Strona główna Działy Hyde Park CO BY SIE NAJBARDZIEJ PRZYDALO? – BIZNES PO POLSKU.

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    M I K E
    Participant

Witam!

Skoro juz jestesmy w tematyce biznesowej, chcialbym zrobic rowniez maly "wywiad" czego Nam, mieszkajacym i pracujacym w Leeds najbardziej potrzeba? Czy jest to na przyklad:

1-Biuro tlumaczen

2-Agencja nieruchomosci

3-Sklep/Delikatesy z polskimi produktami (w innych dzielnicach niz H czy B)

4- Przedszkole (Opieka, wyzywienie, lekcje angielskiego czy muzyki dla Waszej pociechy)

Wszelkie sugestie bardzo mile widziane!

Pozdrawiam 😀

fazia
    Participant

Ten temat zaczyna mnie nudzic (jak wol napisane, kilka topkow nizej POLSKI BIZNES) …
    Poza tym troche pomyslec wystarczy i interes sie kreci. W tym kraju nawet firma pod nazwa"strzyzenie trawnikow" by wypala.
    😕

Prekursor
    Członek

Stawiam na biuro lub kosciol do walki z efektem cieplarnianym! 🙂

P.S Pomysl swiezy!!!
    P.S 2 Jak odpowiednio sie zakrecisz dostaniesz dofinansowanie od Tony’ego Blair’a!
    P.S 3 Wiec noz w tusz i do przodu!!!

M I K E
    Participant

Od razu widac Fazia, ze jestes milionerem w Anglii. Gratuluje sukcesu!
    Taka kopalnia pomyslow, pewnie nie nadaza z liczeniem przychodow oraz realizacja kolejnych inwestycji…Brawo!

100%polak
    Participant

A może "łapacz złodzieji" ?

Pewien sędzia na płd Anglii dał 2 Polakom nagrodę 2 x 100Ł za ujęcie złodzieji którzy okradali caravan park .Złodzieje tłumaczyli się że w tych caravanach szukali tylko złomu ,aby sprzedać go potem w skupie.
    Więc wystarczyłoby łapać jednego dziennie…. 😀

akukain
    Participant

A ja myślę, że nie potrzebujemy wszystkiego "po polsku". Osobiście uważam że spokojnie możemy nauczyć się korzystać z możliwości jakie daje nam UK. Dlaczego wciąż tak wielu ludzi chce zrobić tu drugą polskę? Oczywiście nie potępiam sklepów, na jakieś tam smakołyki przecież ma się czasem ochotem. Choć sama nie korzystam z nich.
    Tak. Czasami jakieś tam biuro tłumaczeń czy coś w tym rodzaju może i byłoby potrzebne. Ale wydaje mi się, że rozleniwiłoby to naszych rodaków.
    Bardzo często spotykam się z tym, że ludzie chcą pracować w miejscach gdzie nie muszę uczyć się języka i bardzo się gimnastykować bo mają wokół siebie wielu których mogą zapytać czy poprosić o pomoc.
    A ja wręcz przeciwnie. Jestem tutaj. Chciałabym pracować wśród Anglików. Chciałąbym szkolić język. Iść do przodu. Gdybym chciałą otaczać się tylko Polakami, wróciłabym do kraju.

Proszę nie zrozumieć mnie źle. Mam wielu znajomych z ojczyzny.

Koniec marudzenia.

Baggins
    Participant

Zmieszaj boczek z czosnkiem i kapusta, zmiel, wsadz do ciasta i sprzedawaj jako polish pastry, a jeszcze lepiej z saturatorem pojezdzij sprzedajac doctora pepe.

ABC
    Participant

Nie wiem w jakim celu potrzebna jest ci ta ankieta,jezeli chcesz rozkrecic swoj interes to badz bardziej kreatywny.

fatamorgana
    Participant

bądź bardziej kreatywny i..otwórz polski burdel. 😯
    Taką sugestię słyszałem niedawno u Anglików… 😯 😆
    Kto wie, czy to nie żyła złota.
    Wprawdzie oficjalnie nie wolno, ale i tak nie brakuje tego tutaj.
    Skoro Azjaci mogą mieć i Anglicy też… ❓ ❗

akukain
    Participant

Tak ale pod warunkiem że w nim swoje usługi będą oferowali Polacy a nie Polki.. 👿 👿 👿 👿 👿

To wkońcu Angielki są takie napalone….

100%polak
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    fatamorgana wrote:

otwórz polski burdel.

Lepiej szwadrony wyzwolicieli prostytutek 😀

W ubiegłym roku dwójka Polaków wybrała się w piątkowy wieczór do burdelu w Coventry.Wybrana przez nich Litwinka ucieszyła się, kiedy zorientowała sie że rozumieją po rosyjsku.Zaczęła błagać ich aby pomogli jej uciec , bo od ponad roku jest podstępnie przetrzymywana w Anglii , a nie zna nawet angielskiego.
    Oni zgodzili sie jej pomóc, w sobotę odwiedzili ja znowu i omawiali plany ucieczki.W niedzielę rano obserwowali burdel . Kiedy alfons wsadził ją do taksówki , ruszyli w pościg.Gdy taksówka zatrzymał się przy drugim burdelu, Polacy zostali zauważeni przez alfonsa.Zaczął grozić im że ich zastrzeli, po czym wbiegł do domu . Po chwili wrócił z pistoletem i tasakiem ..oraz z 6 Albańczykami.
    Nasi rycerze odjechali na policję, a z niej przyjechał pod burdel oddział szturmowy
    Sędzia nagrodził naszych rycerzy nagrodą 2x 250 Ł

hm wystarczy jedna taka akcja co 2 dni i zarobek jest 😛

akukain
    Participant

Słyszalam że w Leeds jest jakiś z Polkami, Rosjankami, Ukrainkami itp..

v-tec
    Członek

Zastanawiam się stuprocentowy skąd ty te wszystkie historie bierzesz… 🙄

Uxbridge
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    akukain wrote:

Słyszalam że w Leeds jest jakiś z Polkami, Rosjankami, Ukrainkami itp..

Naprawdę???? 😯 😆
    Ja bym obstawiał że w mieście wielkości Leeds jest z dziesięć co najmniej.

v-tec
    Członek

Ej, poinformowani, może sypniecie jakimiś namiarami 😛

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.