Strona główna Działy Prawo Gdzie sié zglosic, jak agencja nie chce wyplacic pieniedzy?

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Anonim
    Gość

Witajcie!
    Otoz mam wlasnie taki problem. Pracowalem 2 dni dla jednej z agencji, dodam ze polnocno polodniowej i nie chca mi zaplacic kasy. Mowia ze time sheat nie podpisany przez pracodawce… Nabili mnie w butelke bo mowili, ze praca jest blizko, a byla w Bradford. Po dwoch przepracowanych dniach nie poszedlem do pracy. Zadzwonili i powiedzieli: "To zobaczymy jak bedzie wygladal twoj payslip w pisatek". No i dostalem 0 godzin na payslipie 🙂 Wiem, ze jest jakas instytucja do ktorej moge sie zglosic, tylko nie moge znalezc tematu na forum.

Help Wanted!

Pozdrawiam

Leszeks
    Participant

witam, na tej stronie mozesz zlozyc skarge na agencje:
    http://www.dti.gov.uk/employment/employment-agencies/page27003.html

pozdr i powodzenia 😛

v-tec
    Członek

Zanim złoży skargę to porozmawiałbym z agencją a gdy to nic nie da wręczył im żądanie zapłaty na piśmie. Skoro nie dostarczyłeś podpisanego timesheetu to opóźnienie z wypłacie nie jest niczym niezwykłym. Nie ma co panikować.
    Btw. co to za agencja północno południowa? 😯

bolek
    Participant

to spolszczona nazwa własna agencji w Leeds (od North-South oczywiście), jest taka jakaś niedaleko marketu w Leeds

kemot_p
    Participant

mialem kiedys podobny problem- pracowalem 1 dzien dla agencji Becerley Scott i tez nie zaplacili, ale wystarczy im powiedziec ze juztro przejde z policja i zaraz wystawiaja czek:)

fatamorgana
    Participant

Z Policją???? 😯 😯 😯
    Na pewno z Policją?
    Chyba ze oni jakieś lewe interesy robią, skoro mają się bać Policji… 🙂 😕

kemot_p
    Participant

tzn. powiedzialem im ze sa "fuck…" zlodziejami i jesli mi nie oddadza kasy to przyjde z policja i oczywiscie oddali (nawet zadzwonili i czek jest do odebrania)

Anonim
    Gość

http://www.dti.gov.uk/employment/employment-agencies/page27003.html

Dzięki Waszemu linkowi odzyskałam 180 f od agencji! Prosiłam ich 2 miesiące o wypłacenie kasy. NIC. napisałam list. NIC. W koncu wypełniłam ten formularz. W ciagu 2 tygodni zadzwonił do mnie inspektor Peter jakiś tam i powiedział, ze kase mi agencja wypłaci a jak w ciagu 2 tygodni nie dostanę pieniędzy, mam się z nim skontaktować. Był miły, pozdrowił, podziękowałam. Kasę dostałam za tydzień od jego telefonu! W ubiegły piątek. HURRA 😀

fatamorgana
    Participant

Braaaawo!!! 😀

arcu
    Participant

ja dodam tylko ze agencja polnoc poludnie tez wisi mi kase za jakies 30h pracy 👿
    wypelniam formularz, mam nadzieje ze cos mi to pomoze!
    dzieki za linka!!

cholernie przykre..

v-tec
    Członek

Co jest takie przykre?
    Według mnie to nie jest przykre tylko bardzo dobre że jest instytucja która może w naszym imieniu wywrzeć skuteczny wpływ na agencje i doprowadzić do odzyskania naszych pieniędzy i że znamy na tę instytucję namiary

inka83
    Participant

Ale czy oprócz wypełnienia formularza na stronie DTI muszę jeszcze dosłac im jakies inne dokumenty?Chodzi mi o to,ze agencja nie wypłaciła mi wszystkich pieniędzy za urlop,mam jedynie 3 payslipy na kwotę łączną 390 funtów,a nalezy mi sie jeszcze co najmniej 2 razy tyle.Nie mam nawet kopii mojego kontraktu,tylko kopię pustego kontraktu,bez zadnych nazwisk i podpisów.

angel_eyes
    Participant

Witam! Mam takie pytanie,czy ktos sie orientuje czy jesli przepracowalo sie ponad miesiac w jednej pracy przez agencje i po tym czasie agencja "podziekowala" za wspolprace bo praca sie skonczyla,to czy maja oni obowiazek zaplacic za niewykorzystanego holidaya?? i jesli tak czy ma znaczenie fakt,ze przyslali juz P-45? Za pozno sobie uswiadomilam i teraz sie zastanawiam czy przysluguja mi te pieniadze czy nie.
    Pozdrawiam

wicia
    Członek

witam czy wie ktos moze czy tamta strona podana w 2-gim poscie jest jeszcze aktualna,gdyz tez mam problem agencja nie zaplacila mi za 22 h pracy i chcialabym odzyskac ta kase.

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.