Strona główna Działy Hyde Park Nie damy sie!!

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    siwyrb
    Członek

http://www.dziennik.pl/Brytyjscy nacjonaliści: Wyrzucić Polaków

Brytyjscy nacjonaliści poczuli się zagrożeni przez mieszkających na Wyspach Polaków. Szowinistyczna, mała, ale głośna Brytyjska Partia Narodowa (BNP) wezwała rząd, by ograniczył liczbę imigrantów – pisze DZIENNIK.

Według "Timesa” BNP idzie pod tym hasłem do przyszłotygodniowych wyborów lokalnych. "Wielka Brytania powinna być dla Brytyjczyków tak jak Polska dla Polaków "- powiedział DZIENNIKOWI jeden z polityków BNP Phill Edwards. Polscy pracownicy – jego zdaniem – obniżają płace minimalne Brytyjczyków, a zarobione pieniądze masowo odsyłają do kraju.

"Według opublikowanych ostatnio przez Narodowe Biuro Statystyczne danych wynika, że jest to 10 mln funtów dziennie!" – mówi DZIENNIKOWI Tom Linden, działacz BNP w Północnym Yorkshire.

Nacjonaliści coraz częściej nie są odosobnieni w swoich przekonaniach. Jak wskazuje sondaż przeprowadzony dla tygodnika "Economist”, aż 75 procent Brytyjczyków uważa, że cudzoziemcy szkodzą ich gospodarce. To chwytliwy temat przed zaplanowanym na 3 maja głosowaniem. Na Wyspach Brytyjskich
    Default.aspx?TabId=98&ShowArticleId=41730

… i co wy na to?
    Wszyscy na wybory lokalne zeby tacy potargancy nie mieli nic do powiedzenia. ❗

dafunkonline
    Participant

a jak zareagujesz na przypływ taniej siły roboczej do naszego kraju ze wschodu (dalekiego i bliskiego).
    też odezwą się w Polakach uczucia skrajnie patriotyczne i zamiast na rząd będziemy narzekać na imigrantów… taka lekcja jak tu w anglii czeka również nas w kraju..

to że pojawiają się hasła i przemówienia w których można zauważyć antypolskie nastawienie nie oznacza jeszcze, ża mamy się wynosić.
    mi żal takich ludzi. widocznie nie dojrzeli do tego by w ogóle dyskutować w kwestiach politycznych. a ja na razie represji ze strony jej królewskiej mości nie widzę.
    wybory ? boję się, że polakom tak obrzydło życie polityczne, że mało kogo zainteresuje uczestnictwo w lokalnych wyborach. i odwieczne pytanie retoryczne "A na kogo ja tam będę głosować.. ?"

Dana
    Participant

"Według opublikowanych ostatnio przez Narodowe Biuro Statystyczne danych wynika, że jest to 10 mln funtów dziennie!" – mówi DZIENNIKOWI Tom Linden, działacz BNP w Północnym Yorkshire.

No, no z tego wynika, że my to tutaj musimy zarabić prawie wszyscy po te 50K rocznie….
    A tak nawiasem mówiąc to jakoś im nie przeszkadza, gdy miliony funtów są przeznaczane na properties w Hiszpanii, Francji a teraz również i w Polsce 🙄

Baggins
    Participant

NO i biliony na pakosow, ktorzy nawet sie jezyka nie maja zamiaru uczyc i na afro-brytyjczykow co to prosto z Kongo se na wakacje przyjechali i nie skalali praca (sam sie dziwie jak oni to robia). I przyjaciele z Jamajki, ktorzy sa bardzo fajni, ale jakos sie czlowiekowi gdzies tam kolacze ze to chyba z naszych podatkow tak im wesolo. Ale w ramach rownosci etnicznej bialy moze wystapic tylko przeciw innemu bialemu inaczej taka partia poleglaby od razu

dafunkonline
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Baggins wrote:

NO i biliony na pakosow, ktorzy nawet sie jezyka nie maja zamiaru uczyc i na afro-brytyjczykow co to prosto z Kongo se na wakacje przyjechali i nie skalali praca (sam sie dziwie jak oni to robia). I przyjaciele z Jamajki, ktorzy sa bardzo fajni, ale jakos sie czlowiekowi gdzies tam kolacze ze to chyba z naszych podatkow tak im wesolo. Ale w ramach rownosci etnicznej bialy moze wystapic tylko przeciw innemu bialemu inaczej taka partia poleglaby od razu

😡
    ujawnił się kolejny rasista !!!
    baggins.. to twoje skróty myślowe czy wypociny jakiegoś młokosa z bojówek LPR’u ?

przestań wymyślać bzdury, bo nikt i tak w nie nie uwierzy…
    pakistańczycy pracują tak jak polacy, są pracoholicy i są leniwi… są silni i są słabi..
    języka sie nie uczą ? buahahhahahahahaaaa to ta pakistańska nauczycielka w szkole to chyba jakiś paradoks.. i dzieci pakistańskie, tóre mówią płynniej od angielskich szkrabów , i pani (pakistanka) w ośrodku pomocy społecznej, zasuwa po angielsku aż jej się miło słucha
    afrobrytyjczycy z kongo na wakacjach powiadasz ? dziwne, ale osobiście znam kilka rodzin z afryki, które od rana do wieczora harują, żeby tylko mieć dla siebie na mieszanie, na życie na to czego tam nigdy by nie dostali,
    jamajczycy żyjący na nasz koszt.. więcej jest anglików na zasiłku.. a poza tym to ludzie, którzy tańczą i spiewają nawet kiedy trzeba odwalać 12 godzin monotonnej taśmówki. i nie są gorsi od innych.

nie wiem skąd czerpiesz wiadomości o tych ludziach, ale jedno wiem na pewno – przesadzasz…
    jeśli masz do nich pretensje to moze sam załóż taką partię.. ale koniec juz sam sobie przewidziałeś..

baggins… boję sie że w kwestii jamajczyków przemawia przez ciebie zwykła zawiść, reszta to bez dwóch zdań rasistowski bełkot.
    najbardziej na krytykę zasługuje BNP.. ale widzę, że tobie chyba nie o to chodzi.
    🙁

hammer18
    Participant

😯 😉

fatamorgana
    Participant

😯 😯 😯 😯 😯

Taaaa, rasistowski bełkot…
    Wiesz Dafunk, od jakiegoś czasu mam wrażenie że przeżyłeś jakis rodzaj szczególnego nawrócenia.
    Każe Ci ono wszystkich aż do przesady tak kochać, że z tej miłości ślepniesz, nie widząc, ze są wokół nas gromady zwykłych darmozjadów i leni, którzy żyją na nasz wspólny koszt.
    I nie chodzi o mjały procent, bo to samo powtarza wielu tych co żyją tu długo. Azjaci- muzułmanie zdecydowanie wolą żyć na minimum wysiłku.
    Natomiast Twoja postawa zaczyna mi przypominac paradoksalnie postawę Murzyna, któremu się mówi że jego kumple są leniwi i nie chce im się pracować, bo wolą cwaniaczyć, a on zaraz krzyczy :Rasista! Rasista!
    Właśnie w taki sposób oni nawet nie podejmują dyskusji o tym jacy sa i ile z nimi problemów, ale zaraz podnosi się krzyk, że oni też pracują, są uczciwi itp. tere-fere- morele-duperele. A skoro nie wierzysz jak jest naprawdę, top wpadnij na zaklęte rewiry Harehills czy Beeston. Tam całe ulice pełne sa takich darmozjadów, którzy jedyne co umieją od czasu przyjazdu to wyciąganie ręki po czyjeś.
    Specjalnośc Azjatów, to zasiłki i cwaniactwo, a czarnych mieszkańców zasiłki plus złodziejstwo i dealerka wśród młodszych- nie u wszystkich, ale raz jeszcze powtórzę, że u tak dużej liczby, że mówi się od dawna o zjawisku społecznym.
    Możesz mnie do znudzenia nazywac rasistą, ale prawda jest taka a nie inna. Moge Ci pokazać wiele domów gdzie tacy ludzie mieszkają.
    Widzę na co dzień jak to wygląda…
    Baggins i wielu Anglików ma rację, tylko że jedni powiedzą "czarny" a inni "czarnuch", czy Paki lub Pakistani, czy muslim.

Miłośc bywa ślepa Dafunk. Jakbyś doczytał tam gdzie inni, to byś wiedział, ze od ponad roku w postach dotyczących Azjatów (muzułmanów) i Murzynów wypowiadam się nie jako ich wróg, czy rasista, ale człowiek umiejący odróżnić ludzi którzy sa wśród nich w porządku i nie. Nawet V-tec się smiał, ze ich tak lubie.
    Do dzisiaj mam wśród nich wielu dobrych znajomych.
    Ale …widzę jaka jest wiekszość z nich.
    No ale czuj się rozgrzeszony, bo wiesz… funkcja SEARCH nie działa należycie, więc pewnie nie masz jak dojechać do tamtych wszystkich wypowiedzi…. 🙂 😉

dafunkonline
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    fatamorgana wrote:

Do dzisiaj mam wśród nich wielu dobrych znajomych.

ti idź im powiedz to:

:c2c266534c wrote:

Daj spokój człowieku, tu już wszyscy dobrze wiedzą, że najwięcej złodziei to czarni

fata do ciebie nie dociera coś… ja tobie wcale nie zabraniam tak myśleć, chcę tylo żebyś wykazał pewną powściągliwość do tego typu komentarzy, gdzie czarnych posądza o genetyczne złodziejstwo, gdzie jamajczykom przyszywa sie łatę "nierób"…
    myśl sobie jak chcesz, ale nie zmuszaj innych do tego żeby słuchali takich myśli… choć prawdę mówiąc trudno mi nazwać taki stan myśleniem.. to jest raczej choroba…
    dziwne, ze nigdy nie wyrażałeś się tak w realu ? przynajmniej ja tego nie pamiętam choć spotkaliśmy sie przeciez kilka razy. a tu ? tu masz pełną swobodę… można na forum wylewać tony błota na murzynów, pakistańczyków, januszów… a odważyłeś sie im powiedzieć to w twarz ? i nie to, jak na nich wołają polacy tylko jak ty ich postrzegasz .. że są złodziejami, nierobami, niedorajdami, ofiarami własnej naiwności….

zwracam uwagę po prostu… wiem, że jest to forum i ludzie mogą pisać co chcą (w ramach regulaminu), ale jest coś takiego jak punkt 5.
    [b:c2c266534c]5. Prosimy o nie umieszczanie na łamach Forum treści uznanych powszechnie za naganne, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady Netykiety.[/b:c2c266534c]
    ankieta o tobie zniknęła w tajemniczych okolicznościach (zapewne ktoś uznał, że obrażają cię epitety w ankiecie… oczywiście uważam, ze słusznie się stało., choc przy ciętym języku – tórego niestety nie posiadasz – można było to obrócić w żart…
    a co z tymi murzynami, którzy mogliby się oburzyć na to co piszesz ? twoje posty tez trzeba usunąć ?
    fata… możesz mi pokazywać wiele domów i ja tobie również gdzie są narkotyki, złodziejstwo i sodoma, ale zauważ, że jest taka sama liczba domów, gdzie ludzie o ciemnej karnacji zyją w normalnych warunkach, są normalnymi rodzinami…
    może to właśnie ty masz wypaczony pogląd przez to ze mieszkasz tam gdzie mieszkasz…

wiec przestań nawijać głodne kawałki i po prostu dla poszanowania punktu 5. nie przytaczaj danych statystycznych (a jesli już to podaj źródło i najlepiej link bo ja też mogę napisać że gdzieś tam wyczytałem o statystykach) i naucz się odróżniać pojęcie rasy od pojęcia aberracji społecznej….

Baggins
    Participant

http://www.polishexpress.co.uk/artykul.aspx?id=322

No ucza sie, ucza…

Slepy jestes, skoro nie widzisz jaki procent pakusow nic nie robi, jaki zbija grube pieniadze na wynajmowaniu domow, ktore dostali od rzadu, a ci co pracuja w jaki sposob to robia. Dlaczego nikt ich nie chce zatrudniac, po tym jak im sie nie chce pracowac i sa wiecznie chorzy. Porozmawiaj z kims kto z nimi pracowal najpierw. Ja nie mowie o Hindusach, tylko o pakistanach.

Jako rasista ujawnilem sie juz dawno, zanim ty zdarzyles powielic kolejny temat na forum jak masz w zwyczaju. I jako rasisci wpisywalo sie wtedy wielu ludzi. Nie biegam z kijem po ulicach, ale mam duza awersje do ”uchodzcow” .

Polakom nie placa za nic nie robienie, a im tak. Przyklad murzyna z Kongo jest dla mnie niewyjasnialny, bo nie wiedzialem ze im rowniez oplacaja pobyt.

Zapytaj sie kazdego na ulicy co sadzi o pakistanczykach w ich kraju i popros o porownanie do ludzi z Europ wsch.
    I o to chodzi w tym temacie.

Ja w przeciwienstwie do ciebie odpowiadam przynajmniej na temat, zamiast z czerwona twarza i zylami na czole skakac od watku do watku szukajac rasizmu, albo tworzyc duplikaty watkow sprzed roku. Gadajac bzdury o chorobie nienawisci i przedstawiajac myslenie z kategorii ”nie zlodziej jest winny ale ten co chce aby poniosl on wine”.

To chyba moj najdluzszy post, mam pare ciekawszych rzeczy niz dyskutowanie z przedstawicielem kampani o rownosci i tolerancji, czerpiacym wiedze z politycznie poprawnej publicystyki

fatamorgana
    Participant

[quote:9af11594cc]Zapytaj sie kazdego na ulicy co sadzi o pakistanczykach w ich kraju i popros o porownanie do ludzi z Europ wsch.
    I o to chodzi w tym temacie.
    [/quote]

Otóż to….
    Nie widzę w tym nic rasistowskiego.
    Za to widzę różnicę i to jaskrawą.
    Wszyscy są ludżmi.
    Ale nie wszyscy są pracowitymi i przydatnymi społecznie ludżmi.
    Ja na przykład nie mam najmniejszego zamiaru dokładać do leni, co całe życie czekają aż im ktoś da.

Dafunk niestety nie odróżnia nienawiści na tle rasowym od wskazywania palcem na społecznych pasożytów.
    Logiczne, że mówiąc niedobrze o jakiejś grupie zza granicy, mówi się o nich używając ogólnego określenia. Np. jak Ukraińcy dokonywali w Polsce napadów i kradli auta to nie mówiło się, że to byli ludzie z byłych republik radzieckich, ale że to byli Ukraińcy.
    Ale tu nie wiadomo za bardzo często kto jest skąd, więc okreslenie Murzyni i czarni jest zwyczajowe.
    A poza tym, co ja się będę z koniem kłócił….

Dafunk musisz sporo przeczesać forum, żeby wyłowić pozostałych rasistów i "rasistów"…
    Najlepiej podaj wszystkich do sądu. Wtedy może każdy będzie pisał nie to co mysli, ale będzie tak poprawny jak Ty.
    Jak dla mnie to jest walka z wiatrakami, bo wielu ludzi tutaj aż się samych prosi aby ich nie akceptować za to, co i jak robią.

Wg. ostatnich raportów, jedynie kilkanaście % Polaków korzysta z którejś formy pomocy socjalnej, w tym wielu na dzieci- co jak słusznie napisał V-tec, – po prostu się należy bo takie jest prawo.
    Ale z drugiej strony armie kolorowych, którzy są jedynie balastem dla społeczeństwa, ponieważ z pobierania zasiłków uczynili sposób na życie sa przyczyna sypiącego się systemu socjalnego w tym kraju. Jesli dalej tendencja się urzyma trzeba będzie ciąć wydatki i dotknie to każdego- w tym nas, którzy juz teraz na nich pracujemy.
    A wtedy, albo miejscowi – którzy słusznie uważają że we własnym kraju mają większe prawa nic przyjezdni- beda się jeszcze bardziej burzyc i zacznie byc nieprzyjemnie, albo…kto wie co dalej…
    Na takim gruncie wybuchały już nie raz niepokoje społeczne. Najlepszy przykład to przedmieścia Paryża i zamieszki sprzed ponad roku, z udziałem jedynie kolorowych, którzy nagle uznali że są marginesem w społeczeństwie i zachciało im się z tego powodu burd i niszczenia cudzej, cięzko zapracowanej własności. Tak jest z hołotą, gdy rozzłoszczona tłuszcza nie patrzy na nic. Moze nalezy dopuścić aby w Leeds czy innych miastach do tego dochodziło?
    Takie niepokoje juz tu były (Bradford), ale na miejscu rządu nie pozwoliłbym sobie wchodzić na głowę tym, którzy i tak już w większości zyją z cudzego, zamiast za swoje.
    Dziwne, bo jak solidnie pracujesz i uczciwie żyjesz to nie słyszałem, żeby ktoś Cię traktował jak margines. Zwłaszcza w tak liberalnym kraju jak Anglia gdzie zamieszkuje podobna gromada multikulturowa.

Nie wierzę, że te problemy same się rozwiążą i nie wierzę, że ktoś się będzie oglądał na tą Twoją miłość Dafunk.
    Trzeba być realistą… Co oczywiscie nie oznacza, że trzeba nimi gardzić, ale ludzie od zawsze wyrażali swoje niezadowolenie i brak sympatii dla kogoś kto może żyć inaczej, ale nie chce i woli zyć na cudzy koszt.

To jest jak jedna wielka wspólna micha, z której każdy chce zaczerpnąć dla siebie. Jednak aby było z niej co brać, trzeba do niej najpierw włożyć. Kto tego nie robi, nie powinien z niej za duzo czerpać.
    Prosta matematyka i ekonomia.
    Miłość nie ma tu zastosowania Dafunk. Im prędzej to pokapujesz tym będzie lepiej.
    To nie są głodne kawałki, a ja moge przytaczać źródła, ale nie musze tego czynić dlatego, że Ty mi każesz.

Pozdrawiam.

Marta Klecz
    Członek

tu chyba chodzi o nieropowszechnianie antyspolecznych opinii.
    Baggins sie wypowiedzial rasistowsko.
    nei mam nic przeciwko temu, ale rozumiem dafunka.
    Uwazam ze powinnismy wszyscy sie chamowac troszke….i nie uogolniac tak bardzo, nie stereotypowac.
    To jest proste jak drut- byc bardziej political correct.
    Simple as that

Baggins
    Participant

Moja wypowiedz byla malo rasistowska, opisywalem co sie dzieje po prostu. A polityczna poprawnosc to mam gleboko 😉 … moze dlatego mi bokiem wylazi 🙄

v-tec
    Członek

W tej ciekawej dyskusji przychylałbym się do stanowiska dafunka, wydaje mi się że fata & co. mocno przesadzają nazywając wszystkich nie-europejczyków pasożytami utrzymującymi się wyłącznie z pomocy społecznej. Pakusy i inni też pracują w fabrykach, różnych biurach, prowadzą swoje sklepy i inne biznesy, nie sądzę żeby wszyscy byli na zasiłkach…

A poza tym to mamy ograniczone prawo do narzekania że rzekomo utrzymujemy kolorowych pasożytów, a to dlatego że nikt nas tu na siłę nie ściągał, i jak kogoś to bardzo boli to może jechać do Polski i tam utrzymywać rencistów pracujących na czarno na budowach, 40-letnich emerytów (wojsko, policja, nauczyciele, kolejarze, górnicy, ……), fundować posłom 'służbowe’ wyjazdy do egzotycznych krajów, spłacać gierkowskie długi itd.

fatamorgana
    Participant

Kiedyż wreszcie pare osób zrozumie i nauczy się odrózniać słowo "wszyscy" od słów określających przynaleznośc rasową czy narodowościową????

Bo póki co, nadal macie niektórzy z tym problemy i to całe gadanie kręci się wokół tego.
    Jak ktoś nie umie czytać, albo ma za dużą ilość promieniowania emitowanego przez LCD, to powtarzam po raz ostatni:
    JA FATAMORGANA, WCALE NIE UWAŻAM ŻE [b:a0267c6e2e]WSZYSCY[/b:a0267c6e2e] TACY SĄ!

Pisałem moje zdanie wiele razy i nic się nie zmienia.
    DOTARŁO! ?

Pozdrawiam.
    I niech rasiści nie udają że nagle nimi nie są, oraz odwrotnie (a bo ten kolorowy na mnie nawrzeszczał, to ja już ich nienawidze wszystkich…), bo to już jest fałszowanie samego siebie.

Nie kontynuuję tematu.

dafunkonline
    Participant

baggins…
    możesz sobie być rasistą nawet do końca twojego rasistowskiego życia (rasista wcale nie musi biegać z kijem żeby być rasistą), ale nie musisz opowiadać wszystkim wokoło jak bardzo nienawidzisz czarnoskórych, a jesli to zrobisz to licz na moją kolejną perorę, bo ile razy zobaczę takie wymysły schorzałej wyobraźni to zareaguję.
    imigranci przyjeżdżają do UK, pobierają zasiłki, dostają domy – WSZYSTKO W ŚWIETLE PRAWA ! – jeśli tobie i facie nie podoba sie taki stan rzeczy to spełnijcie swój obywatelski obowiązek i poinformujcie odpowiednie władze o zauważonym przez was przestępstwie, a może po prostu chcecie kontrolować to może dostać a kto nie może dostać zasiłku, dopłaty itp.. jeśli tak bardzo jesteście praworządni to mam dla was propozycję – w polsce są jeszcze jakieś etaty w centralnym biurze antykorupcyjnym… co wy na to ? tam sobie poużywacie do woli – ten deportacja bo za czarny, a ten areszt bo za brązowy..

śmiesznie to wygląda – ty i fata przyjechaliście do kraju do którego imigrują obywatele z całego świata. no dobrze, macie pracę , płacicie podatki, oburzacie się na tych co biorą zasiłki (i nic w tym dziwnego dopóki celem waszych ataków nie stają się tylko pakistańczycy, jamajczycy czy afrykanie, ta jakby nie widzieć innych nacji.), nagle polacy są na ustach polityków (dajcie spokój) z BNP i co panowie fata i baggins robią ? odwracają uwagę , że przecież my jesteśmy swięci, my jesteśmy super a ci czarni to dopiero hołota, oni wszyscy to jedna wielka banda oszustów, co robią w autobusach nad ranem ? nie ! do pracy nie jeżdżą bo przeicez nie pracują , pewnie wracają z imprezy narkotykowej, a na narkotyki przetrąbili cały tax credit, a skąd mają samochody ? ojej ukradli.. pewnie litwinom, którzy ukradli je polakom, matko boska częstochowska !
    jeśli posądzacie ich o oszustwo to zróbcie to co prawie każdy anglik robi w takie sytuacji – zgłasza/telefonuje do odpowiedniego urzędu, niekoniecznie podając swoje dane – przyjedzie kontrola i sprawdzi … ale wy dwaj wolicie podsysać atmosferę wrogości, przemycać hasełka czarni = złodzieje i obiboki.
    może część z tych kolorowych rzeczywiście szwindle robi, ale w życiu bym nie napisał na forum publicznym, że czarni to oszusći, że jamajczycy to darmozjady… bo nie o takie uogólnienia chodzi. jeśli ktoś oszukuje to jest oszustem, tak ? ale dlaczego zaraz kojarzy wam sie z czarnym ? a co to polaków nie ma oszustów ? litwinów ? czechów ?
    baggins skoro opierasz swój światopogląd na opiniach z ulicy to twoja sprawa, na ulicy można usłyszeć wszystko, ale nie zamierzam wierzyć we wszystko o czym tam mówią.

napisałem mój pierwszy post na temat, więc nie zarzucaj mi że pisze nie w temacie,
    a co do pisania bzdur to jesteś w tym o niebo lepszy ode mnie
    nie czerpię również wiedzy z politycznie poprawnej publicystyki (choć jest zapewne lepszym sposobem niż czerpanie wiedzy od ludzi na ulicy), ja po prostu podchodze do sprawy emocjonalnie i empatycznie, ja spostrzegam, że wy dajecie upust swoim emocjom śląc gromy na wszystkich kolorowych (tak fata WSZYSTKICH – bo widzę ze ty co innego uważasz, co innego myślisz, co innego piszesz i co innego mówisz.. a potem odwracasz kota ogonem sugerując, że ty coś innego chciałeś napisać – niestety napisałeś tak a nie inaczej, może dasz radę jakoś jeszcze poprawić wszystkie swoje wcześniejsze wypowiedzi, zeby pasowały do ostatniej)..
    w tak chamski sposób opowiadajcie sobie o kolorowych we własnym gronie, nie po to jest to forum i fata nie pisz mi że każdy moze pisać co myśli, bo ja też kiedyś napisałem to co myślę i pobiegłeś z płaczem do admina… oczywiście nadużyłem tam wyrazów wulgarnych, ale inaczej do niektórych nie dociera..
    w ogóle to jesteś fata podręcznikowym przykładem hipokryty, nic tylko cię brać na badania z twoim modelem zachowawczym.choc prawdę mówiąc wszysscy są hipokrytami, jednak kiedyś dochodzi sie do refleksji.. w waszym przypadku to jeszcze długo długo nie będzie możliwe

piszesz o wskazywaniu na pasożytów.. a co wskazałeś kiedyś ? czy tylko mielesz ozorem… pomóż jej królewskiej mości i wynajmij swój palec do wskazywania… może zakończysz ten trudny dla anglii okres ?
    [quote:f32c980be9]Najlepiej podaj wszystkich do sądu. Wtedy może każdy będzie pisał nie to co mysli, ale będzie tak poprawny jak Ty.
    Jak dla mnie to jest walka z wiatrakami, bo wielu ludzi tutaj aż się samych prosi aby ich nie akceptować za to, co i jak robią.[/quote]

ja nie chcę żeby każdy był poprawny tak jak ja ja chcę (po raz kolejny napiszę żebyś zrozumiał fata) ja chcę żeby na tym forum, na forum o mieście, w kraju w którym jesteśmy tak samo traktowani jak reszta imigrantów, nie było takich komentarzy jak wasze… a to co siedzi wam w głowach to niech wam siedzi, można być rasistą, ale nie wypisywać swojego poglądu na sprawy innych ras (takim przykładem jest zmarły niedawno Ryszard Kapuściński – dziennikarz, który potrafił zapanować nad rasitowskim charaterem w imię dziennikarskiego obiektywizmu- fata wydaje mi się że jednak nie wiesz co to znaczy)
    jeszcze raz prosze o żródło twoich statystyk i raportów, jako dziennikarz przytaczający takie informacje masz obowiązek podać skąd je zaczerpnąłeś.. nie ja ci każę tylko ja proszę..
    bo dziennikarz z ciebie jak …
    [quote:f32c980be9]Trzeba być realistą… Co oczywiscie nie oznacza, że trzeba nimi gardzić, ale ludzie od zawsze wyrażali swoje niezadowolenie i brak sympatii dla kogoś kto może żyć inaczej, ale nie chce i woli zyć na cudzy koszt.[/quote]
    to wyrażaj swoje niezadowolenie do konkretnej grupy osób, a nie ładujesz kolorowych do worka z napisem "oszuści", a poza tym widać, ze nimi gardzisz.. znowu odwracasz kota ogonem

PS nienawidzę cyganów, ale nie przyjdzie mi do głowy, żeby przy każdej nadarzającej sie okazji pisać o nich jak o największych szumowinach, bo wiem, ze nie wszyscy tacy są… po prostu muszę zabijać te mysli w głowie, ale na taki krok ani ty ani baggins nigdy się nie odważycie..
    bo rasizm już tak głęboko tkwi w tych waszych głowach, że nie mozecie inaczej jak ponaparzać na kolorowych…

fata i to nie ja kopię się z koniem…

[quote:f32c980be9]Nie kontynuuję tematu.[/quote]
    no mam nadzieję… uff

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.