Strona główna Działy Hyde Park Coventry

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    chemik
    Participant

Hej czy ktos wie jak wyglada bus station w Coventry?Bede tam w nocy wiadomo o co chodzi?

yuuki
    Członek
    fatamorgana
    Participant

Powiedziałbym Ci jak wygląda, ale ponieważ zaraz przyczepi się jakaś maruda twierdząc, że to ja się czepiam i robię z Ciebie jakiegoś ślepca, więc może lepiej jak sam pomyslisz jak w tym kraju wyglądają dworce busów…
    A tak w ogóle…National Express czy local transport?
    Pozdrawiam. 🙂 😉

7sisters
    Participant

Nie mam pojęcia jak wygląda stacja autobusowa w Coventry ale samo miasto jest szczególne.

W średniowieczu wzbogaciło się na handlu wełną i stało się jednym z większych miast w kraju. Zabudowa trochę przypominała York – wąskie uliczki, drewniane domki etc.

W listopadzie 1940r Hitler wybrał Coventry jako cel ataku lotniczego (wybrał je na podstawie przewodnika po Anglii). Nalot niemal calkowicie zniszczyl średniowieczne centrum. Z pożaru ocalało kilka domków i wieża katedry.

Po wojnie katedrę pozostawiono jako trwałą ruinę i po jej północnej stronie wybudowano nową, modernistyczną katedrę. Centrum odbudowano w brzydkiej architekturze lat 50-60tych.

Miasto robi dość wstrząsające wrażenie, zwłaszcza szkielet starej katedry z przytulonym do niej jednym drewnianym, słodko rzeźbionym domeczkiem który ocalał z pożaru.

100%polak
    Participant

Chyba tak wygląda ❓
    Coventry Central Bus Transportation Hub
    a w środku tak:
    http://flickr.com/photos/mzagozda/323262360/

dworzec jak dworzec 🙄

Justi
    Participant

Byłam w Coventry na bus station w środku nocy. Miałam tam przesiadkę w drodze na lotnisko w Luton. Ogólnie to nie było tak źle, poza tym że zmarzłam czekając godzinę na autobus. Było tam bardzo pusto, właściwie kilku ludzi tylko widziałam i nie ma nic otwartego żeby posiedzieć i np. wypić kawkę. Są tylko automaty. Powodzenia, nie jest tak źle.

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.