Strona główna Działy Hyde Park Numery tel. zaczynające się na 845… albo 875…. czy jakoś

Wyświetlanych postów: 8 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    jaandona
    Participant

Miałem problem z internetem. Nie ma żadnego stacjonarnego telefonu by się poradzić musiałem dzwonić na jakiś numer 845….. automat zrzerał monety jakby nic nigdy nie jadł. Co za ścierwo!! Mam wrażenie, że te numery to coś podobnego jak u nas 0700… Wydaje mi się, że firmy dość, że zarabiają na usługach to jeszcze na takich telefonach. Czy może ktoś zna cennik ile to kosztuje za minutę i jak najtaniej dzwonić na takie numery. Pozdrawiam.

v-tec
    Członek

Numery 0845 i 0870 (są to tzw, non-geographical numbers) nie są to opowiedniki polskich numerów 0700 (są nimi numery na 09),
    teoretycznie koszt rozmów na te numery nie powinien przekraczać 10p/min. czyli być porównywalny z kosztem zwykłej rozmowy międzymiastowej (koszt zależy od konkretnego numeru).
    Niestety w przypadku automatów oraz komórek tak nie jest (wyjątkiem jest O2 ale tylko abonament bo prepaid już nie).

Oczywiście informacji o tym ile kosztuje rozmowa z poszczególnym numerem próżno szukać na stronach operatorów 🙂

Alternatywne numery są na http://www.saynoto0870.com/search.php

dafunkonline
    Participant

miałeś problem z internetem… rozumiem, ze teraz już nie masz…
    widzę, że witek ci wyjaśnił zwięźle o co chodzi z podanmymi przez ciebie numerami…

a jeśli chcesz podzwonić do Polski przez internet za friko to polecam http://www.voipdiscount.com

blackeddy
    Participant

W o2 w prepaid numery 0845 i 0870 kosztują 15 p/min.
    http://www.o2.co.uk/mobilestariffs/tariffs/specialnumbers

fatamorgana
    Participant

Oooo!!! 😯
    Dafunk wrócił, a piersi razem z nim też wróciły…:)
    Numery 0845 i 0870 ( non-geographical numbers), często prowadzą do biur obsługi abonenta zlokalizowanych w Indiach czy innym "azjatowie", albo daleko od Leeds, zdaje się.
    No więc mimo wszystko muszą nieco kosztować, choć niedawno szło dzwonić przez 0 800 i było gratis, albo tyle co nic. Ale się Angliki wycwanili i każą sobie płacić…
    Kumpel mi niedawno powiedział tak: "Oni to chyba najpierw celowo tak byle jak zakładają instalację, żeby potem do nich dzwonić co rusz na te płatne numery po poradę…" (dot. NTL/ Telewest). 😛 😛 😯

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    fatamorgana wrote:

"Oni to chyba najpierw celowo tak byle jak zakładają instalację, żeby potem do nich dzwonić co rusz na te płatne numery po poradę…" (dot. NTL/ Telewest)

Sęk w tym że ten pan który do na sprzychodzi to instalator który jak sama nazwa wskazuje jest od tego żeby zrobić instalację, tzn. położyć kabelki.
    A to czy net działa czy nie, czy trzeba aktywować itd. to już go nie interesuje. Od tego jest technical helpline.
    Może to dziwne podejście ale tak tu jest.
    Dla pocieszenia dodam że od kiedy ntl zmieniło się w virgin czas oczekiwania na połączenie (= muzyczka, za którą także się płaci oczywiście) znacząco się skrócił.

dafunkonline
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    fatamorgana wrote:

Dafunk wrócił, a piersi razem z nim też wróciły…:)

i tak bywa.. po wyjazdach do Plymouth od razu mi się marzą piersi w liczbie odpowiedniej do moich potrzeb 😀

wpadłem na forum ponieważ jeden z forumowiczów potrzebował pomocy i sprawdzałem czy jakoś zaakcentował to w formie postu.. nic takiego nie znalazłem, ale mam nadzieję, że wszystko u niego będzie ok…
    zresztą może liczyć na moje wsparcie …

jaandona
    Participant

Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedź.
    życzę dalszego miłego pobytu w Anglii czy Wielkiej Brytanii czy GB jak kto woli.
    😛

Wyświetlanych postów: 8 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.