Strona główna Działy Mieszkanie Gdzie zamieszkać z dzieckiem w wieku szkoły podstawowej

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    asz293
    Participant

Witam,
    wiem,że może to trochę dziwne pytanie ale gdzie najlepiej zamieszkać z dzieckiem w wieku szkoły podstawowej. Chodzi mi o dobra szkołę, cichą i bezpieczną okolicę. Z góry dziekuję za odpowiedzi.

Uxbridge
    Członek

Nie znam Leeds. Ale jedno jest pewne: dobra okolica = droga okolica

Prekursor
    Członek

Dokladnie.Zgadzam sie z przedmowca.

Pozatym poszperaj w internecie bo gdzies jest ranking first and secondary schools in Leeds.W ostatecznosci zadzwon do urzedu miasta i zapytaj o szkoly podstawowe ktory maja wysoki poziom nauczania.Oni udziela Ci najlepszych informacji odnosnie szkol dla dzieci z dysklekcja itp.

Agnieszka_77
    Participant

Guiseley…to tam sie nudze…nie ma spokojniej!

asz293
    Participant

Dziękuję za informacje a jeżeli chodzi o szkoly podstawowe to na jakim sa tam poziomie jeżeli wiecie coś na ten temat będe wdzięczna

v-tec
    Członek

Wbrew powszechnym opiniom angielskie szkoły reprezentują bardzo przyzwoity poziom. Stwierdziłem że jak szczeniak będzie chciał nauczy się czego trzeba w każdej szkole publicznej (a jak nie bedzie chciał to i Oxford nie pomoże). Więc nie ma co wariować. A wyposażenie nawet najbardziej przeciętnej szkoły publicznej w porównaniu z tym co jest w szkołach w Polsce to są 2 zupełnie różne bajki.
    Poza tym to rejonizacja nie jest ścisła i można się ubiegać o miejsce w dowolnej szkole, choć oczywiście pierwszeństwo mają mieszkający w 'rejonie’ szkoły

asz293
    Participant

Gdzie zamieszkać w Bratford z dzieckiem aby bylo cicho i spokojnie i dobra szkoła.

asz293
    Participant

Witam zadawałam to pytanie jesli chodzi o Leeds a właśnie się dowiedziałam że mam mieszkać w Bratford 20 min pociągiem od Leeds. Gdzie tu zamieszkać z dzieckiem aby była cicha okolica i dobra szkoła podstawowa.

Malgon
    Participant

t czy d ?????????

asz293
    Participant

Bradford

Prekursor
    Członek

Dzwonilas do Bradford Metropolitan Disctrict Council?

asz293
    Participant

Nie przyjeżdzam do Bradford dopiero albo juz w lipcu.

Prekursor
    Członek

To wejdz na strone internetowa Bradford Metropolitan Disctrict Council i poszukaj adresu email do nich.Wyslij email z pytaniem i napewno Ci odpowiedza.Tak bedzie dla Ciebie najlepiej.

A do tego poszukaj adres internetowy adres szkoly do ktorej swoje dziecko chcesz wyslac.Ze szkola takze powinnas bez problemu skontaktowac sie droga elektroniczna.

asz293
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Prekursor wrote:

To wejdz na strone internetowa Bradford Metropolitan Disctrict Council i poszukaj adresu email do nich.Wyslij email z pytaniem i napewno Ci odpowiedza.Tak bedzie dla Ciebie najlepiej.

A do tego poszukaj adres internetowy adres szkoly do ktorej swoje dziecko chcesz wyslac.Ze szkola takze powinnas bez problemu skontaktowac sie droga elektroniczna.

Dziekuję za podpowiedź.

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Prekursor wrote:

To wejdz na strone internetowa Bradford Metropolitan Disctrict Council i poszukaj adresu email do nich.Wyslij email z pytaniem i napewno Ci odpowiedza. Tak bedzie dla Ciebie najlepiej.

Taa, z pewnością odpowiedzą, coś w tym stylu: polecamy zamieszkać w okolicy x jest bezpieczna i zasiedlona głównie przez Anglików, natomiast stanowczo odradzamy neighbourhood y, ponieważ na tym etnicznie mocno wymieszanym terenie działają yoby i dealerzy. Życzymy miłego mieszkania w naszym mieście. Bradford City Council. I tu obowiązkowo jakiś sloganik: Working together for our beautiful city itp. 🙂

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.