Strona główna › Działy › Hyde Park › Co się dzieje z polskimi paczkami???
My ostatnio dostajemy rozne rzeczy adresowane do kogos innego…
Ostatnio przyszedl jakis katalog na nr 47 ( a my mieszkamy pod numerem 5)…
Dla glupiego katalogu nie chcialo nam sie szukac numeru 47 (moze nawet takiego nie ma), ale jakby cos wazniejszego doszlo… :/
Nam na szczescie wszystko dochodzi…
Mam nadzieje, ze prezent dla mojego braciszka dojdzie do niego… :/
Malgon.
w niektórych sklepach internetowych można zamówić towar i odebrać go w którymś ze slepów w mieście… o ile jest takowy w realnym świecie
być może jest to ciut droższe, ale jest gwarancja otrzymania tegoż zamówienia
Hammer…
chodzi o to, żeby nie tolerować takiego zachowania. bo to nie jest wolność słowa to jest po prostu dyskryminacja i rasizm.
nie wiem jak ty ale ja uważam, że niezależnie od tego jaki kolr skóry ma złodziej to zawsze będzie złodziejem i używanie słowa czarny jako synonim słowa złodziej (i vice versa) jest tylko i wyłącznie świadectwem wąskiich horyzontów myślowych…
śmiać mi się chce jak ktoś zasłania się statystykami
w polsce jakoś nie widzę, żeby afrykanie okupowali pierwsze miejsca danych statystycznych dotyczących przestępstw… 😉
imigranci zawsze są utrapieniem dla rządów. są głosy za są głosy przeciw nim, ale nikt nie uzywa argumentów typu "co drugi czarny jest złodziejem", bo to jest populizm (w polsce niestety dużo ludzi daje się nabrać na te slogany) i w kraju takim jak UK skończyłoby się procesem człowieka, który to powiedział. nie można pietnować ludzi ze względu na inną karnację..
jesli okradnie mnie rudy to mam pałać nienawiścią do wszytskich rudych ? albo jeśli oszuka mnie jamajczyk to mam wyrzucić wszystkie płyty Boba Marleya ?
dajcie spokój.. ludzieee… :]
A ja mieszkam pod 239A obok jest 239 i jeszcze obok sa drzwi do sklepu ktore tez maja 239 tyle ze to sie nazywa "rear of 239",mozna sie domyslic jaki byl burdel z przesylkami 😛 Niezlicze ile razy znosilem korespondencje do sklepu. Dopiero gdy namalowalem farba olejna na drzwiach 239A jest spokoj.
Angielska poczt a wcale nie różni się od polskiej.
Moja paczka do rodziców do polski wylądowała na koszu na śmieci koło ich domu bo listonoszowi nawet nie chciało się wypisać awizo.
dafunkonline jak zwykle popieram Cię w 100%
Fata uwłaczasz sam sobie takimi komentarzami o innych ludziach. Przykre.
Pare dni temu moj chlopak zamowil Sobie telefon przez internet. Mial przyjsc na drugi dzien. .. wiec czekalismy i wypatrywalismy listonosza. Listonosz przyszedl ale bez telefonu troche dziwne.
Gdy wychodzilismy do pracy paczka lezala na koszu na smieci. ..
Myslalam ze mnie szlag trafi o_O Totalny brak profesionalizmu. .. 👿 👿
…w polsce jakoś nie widzę, żeby afrykanie okupowali pierwsze miejsca danych statystycznych dotyczących przestępstw…
Dafunk, proszę, pozwól mi Cię szanować i uważać za poważnego…
To samo olo… Nie od dzisiaj widać wasze szczególne uwrazliwienie na kilka kwestii, ale nie róbcie z każdgo kto inaczej wyraża mysli od razu winnego, bo to jest właśnie śmieszne. Jakoś was nie za bardzo pełno jak inni piszą bardzo przeciwko komus…
Chcecie byc tacy dokładni i sprawiedliwi?
Uwłaczające to jest cos innego chłopaki…
Jak się chcesz już czepiać to napisałem Ci jak i gdzie, ale przede wszystkim z głową!
Ja nikomu nie narzucam innego myslenia, a tym bardziej daleko mi od populizmu, więc ani nie widzę sensu ani potrzeby tłumaczyć się z czegoś, ani tym bardziej komus prostować myslenia i posiadanych opinii. Każdy jest na tyle dorosły, że wie co pisze, choć niektórzy celowo dobierają słowa tak a nie inaczej..
Ale słowa nie oddają do końca wszystkiego i nie raz już były kontrowersje o słówka i ich znaczenie. Jak ktos chce kogoś obrazic, to robi to bez żadnych ceregieli. Tymczasem sami miejscowi mówią o nich black- w kontekście obojetnym, jedynie aby wyrazić, ze chodzi o takich.
Polecam powtórkę z tematu "Polacy tu i tam- są czy nie są rasistami".
Jak chcesz pokazać że jesteś nieskazitelny w umiłowaniu innych, to ładnie, ale robi się to troche inaczej. Najpierw dojrzyj całość a nie jeden punkt.
Pozdrawiam.
P.S. Mam nadzieje, że Twoja sprawiedliwość każe Ci uczepic się tych, którzy naprawdę są rasistami i nawet tego nie kryją.
W przeciwnym razie przyjmę to jako dowód, ze czepiasz się wyłącznie mnie, ale nie sądzę abyś mnie aż tak kochał…:lol: 😆
To nie Twoja domena i specjalnośc.
😆 😉
Nie powinno tak byc ale jest niestety.
Listonoszem zreszta moze byc kazdy , z ulicy, z agencji za 5.35 hehe 😉
Wiec nie traktuja swojego zawodu jako "sluzby" 🙂
W Polsce listonosza rejonowego znalo sie pokoleniami , od malego pyrtka. Pies tylko zawsze udawal,ze widzi poczciwa pania Krysie pierwszy raz w zyciu 😆
Dafunk, proszę, pozwól mi Cię szanować i uważać za poważnego…
hmm.. nie dojrzałeś chyba czegoś na końcu
może dużymi literami:
[b:a7de848f8c]; )[/size:a7de848f8c][/b:a7de848f8c]
więc jesli poważnie potraktowałbyś moją wypowiedź o czarnoskórych i statystykach polskich (a wszystko wskazuje , ze jednak tak potraktowałeś) oznacze, ze sam nie do końca wiesz co czytasz
daj linki do innych.. na obecną chwilę tylko w twoich postach wyłapuję nietiolerancję – i to że jest to twoja prywatna opinia to raczej nie jest argument abym sie ciebie nie czepiał (a wręcz przeciwnie – właśnie dlatego, ze to jest twoja najbardziej prywatna opinia, którą wyrażasz na forum publicznym mogę ją skrytykować i ganić, może nie jest to nawoływanie do rasizmu, ale jednak wyrażasz swoje zniesmaczenie wobec czarnoskórych, nie narzucasz nikomu swojego myślenia, ale szerzysz je wśród forumowiczów, pokazujesz jaki jestes nietolerancyjny wobec innych nacji (i nie tylko)… i chyba coś ci sie pomyliło ze sprawiedliwością… i wierz mi, że daleko mi do sprawiedliwego i sprawiedliwośći ..
i znowu żenująca wymówka: że inni też tak robią
fata do cholery jasnej, tak się tłumaczą dzieci w przedszkolu
a jesli chodzi o moje uczucie do ciebie to osłabło po twoich tłumaczeniach w topicu o definicji słowa janusz..
i jeszcze jedno – miejscowi nazywają ich black… ty też możesz przecież, nawet ja mogę ich nazywać czarnymi. ale wcale nie kojarzę ich ze złodziejami… zdziwiłbyś się jak niektórzy czarni zapierdzielają, by itrzymać swoje rodziny, a umieszczenie ich w grupie ze złodziejami niestety ale demaskuje twój rasizm
fata może najwyższa pora sprawdzić w słowniku słowo rasizm i nietolerancja
hmm ?
Malgon tu akurat jesteś w błędzie i to podwójnym, po 1sze nie każdy – spróbuj się przyjąć do pracy jako listonosz nie jest to proste bynajmniej(aplikuje się na http://www.royalmail.com spróbujcie niezła zabawa), ale jak już się uda to po 2gie nie za 5.35 ale za 7+
Osobiście mam z pocztą doświadczenia pozytywne, wszystko mi zawsze pięknie dochodzi, paszporty, prawa jazdy, telefony, różny stuff z ebaya, paczki z Polski – wszystko dochodzi, no problem, i jakoś nie chce mi się wierzyć że listonosz wyrzucił paczkę do śmietnika, to byłoby bez sensu bo przecież i tak już doniósł ją pod adres, no chyba że oni traktują śmietniki jako zastępcze miejsce pozostawiania przesyłek 🙂
witek !
ten listonosz zostawił NA śmietniku a nie W śmietniku 🙂
a poczta działa tak jak działa. ja też kłopotów nie miałem. raz tylko nie dostałem karty bankomatowej, ale okazało się, że adres który podałem w banku nie zawierał "rear of" – a właśnie z tego powodu najczęściej dochodzi do pomyłek.
sytuację wyjaśniłem. sam poszedłem do banku i dopilnowałem żeby wpisali do bazy danych poprawny adres. troszkę sie naczekałem, ale przynajmniej zawsze korespondencja jest na czas i w odpowiednim miejscu :]
Chcialabym sie podzielic z wami swoim przypadkiem. W zeszlym roku mieszkalam niedaleko granicy ze Szkocja. Mama wyslala mi paczke z roznymi rzeczami (w tym 20 paczek papierosow) w pazdzierniku. Korzystala z naszego Pocztexu, nigdy wczesniej nie moglismy na niego narzekac. W Internecie sledzila na biezaco losy paczki. Okazalo sie, ze po 5 dniach miala miejsce nieudana proba dostarczenia paczki, co oczywiscie jest kompletna bzdura, bo tego dnia byla w domu caly czas. Potem okazalo sie, ze paczka ulegla uszkodzeniu i w koncu zaginela:/ Przy nadawaniu tej paczki nie zostala podane szacunkowa wartosc (byly tam rzeczy warte ok 1000 zl). Moja mama zlozyla reklamacje w urzedzie, z ktorego wysylala paczke i wtedy podala wartosc 900 zl. Na rozpatrzenie reklamacji czekala miesiac. Dostala ok. 400 zl, poniewaz nie przyjeli podanej przez mame wartosci, poza tym uzywali jakiegos miedzynarodowego wskaznika (ktory wynosi ok 0,8). Dlatego polecam firmy kurierskie: DHL, Fed Ex, Parcel Force.
Pozdrawiam
Paczki nadane w Polsce przez Pocztex dostarcza właśnie Parcelforce 😆
Pewnie kurier poczuł fajeczki w paczuszce i zachciało mu się zapalić… 😉
Nie powinno tak byc ale jest niestety.
Wiec nie traktuja swojego zawodu jako "sluzby" 🙂
W Polsce listonosza rejonowego znalo sie pokoleniami , od malego pyrtka. Pies tylko zawsze udawal,ze widzi poczciwa pania Krysie pierwszy raz w zyciu 😆
Pania Krysie zostaw w spokoju 😉
V-tec tak czytam Twoje posty i sie nei dziwie ze ty mi sie dziwisz ze chcem wyjezdzac Ty masz tu RAJ na ziemie zero problemow nawet z poczta 😀 😉 w czepku rodzony 8)
do v-tec
niekoniecznie, pierwszy raz taka paczke dostarczyl mi Easy Parcel Worldwide
pozdro
V-tec tak czytam Twoje posty i sie nei dziwie ze ty mi sie dziwisz ze chcem wyjezdzac Ty masz tu RAJ na ziemie zero problemow nawet z poczta 😀 😉 w czepku rodzony 8)
W sumie to masz dużo racji, poważniejszych problemów tu nie mam, jak tak czytam te różne posty w których ludzie opisują jak to ich oszukano, okradano i w ogóle wszystkie nieszczęścia to robię tak 😯
Ale to nie jest tak że celowo piszę hymny pochwalne na cześć Anglii, jeśli coś mi się nie podoba to nie ukrywam tego, a to że dużo mniej rzeczy mi się tu nie podoba niż w wiadomym kraju to chyba logiczne, dlatego tu mieszkam a nie tam 🙂