Strona główna Działy Hyde Park Nawigacja LD-2 do Nokii 6288 Prosze o pomoc

Wyświetlanych postów: 10 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    konkret
    Participant

Witam
    Zakupiłem nawigacje nokii LD-2 i niestety mam pewien problem. Dostałem oprogramowanie Route 66 i nie potrafię go zainstalować. Chodzi dokładnie o to, że nawigacja owa powinna współpracować z nokia 6288 a niestety tego nie robi albo ja po prostu nie wiem co dalej. Dostałem do tego coś w stylu czytnika kart pamięci z kartą 256mb. Ta karta nie pasuje do mojego telefonu a mojej własnej nie wsadzę do czytnika. Przekopiowałem dane oprogramowania przez bluetootha na moja kartę i tu pojawił sie największy problem gdyż telefon nie obsługuje plików .sis. Co mogę zrobić? To powinno ze sobą współpracować !

Jeśli ktoś ma jakiekolwiek pojęcie o tym to uprzejmie proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Uxbridge
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    konkret wrote:

Przekopiowałem dane oprogramowania przez bluetootha na moja kartę i tu pojawił sie największy problem gdyż telefon nie obsługuje plików .sis. Co mogę zrobić? To powinno ze sobą współpracować !

No i niestety nie będzie współpracować, ponieważ jeśli masz plik .sis to jest to pakiet instalacyjny do systemu Symbian i platformy S60 (lub UIQ). A Nokia 6288 nie pracuje pod Symbianem. Ma własny system operacyjny Nokii i platformę S40. Ktoś Cię w błąd wprowadził.
    W sumie skąd pomysł żeby na forum Leeds.pl o to pytać. Są specjalne fora komórkowe od takich spraw. Akurat przypadkowo pracuję z oprogramowaniem Symbiana i trafiłeś.
    —–edit—–
    Wystarczyło mi pięć minut żeby znaleźć w sieci informację że Route 66 Mobile istnieje tylko w wersji na platformę S60 (czyli na komórki Nokii z Symbianem). Czy to ja jestem taki bystry, czy Ty leniwy 😀

dafunkonline
    Participant

ja tylko chcę wiedzieć kto ci te brednie o nawigacji do 6288 wcisnął

konkret
    Participant

Dziękuje za informacje. No coż, nawigacje kupiłem na ebayu. Pytałem kilku sprzedawców czy hula na tej nokii i uwierzyłem. Dalem sie zrobic i mam nauczke:(
    Z drugiej strony na stronie nokii pisze, że nawigacja owa obsługuje np. 6280 która również nie ma symbiana a telefony te raczej specjalnie sie od siebie nie rożnią.

Pytam tu gdyz po prostu mieszkam w leeds:) Nie zauwazylem rownież jakiegoś ograniczenia co do tematów wątków ale jesli kogos to jakos specjalnie drazni to przpraszam .

Jeszcze raz dzieki za info

v-tec
    Członek

Wiem że na nokiach chodzą skrakowane softy tomtoma na ebayu są po kilka funtów na cd albo kilkanaście na karcie pamięci.

Uxbridge
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    konkret wrote:

Z drugiej strony na stronie nokii pisze, że nawigacja owa obsługuje np. 6280 która również nie ma symbiana a telefony te raczej specjalnie sie od siebie nie rożnią.

Poważnie? Gdzie to jest napisane, ja nie znalazłem.

:c0ebb7d964 wrote:

Pytam tu gdyz po prostu mieszkam w leeds:) Nie zauwazylem rownież jakiegoś ograniczenia co do tematów wątków ale jesli kogos to jakos specjalnie drazni to przpraszam .

Nikogo nie drażni. Po prostu jak masz specjalistyczne zapytanie, to lepiej pomoże specjalistyczne forum. Tutaj akurat miałeś szczęście.

konkret
    Participant

Przepraszam, masz racje, pomyliłem z nokia 6680. Tyle już przeglądalem tych telefonów, ze mi sie w oczach mieni. No nic, dzięki, po prostu wystawie na sprzedaż. Sorry za to cale zamieszanie

Pozdrawiam

Zawsze mozesz sprobowac postawic Symbiana i S60 na tym telefonie – nic nie jest nei mozliwe 🙂

dafunkonline
    Participant

[quote:5b4147450a]Zawsze mozesz sprobowac postawic Symbiana i S60 na tym telefonie – nic nie jest nei mozliwe[/quote]

hmmm.. to troszkę tak jak soft z discmana wgrac do walkmana… :/

nie słyszałem, żeby ktoś postawił symbiana na fonie z chipem pod s40
    ale skoro piszesz, że nie ma rzeczy niemożliwych….

Taki … zarcik

dafunkonline wrote:

[quote:22122dddc5]Zawsze mozesz sprobowac postawic Symbiana i S60 na tym telefonie – nic nie jest nei mozliwe

hmmm.. to troszkę tak jak soft z discmana wgrac do walkmana… :/

nie słyszałem, żeby ktoś postawił symbiana na fonie z chipem pod s40
    ale skoro piszesz, że nie ma rzeczy niemożliwych….[/quote]

Wyświetlanych postów: 10 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.