Strona główna › Działy › Prawo › Polski konsulat w Leeds
o ile sie nie myle w Sheffield najblizej.
http://www.polishconsulate.group.shef.ac.uk/index.html
Ale czy dobrze zrozumialam,ze w Sheffield nie zajmuja sie wyrabianiem paszportow?
http://www.polishconsulate.group.shef.ac.uk/page78.html
dobrze zrozumialas 🙁
nie dopatrzylam ze chodzi ci o paszport, ale faktycznie tak jest.
Przy wyrabianiu nowego paszportu trzeba odsterczec swoje w kolejkach wlasnie w Londynie (mimo ze konsulatow jest wiecej) 🙄
Czy ktos sier orientuje gdzie znajduje sie polski konsulat w Leeds,musze sobie wyrobic paszport a wiem,ze w konsulacie jest to mozliwe.Z gory dzieki za odpowiedz!
Zastanawiam się tylko jakim cudem przyszło Ci do głowy, że w Leeds może być konsulat? 😯
Przecież wiadomo, że nie w każdym większym mieście są konsulaty.
A Leeds nie jest na topie największych miast w Anglii.
Poza tym, nigdy, nigdzie nie było na ten temat informacji że tu w Leeds, coś takiego miałoby w ogóle powstać.
Jak już, to prędzej w Manchesterze.
Ale biorąc pod uwagę ślimacze tempo rozwoju konsulatu w Londynie (obiecanki- cacanki poczynione ponad rok temu),kolejki na dworze i armie petentów, nieprędko raczej do tego dojdzie. 😕 🙁
Nie wiem czy zwróciłaś uwagę, ale dokładnie o wyrabianiu paszportu w konsulacie jest specjalny temat założony przez Hammera. I to na widocznym miejscu, na pierwszej stronie Hyde Parku.
Pozdrawiam.
O kurde nie wiedzialam,ze jest jakis obowiazek sledzenia wszystkich temtaow na forum. No i naiwna jestem bo zapomnialam,ze co niektorzy tutaj lubia sie czepiac.
przeciez nic sie nie stalo…pytaj jak musisz ….
mnie tez czasem krew zalewa jak mam cos znalezc na forum i nie moge…
a jak spytasz to zaraz ktos zgani…zes sie pierw nie rozjerzal dobrze.
O ile mnie wiadomo to jak narazie Londyn jesli chodzi o kwestie paszportowa i mozna spotkanie zaaranzowac przez ich strone internetowa wiec nie musisz stac w koljce godzinami … no i cos tam slyszalam o mancherze ….jutro bede w konsulacie to podpytam
pytaj -od tego jest forum!
-nie ma obowiazku (przynajmniej o nim nie slyszalem) przegladania wszytskiego co zostalo tutaj napisane 😉
nie ma obowiazku (przynajmniej o nim nie slyszalem) przegladania wszytskiego co zostalo tutaj napisane 😉
Gdyby Fata został prezydentem to zapisałby taki obowiązek w konstytucji 😆
mialem ta przyjemnosc nieprzyjemnosci bycia w tej instytucji….raczej milo tego nie wspominam…pozdrawiam personel w/w placowki 😉
[quote:ee1fda8b9b]Nie wiem czy zwróciłaś uwagę, ale dokładnie o wyrabianiu paszportu w konsulacie jest specjalny temat założony przez Hammera. I to na widocznym miejscu, na pierwszej stronie Hyde Parku.
Pozdrawiam.[/quote]
Jeśli ktoś uważa że te słowa świadczą o jakimkolwiek obowiązku i są czepianiem a nie zwróceniem uwagi na to jak łatwo wypatrzeć danego posta, to nie mam nic więcej do napisania…
W dodatku ani jedna emota nie świadczy, że mam do autorki jakiekolwiek "ale" o cokolwiek…
Mam wrażenie, że jednak niektórym przydałoby się bardziej ruszyć głową zamiast szybciutko się emocjonować w zupełnie niewłaściwym kierunku…
Pozdrawiam.
Każde zdanie można rozumieć dwojako; pozytywnie lub negatywnie.
Większość Polaków woli jak widać to drugie…
ze ja nic niewiedzialem o konsulacie a taka afere zrobilem w rzadzie 😆 😆 😆
Hamer przestań chwalić się swoimi rzekomymi znajomościami w rządzie. Z tego rządu to ja nikogo nie chciałbym znać 🙂
A poza tym co ci to da? Wcześniej wyjedziesz do biednej i zapyziałej Polski spaprzesz życie sobie i rodzinie naprawdę tak się z tego cieszysz?
Hamer przestań chwalić się swoimi rzekomymi znajomościami w rządzie. Z tego rządu to ja nikogo nie chciałbym znać 🙂
A poza tym co ci to da? Wcześniej wyjedziesz do biednej i zapyziałej Polski spaprzesz życie sobie i rodzinie naprawdę tak się z tego cieszysz?
zalezy co masz an mysli piszac spaprzesz??jak bym mial spaprac sobie tam zycie to bym tam nie jechal!!!po co sie meczyles tyle lat w Polsce?tyle zycia zmarnowlaes sobie i swojej rodzinie w imie czego???patriotyzmu??nie wierze ze tylko dlatego ze nei bylismy w unii bo znam mnostwo osob ktore wyjechaly prze otawrciem granic i sobie radzily gdzie tylko nie pojechaly!!!
po 1 nie chwale sie
po2 to byl zart i tylko ty rozmyslasz nad tym!drazni Cie??
po 3 fakt faktem ktos z tamtad mi pomogl 😆
Pozdrawiam
po co sie meczyles tyle lat w Polsce?tyle zycia zmarnowlaes sobie i swojej rodzinie w imie czego???patriotyzmu??nie wierze ze tylko dlatego ze nei bylismy w unii bo znam mnostwo osob ktore wyjechaly prze otawrciem granic i sobie radzily gdzie tylko nie pojechaly!!!
Widocznie ja się do tej kategorii nie zaliczam bo jakoś za bardzo sobie nie poradziłem 🙁 Owszem wyjechałem do Niemiec i po ok. roku i wyczerpaniu wszystkich możliwości prawnych zostałem odtransportowany przez policję wraz z rodziną do granicy. Jak widzisz nie było to takie proste żeby uciec z więzienia pt. Polska i dlatego się tam męczyłem i marnowałem sobie życie, nie dlatego że chciałem!
hammer18 wrote:po co sie meczyles tyle lat w Polsce?tyle zycia zmarnowlaes sobie i swojej rodzinie w imie czego???patriotyzmu??nie wierze ze tylko dlatego ze nei bylismy w unii bo znam mnostwo osob ktore wyjechaly prze otawrciem granic i sobie radzily gdzie tylko nie pojechaly!!!
Widocznie ja się do tej kategorii nie zaliczam bo jakoś za bardzo sobie nie poradziłem 🙁 Owszem wyjechałem do Niemiec i po ok. roku i wyczerpaniu wszystkich możliwości prawnych zostałem odtransportowany przez policję wraz z rodziną do granicy. Jak widzisz nie było to takie proste żeby uciec z więzienia pt. Polska i dlatego się tam męczyłem i marnowałem sobie życie, nie dlatego że chciałem![/quote]
widzisz widocznie zycie mi jeszcze porzadnie nie skopalo dupy w Polsce zebym chchial z niej wyjezdzac nie narzekalem na zycie tam, wyjechalem na 3 miesiace i niewiem czemu w ta wsiaknelem teraz wracam,dostane kopa od zycia to bede mysial co dalej ale mam nadzieje ze ebdzie ok!! miliony ludzi zyje w polsce i ogromna czesc sobie dobrze zyje nie paprzac sobie tam zycia,wiec trzeba sprobowac :)tzn wrocic do tego co bylo i to docenic 🙂