Strona główna Działy Hyde Park Apel… troche patetyczny, ale szczery :P

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    matt
    Członek

My Polacy niestety mamy zakodowana (wliczajac mnie oczywiscie) chorobliwa niepewnosc i brak asertywnosci czy pewnosci siebie. I trzeba z tym walczyc! Otworzmy sie na inne kultury, zwyczaje i jezyki!!! Przedewszystkim dlatego, ze to my jestesmy 'goscmi’ w tym kraju, to Wielka Brytania wyslala nam zaproszenie, a my je przyjelismy! Wiec zachowujmy sie godnie! Wobec Brytyjczykow i siebie samych! Badzmy Europejczykami, a nie holota zza wschodniej granicy, tania sila robocza, ktora przyjechala tu aby sie szybko dorobic! Musimy zachowac swoja godnosc i patrzec w przyszlosc naszej ojczyzny w zjednoczonej europie a nie tylko na czubek swojego nosa.

Sandgirl
    Członek

Ja tam na brak asertywnosci nie cierpie 😉

Niepewnosc wiaze sie zapewne z nieznajomoscia lub slaba znajomoscia jezyka..
    Przynajmniej ja tak mialam… im lepiej zna sie jezyk, tym pewniej czlowiek sie czuje…

Marta Klecz
    Członek

no ja chyba tez nie mam problemu z tym.
    Ani tez cholota co za grosze pracuje tez nie jestem…

Sandi – to chyba nie do nas apel.

yuuki
    Członek

z tym szybkim dorabianiem sie to nie takie łatwe a i chołota też nie jestem 😆

Marta Klecz
    Członek

Pewnie ze nie latwo sie dorobic, tu jak gdzie indziej, chyba ze ….wiesz jak wlazic w dupe i szczekac jak ci kaza….

I umiesz robic z wszystkich wala…. no wtedy efekt gwarantowany. Angole chyba maja to opracowane do perfekcji

yuuki
    Członek

zgadzam sie Marta fakt że nie skupiam w sobie tych"zalet" które wymieniłaś to uważam że polski hard worker nie ma w tym kraju racji bytu i bardziej cenią cię za to jaki jesteś a nie co robisz! 💡

Sandgirl
    Członek

Tutaj sie nie zgodze, to co robisz, jak to robisz, etc (tzn. wykonujesz dobrze prace a nie wlazisz w dupe 😉 ) ma jednak znaczenie…

Baggins
    Participant

Macieju czy cos sie wydarzylo w twojej karierze zawodowej iz apel taki skierowujesz 😉 ?

p.s. pozdrow wloskich przyjaciol jesli jeszcze jestes tam gdzie byles

Marta Klecz
    Członek

Kochani ale ja nie mowi o pracowaniu ciezkim,
    Ja mowie o dorabianiu sie szybkim- to jest ciezkie w tym kraju, i trzeba miec "cos" wiecej niz tylko ciezko pracowac.
    Zaczelismy temat o zarabianiu, potem bylo o szybkim dorabianiu sie…
    nei przekrecajcie ….

Ja tez ciezko pracuje i znam wielu ludzi ktorzy ciezko pracuja i moze maja z tego cos, ale zeby naprawde sie dorobic potrzebne jest cos wiecej….
    PANIMAJU??????

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.