Strona główna Działy Hyde Park Ech…

Wyświetlanych postów: 10 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Sandgirl
    Członek

http://www.tvbiznes.wp.pl/kat,25193,wid,8810482,wiadomosc.html?rfbawp=1175884597.281

Wklejam linka tylko dlatego, zebyscie sobie poczytali komentarze… przynajmniej te pierwsze (bez odpowiedzi na nie)…
    Czemu w ludziach jest tyle zawisci…?…

Uxbridge
    Członek

Sandi, to nie chodzi o zawiść. Niemal wszystkie wypowiedzi są pełne jadu, niezależnie czy wypowiada się "miejscowy" czy "emigrant".
    Tak wygląda prawie każda anonimowa dyskusja Polaków w necie, bez względu na temat. My nie umiemy rozmawiać. Zamiast przedstawiania własnych poglądów, wyśmiewamy poglądy innych. Zamiast argumentów sa inwektywy. Wszystko na dodatek podlane agresją i złością.
    Czytałem niedawno dyskusję na forum BBC, na temat angielskich jeńców w Iranie. Temat kontrowersyjny, budzący emocje. Dyskusja jest ostra, ale kulturalna, ludzie odnoszą się generalnie z szacunkiem do innych poglądów. Inna rzecz, że każda słowna agresja jest bezlitośnie usuwana przez modaratorów. Ale to też świadczy o poziomie, do którego nam daleko.

7sisters
    Participant

Być może dlatego że w PL na forach siedzi głównie gówniarstwo nie mające nic innego do roboty jak brać się wirtualnie za łby. To widać po niedojrzałych wypowiedziach, braku znajomości realiów i koszmarnej jakości formalnej wypowiedzi. Brytyjczycy są nawykli do komputera (a zwłaszcza do internetu) od dawna, dlatego średnia wieku na forach jest z reguły znacznie wyższa.

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    7sisters wrote:

Być może dlatego że w PL na forach siedzi głównie gówniarstwo nie mające nic innego do roboty jak brać się wirtualnie za łby. To widać po niedojrzałych wypowiedziach, braku znajomości realiów i koszmarnej jakości formalnej wypowiedzi. Brytyjczycy są nawykli do komputera (a zwłaszcza do internetu) od dawna, dlatego średnia wieku na forach jest z reguły znacznie wyższa.

Zgadza się. Mi się zdaje że wynika to z tego że Polacy są niesłychanie zacofani, może nie tyle nawet technicznie co mentalnie (nie potrzeba wielkiej znajomości techniki żeby wejść do internetu, ale człowiek który jest zacofany mentalnie nawet o tym nie wie, wydaje się takiemu że trzeba skończyć studia żeby wiedzieć jak włączyć komputer). Ze świecą szukać Polaka po 40-ce który korzysta z internetu (a w Anglii nawet emeryci się tego uczą). Dlatego internet zdominowany jest przez gówniarstwo właśnie, a poziom tych ludzi… no cóż, nie wróżę dobrze Rzeczpospolitej… 🙁
    Poziom zacofania mentalnego powoduje także to że każdy bałwan który rzuci kilka durnych hasełek zgarnia 80% w wyborach (inna rzecz że długo się władzą nie nacieszy bo ludzie szybko przekonują się że nic się nie zmieniło i przerzucają się na innego pajaca z innym zestawem hasełek 🙂 )
    Sory że tak pesymistycznie na święta…

rudy_691
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    v-tec wrote:

Ze świecą szukać Polaka po 40-ce który korzysta z internetu

no ale moi rodzice grubo po czterdziestce a od komputera teraz nie odchodza 😀

v-tec
    Członek

Wow!
    Może nie jest tak źle 🙂
    Dość dawno nie byłem w kraju.

Sandgirl
    Członek

U mnie w domu niestety netu nie ma, ale jak zabieralam mame do kafejek netowych, to na poczatku sie wzbraniala, ze nie, po co to jej, a potem.. 😀
    Niedlugo zaloze net w domu, to dopiero bedzie szalec 😀
    A tez po 40-tce, choc jeszcze nie grubo 😉

rudy_691
    Członek

nie no jak ja podlaczylem to ojciec od razu sie rzucil na to, tylko potem trzeba bylo te spyware usuwac rozne…mama sie troche bronila ale jak odkryla potege czatow to juz nie bardzo 😀 ojciec to glownie fora pilkarskie 😀

dafunkonline
    Participant

mój ojciec z kolei nawet nie wie co to monitor…
    ale za to matka chrzestna po powrocie z sanatorium chce koniecznie poznać siłę internetu (pewnie poflirtować chce 😀

akukain
    Participant

Co do popularnosci internetu w Polsce to i tak myślę, że dużo więcej starszyzny go używa niż w UK. Tutaj najczęściej emigranci aby kontaktować się z rodzinami. Ha.

Raz w pracy "program się zminimalizował" i pokazał się pulpit. Ha, chcieli wzywać szefa bo zepsuł się komputer. Jak zaczęłam się śmiać zabronili mi dotykać. Poprosiłam o zaufane. JEdno kliknięcie. O JEST. WOW. "Aggy jak ty to zrobiłaś". Wielkie poruszenie. No cóż.

(przepraszam za nieprofesjonalne słownictwo ;>)

Wyświetlanych postów: 10 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.