Strona główna Działy Hyde Park tak dobrze żarło i zdechło…Polak potrafi…

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    cfcgirl
    Participant

http://wiadomosci.onet.pl/1524446,28350,wiadomosceu.html

Czytając artykuł nie można mieć chyba złudzeń ,że Dariusz Z brzmi polsko.
    Ręce opadają.
    [img:a89b8afd8e]http://img99.imageshack.us/img99/1418/miswsciek322yoj7.gif[/img:a89b8afd8e]

Pozostaje nadzieja,że takich Polaków jest coraz mniej na wyspach, bo to właśnie przez pryzmat takich frajerów ocenia się wszystkich Polaków. A to jest , jak dla mnie, ogromnie frustrujące…
    no ale:
    [img:a89b8afd8e]http://img182.imageshack.us/img182/8084/najwazniejszajestnadziexf2.gif[/img:a89b8afd8e]

fazia
    Participant

Polak potrafi … robic zeby zarobic ale by sie nie narobic … 💡

v-tec
    Członek

Kolesie skręcili trochę szmalu bankom, które codziennie to samo robią z nami tyle że w białych rękawiczkach 😉
    Ja tam oburzenia waszego nie podzielam. Złodziej zawód jak każdy inny 8)

fatamorgana
    Participant

[quote:16f9634cce]W kartach tych były zakodowane dane z kradzionych kart kredytowych, w większości wydanych w Stanach Zjednoczonych. [/quote]

To sugeruje, że chodzi o karty klientów, bo przecież bank sam sobie nie zakłada konta i kart…
    A jak chodzi o klientów, to już nie jest sprawa tylko banków, bo problem tych oszustw godzi w niewinnych ludzi. Nie szkodzi, ze pieniądze są banku.
    Z tego co piszesz wynikałoby, że należy akceptować złodziejstwo bo to zawód jak każdy inny… Czy tak? 😯 😯 😯 😯
    Stoi to w jaskrawej sprzeczności z Twymi innymi postami na temat banków, pieniędzy oraz polskiego cwaniactwa i złodziejstwa…. 🙄 😕

v-tec
    Członek

Baardzo nie lubię jak ktoś okrada biednego (vide cwaniaczki oferujące 'pracę w Anglii’).

A okradanie bogatych instytucji np. banków albo jumanie w także niebiednych sklepach nie wywołuje u mnie większych emocji. Nie popieram tego, ale daleki jestem od tego żeby żądać ucinania dłoni złodziejom. Nie mój biznes po prostu. Kto ma dużo pieniędzy/towaru niech je zabezpieczy.

Karta kredytowa nie należy do klienta ale do banku i to wyłącznie on ponosi stratę w przypadku kradzieży czy oszustwa (kto nie wierzy odsyłam do terms & conditions umowy)

PS. W filmie 'Heat’ Val Kilmer wpadając do banku z bronią krzyczy do obsługi i klientów: Spokojnie. Kradniemy pieniądze banku, nie wasze. Bank jest ubezpieczony, nie stracicie ani centa (wiem bo niedawno obejrzałem 🙂 )

fatamorgana
    Participant

Sądząc po Twym avatarze, śmiem twierdzić, ze jednak Val Kilmer niekoniecznie aż tak przypadł Ci do gustu….(on i jego "podejście" do bankowych pieniędzy)… 😆 😆 😆 😉

Nie zajarzyłeś o co chodziło z kartami.
    Ponoszenie odpowiedzialności i strata kasy to jedno, zaś problemy klientów, których nazwiska widnieją na tych kartach i wszelkie perturbacje z tym związane (wyrabianie nowej karty, przerwy, zamrożenie transakcji, zaburzenie stałych opłat z karty, wyjasnianie, dochodzenie kto i co) godzą nie tyle w bank, a najbardziej w nich, bo z tymi kłopotami sa właściwie sami.

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.