Strona główna Działy Hyde Park Ajajaj!

Wyświetlanych postów: 13 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Malgon
    Participant

Co z jajami w tym roku robicie na Wielkanoc?
    Skrobiecie, malujecie, dmuchacie … ?
    Swiecicie? Co w koszyku?

Mnie wprawdzie na Wielkanoc nie bedzie w Leeds ale chyba sobie w cebuli male co nieco ugotuje … Symbolicznie.

rudy_691
    Członek

przede wszystkim jaja powinno sie myc 😀

Malgon
    Participant

Wyjatkowo na Wielkanoc ?? 😯
    Gratuluje ! 😉

rudy_691
    Członek

jak szalec to szalec ! podwojnie wyszorowac w Wielkanoc 😀

Malgon
    Participant

a moze przedziurawic i wydmuszke jednak ??

rudy_691
    Członek

na wydmuszke to jeszcze moze bys sie zgodzil…ale zeby dziurawic odrazu ? eeee…. 😯

Malgon
    Participant

bez dziurawienia sie raczej nie da choc nie wiem bo nie praktykuje takowych …

anyway, ja powaznie pytalam czy i jak podtrzymujecie tradycje wielkanocne ………

rafa3l
    Członek

W koszyku napewno chleb kielbasa sol chrzan i jajka, a co do malowania itp
    to pewnie sie skonczy na ugotowaniu jajek w skorkach od cebuli ;]
    A swiecic to pewnie ze tak, w koncu sie 1 raz wybiore do polskiego kosciola 🙂

magda_w
    Participant

Ale jednej rzeczy na pewno bedzie mi tutaj brakowac.. poza oczywiscie ta rodzinna atmosfera.. i wogole.. strzelania na Rezurekcji !!!

dafunkonline
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Malgon wrote:

a moze przedziurawic i wydmuszke jednak ??

😳 ała tej

”magda19″ wrote:

Ale jednej rzeczy na pewno bedzie mi tutaj brakowac.. poza oczywiscie ta rodzinna atmosfera.. i wogole.. strzelania na Rezurekcji !!!

😕 oświeć byłego ministranta z aspiracjami co to takiego strzelanie na rezurekcji… zrywanie z rekolekcji to ja znam, ale o strzelaniu na rezurekcji dowiedziałem się z twojego postu 😀

Asix
    Participant

mnie sie zdarzalo okladac jajka jakimis smiesznymi rezeczami -np. listkami, czymkolwiek co ma fajna strukture, a potem w ponczoche i mozna gotowac w farbach ablbo lupinach od cebuli. Fajne jajeczka wychodzily. Tylko nikt ich jesc jakos nei chcial. Zwlaszcza tych, ktore potem jeszcze polakierowalam, zeby ladnie blyszczaly wsrod lisci bukszpanu 🙂

idolPL
    Participant

Ja w ogóle nie czuję atmosfery Świąt… Przez ostatnie lata jakoś tak mijały i nic… Dopiero teraz doceniam, to na co tutaj szans nie mam:( Pierwszy raz takie nijakie będą…

jacek-jestem
    Participant

A ja będę jajka z siostrą malował 😀
    I dostałem też takie naklejki z polski, które się jakoś nakleja a potem te jajka gotuje czy coś…. nie wiem jeszcze. Ale widziałem, że jest instrukcja to dam rade.
    A w koszyczku będzie chlebek, sól, chrzan, masło, szynka (chociaż nie wiem czy powinno się mięso dawać) oraz jajka kolorowe.
    Udekoruje też pokój. W paczce z polski doszły jakieś kurczaczki i zajączki do powieszenia – więc full wypas 😈

Wyświetlanych postów: 13 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.