Strona główna › Działy › Hyde Park › Lustracja po polsku…
Wczoraj na mój polski adres przyszło pisemko (jeszcze nie wiem kto jest nadawcą, ale się spodziewam), wzywające do wypełnienia oświadczenia lustracyjnego, w związku z wykonywanym zawodem…
Żeby było lepiej, piszą mi że muszę się świadomie przyznać, że począwszy od lat 40-50 tych ( 😯 😯 😯 ) nie współpracowałem świadomie z żadnymi specsłużbami komunistycznymi…
Jeśli nie wypełnię i nie wyslę w ciągu miesiąca, nie będę miał prawa wykonywania zawodu.
Tak samo, jeśli okaże się, że napisałem nieprawdę i współpracowałem.
Jednego tylko nie rozumiem. Skoro już wiedzą co kto robi i posiadają dane o peselach w bazie danych, to po jaką ch…rę wysyłają taki formularz komuś, kogo w tamtych latach jeszcze nie było na świecie, a jak już potem był, to dopiero uczył się pisać i czytać, a jak komunizm upadł – dopiero szkoły kończył…?
Ależ to mądre…jak cała ta ustawa i ci co ją powymyslali…
Że też ta zmora polska nawet i tu sięga…:shock:
Wrrrrrr….. 😡 👿 😈 😕
Przypomina mi się cytat Zagłoby:
"Panie Boże, zlitujże się nad tą Rzeczypospolitą. Kiedy Ty dasz spokój temu krajowi?"
Przeprowadzanie obecnie lustracji jest jednym z objawow niepoczytalnosci wladz. Lustracja, prowadzona 17 lat po fakcie nie sluzy kompletnie niczemu poza zaspokajaniem wlasnych fobii.
Nalezy jasno powiedziec: Polska rzadza ludzie nienormalni, pelni kompleksow, fanatyzmu i wszelkiego rodzaju uprzedzen. Tego rodzaju ludzie nie sa w stanie niczego dobrego sprowadzic na ten nieszczesny kraj… raczej to smutne.
Fata, po jaką cholerę Ci to przysłali!? Jako dziennikarzowi?
Tylko kto uznał że jesteś dziennikarzem, chyba tylko wydawca który Cię zatrudnia może coś takiego dostarczyć…
Abstrachując od faktu że to paranoja…
To w sumie jaja są. Fata podlega lustracji 😆 😆 😆
A jak się nie zlustrujesz to co? Chyba w myśl ustawy nie możesz już pisać na forum, bo to też działalność dziennikarska.
Aha, kłamstwo lustracyjne jest też wtedy, jak napiszesz że współpracowałeś, a okaże się że nie.
wiedziałem, że fatę widziano w IPN… i to bynajmniej nie w poczekalni… oj ty ty niedobry niedobry…
nie trzeba było się uczyć rosyjskiego i kolaborować z "pijanierami" 😀
z drugiej strony jednak masz aparycję opzycjonisty z wczesnych lat osiemdziesiątych, więc nie wiem dlaczego takie coś ci przysłali 😀
masz aparycję opzycjonisty z wczesnych lat osiemdziesiątych
🙂 😆 😯 ❓
no prosze wreszcie znamy cala prawde o redaktorku
Ja to się o czyichś aparycjach (niekoniecznie opzycjonistycznych 😆 😉 ) wolę nie wypowiadać.
Do jednego się moge przyznać:
byłem na liście…
TPPR-u. 😆 😆 😆 i to prawie nieswiadomie, bo wpisywali całe klasy.
potem TOP, jeszcze potem SKKT, PTTK, dalej cisza….a dalej APP i dalej znów cisza. Dopiero od grudnia (ale nie tego towarzysza…) należę do KKM i ALFA Team (nie chodzi o rosyjskie jednostki…).
😆 😉
Będą mieli co czytać jak im to wyslę, wraz z adnotacją, że
"w interesujacym państwa okresie czasu, nie było mnie, a jak potem byłem (przyszedłem na świat), to interesowały mnie nie słuzby specjalne, ale Indianie w piaskownicy, oraz chodzenie na rabsa do dzikich sadów. 😆 8)
Zamierzasz im coś wysłać? Nie możesz tego olać?!
Zgadzam się z tymi którzy twierdzą że to bezprawie.
Zresztą jak widziałem, to tam nie ma miessca na własne dopiski. Masz dwie ankiety. W jednej potwierdzasz że nie należałeś/nie współpracowałeś a w drugiej odwrotnie.
To chore.
(…)
"w interesujacym państwa okresie czasu, nie było mnie, a jak potem byłem (przyszedłem na świat), to interesowały mnie nie słuzby specjalne, ale Indianie w piaskownicy, oraz chodzenie na rabsa do dzikich sadów. 😆 8)
zawód wykonywany: amator kwaśnych jabłek 😉
Od kiedy to dzieci wykonują jakiś zawód? 😯 😆 😉
Coś w tym musi być, bo pisuary wymyśliły przed poprzednimi wyborami, że ichni kandydaci na wszelkie stołki urodzeni do bodaj 1982 roku muszą oświaczenie takowe złożyć:)
Rok 1984 Orwella się kłania i dzieci-agenci wsypujący rodziców i dzieci ze szkoły;)
Buahahhahah
To ciekawe czy ja dostane, bo ja rocznik 81 😀 😀
Nie naleze do zadnej partii, ale moze tak przez przypadek… 😉
Dobre, dobre…
a podobno snieg znowu zapowiadali teraz w Polsce….
… kolejny powod z ktorego sie ciesze, ze mnie tam nie ma… :/
Na pewno nalezalas do jakiejs – LOP np? 😆
Hmm… kiedys chyba sie zapisywalam do LOK.. ale nie jestem pewna… 😯
no to już po mnie… urodziłem się w 1976 i należałem do SKO, zuchów, ZHP, uczyłem się rosyjskiego, byłem na obozie harcerskim gdzie nawiązałem kontakty z Pionierami, moja mama pracowała w PCK,a ojciec w stoczni im. Lenina. jednak w pewnym okresie mojego życia odnalazłem nadzieję w Bogu i zostałem ministrantem (i to nadgorliwym), po przeprowadzce do Poznania kontynuowałem drogę duchową, lecz w moim życiu niespodziewanie pojawił się testosteron a wraz z nim nocne polucje i niezmordowana chęć totalnej destrukcji. moja druga natura (ta moralna) krzyczała jednak i protestowała, aż w rezultacie trafiłem do kolejnej drużyny harcerskiej. tam rozpiłem się na dobre…. od alkoholu uratowała mnie… trawka i haszysz… potem było coraz lepiej; LSD, grzybki, mandragora, bieluń… a w pewnym okresie mojego życia nawet czaj się pojawił.. ale na mnie nie działa 😀
w końcu mi się wszystko znudziło… odnalazłem się w degustacji wyrobu znanego pod nazwą "Siwucha" (taka polska namiastka tequili)
tu w anglii po raz kolejny w padłem w fascynację piwem San Miguel (pierwszy raz skosztowałem tego piwka na Tamelu, wśród gwaru ludu gurunga i szerpa)..
przyznaję się również do tego, że:
głosowałem na SLD (dlatego, że solidarność oszukała wszystkich)
głosowałem na SDPL (dlatego, że Zieloni 2004 startowali z ich listy)
głosowałem na PO (bo tych dwóch co ukradli księżyc i ten trzeci malutki z rączkami jak polska tandetna lala z blond loczkami nie przypadli mi do gustu)
moja ciotka jest w Samoobronie (to chyba na moją korzyść)
nikogo nigdy nie zabiłem (a przynajmniej mam taką nadzieję… chyba, że PiS zmieni zapis w konstytucji, że plemnik to forma życia, która ma swoje prawa do bytu)
dziękuję serdecznie za uwagę, a panom, którzy chcą lustrować wszystkich i wszystko mówię:
pocałujcie mnie w intymne kędziorki !!!