Strona główna Działy Motoryzacja MOŻECIE POLECIĆ WMIARE TANI WARSZTAT SAMOCHODOWY?

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    zakkwylde1
    Członek

Witam. Zna ktoś z Was jakiś warsztat samochodowy godny polecenia? W miarę tani i gdzie dobrze robią – wiadomo. Generlanie idzie o wymiane filtrów: oleju i powietrza, pasek rozrzadu i olej. Dziękuję z gory za pomoc:) Pozdrawiam

fatamorgana
    Participant

Tani czy dobry???
    Wieczorem odbierz priva w skrzynce.

mor2
    Członek

ty fata mozesz mi tez cos polecic

fatamorgana
    Participant

Bedę musiał z tym facetem jakąś spółkę otworzyć, bo za dużo chętnych…Co tydzień ktoś nastepny… 😆
    Ja będę sprzedawał bilety, a on usługi samochodowe. 😆

KrzysiekzSiedlec
    Participant

A ja dołączę się do posta ale w innym temacie . Muszę zrobić MOT w samochodzie kończy się za miesiąc. Byłem w kilku warsztatach ale za zwyczaj są bardzo zajęci i terminy są do miesiąca albo ceny są kosmiczne oczywiście sam MOT to chyba 45F, ale to co oni "znajdują" co wymaga naprawy to już połowa ceny samochodu. Może mi ktoś poradzić jakiś warsztat gdzie można przygotować samochód do MOT za rozsądne pieniądze?

fatamorgana
    Participant

Może.
    Widzę, że wystarczy teraz tylko wstawiać skopiowaną jedną wiadomość dla wszystkich… 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

v-tec
    Członek

[quote:08e7655c3f] ale to co oni "znajdują" co wymaga naprawy to już połowa ceny samochodu.[/quote]
    Teraz już wiesz dlaczego auta z rejestracją typu M, N są do kupienia w okolicach Ł300 🙂

Moja rada zadzwoń po złomiarza z lawetą a następnie kup sobie porządny wóz wyjdzie taniej.

Btw. sugerowana przez dvla cena za przegląd to obecnie Ł50 i większość warsztatów trzyma się tego, ale można znaleźć taniej, ja płaciłem ostatnio Ł35 (i przeszedłem za 1szym razem 8) )

KrzysiekzSiedlec
    Participant

Teraz już wiesz dlaczego auta z rejestracją typu M, N są do kupienia w okolicach Ł300 🙂

Moja rada zadzwoń po złomiarza z lawetą a następnie kup sobie porządny wóz wyjdzie taniej.

Btw. sugerowana przez dvla cena za przegląd to obecnie Ł50 i większość warsztatów trzyma się tego, ale można znaleźć taniej, ja płaciłem ostatnio Ł35 (i przeszedłem za 1szym razem 8) )[/quote]

Ja nie napisałem że mój samochód to kupa złomu wszystko systematycznie wymieniam samych części eksploatacyjnych wymieniłem za sumę większą niż wartość tego samochodu i nie jeżdżę na blachach po klockach czy na oponach co przypominają slicki z rodem F1. Chodzi mi o warsztat który np ni uczepi się brunatnego koloru na wahaczu lub że ich zdaniem ten płyn hamulcowy jest za stary. Przejechałem moim samochodem 68 tyś/mil i nigdy mnie nie zawiódł znam rodaków co kupili świeżutkie furki i zaglądają nimi do warsztatów częściej niż na myjnię. prawda jest też że warsztaty zarabiają na tym że znajda coś w testowanym samochodzie bo mają dodatkowy zarobek z wymianę. Skoro znalazłeś coś tańszego i jeszcze nie robią problemów to może podzielisz sie informacją.

Marta Klecz
    Członek

Filtr oleju to juz moglabym sobie sama wymienic…

Hopaki nie lencie sie tylko uczcie sie oporzadzac swoje samochody…
    Przeciez to zadna filozofia wymienic filtr,olej, czy pasek jak piszczy.

Z hamulcami byloby gorzej 😉

Slyszlalam z opowiadan co moze nie przejsc na MOT:
    porysowna z lekka szyba- np od wycieraczek, nei to ze pekniecie…
    nie dzialajaca lampka przy rejestracji
    juz nie mowiac o podswietlanej tablicy- tzn jak jakas ikonka nie dziala to tez..
    pasy jak nie blokuja sie….

takie tam pierdoly- Zeby pierdoly trzeba bylo cenzurowac to juz lekka przesada chlopaki co?

v-tec
    Członek

Krzysiek wydaje mi się że przesadzasz, nie wiem czy masz już jakieś doświadczenia czy opierasz się tylko na pogłoskach.

Jeżeli masz przyzwoite opony, sprawne hamulce, wszystkie światła, działające pasy i wycieraczki, a nie masz skorodowanych dziur na wylot to nie powinno być problemów z przeglądem.
    Ja jestem spoza Leeds więc namiary nie bardzo ci się przydadzą, miejsc w których można zrobić mot jest wiele i aż tak bardzo się w nich nie czepiają, zwracają uwagę na bezpieczeństwo co jest w końcu w twoim interesie…

KrzysiekzSiedlec
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Marta wrote:

Filtr oleju to juz moglabym sobie sama wymienic…

Hopaki nie lencie sie tylko uczcie sie oporzadzac swoje samochody…
    Przecież to zadna filozofia wymienic filtr,olej, czy pasek jak piszczy.

Przy swoim samochodzie wszystko sam zrobię począwszy od pasków ,zmian olejów, płynów i wszystko co tylko może być nawet kompletna wymiana hamulców to żaden problem nawet na ulicy pod domem bo nie dysponuję żadnym garażem. Niestety jednego nie przeskoczę MOT. Tego sam sobie nie zrobię i do tego potrzebny mi jest warsztat z uprawieniami.

GAWEL
    Participant

V-tec masz racje nie ma sie czego obawiac!!!
    ja bylem w sobote umowilem sie na czwartek rano i …po sprawie
    a samochod do nowek nie nalezy i nic nie robilem tylko wczesniej wymienilem 2 opony!!
    a jak warsztat zajety to walic do nastepnego ich jak grzybow po deszczu 😉

p
    Członek

witam, pytanie do Fatamorgana: mozna namiary na tego taniego i dobrego mechanika 😀
    dzieki pozdrawiam

fatamorgana
    Participant

Sprzedaż biletów właśnie ruszyła! 😆 😆 😆 😆 😆 😆

tomga
    Członek

Czy w takim razie mogę także i ja poprosić o ten bilecik?

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.