Strona główna › Działy › Hobby › II Wyjazd Forumowy – 1.04
Ponieważ z prognoz wynika, że to w niedzielę 1.04 będzie słonecznie i ładnie (sobota ma być deszczowa), przeto proponuję wyjazd niedzielny.
Startujemy o 8:00 rano (więc ostrożnie z piciem poprzedniego wieczora!). Punkt zbiorczy nr. 1 jak zwykle przystanek za dworcem busów National Express, na New York Street.
Punkt nr. 2 – stacja benzynowa ASDA, przy York Rd. na Killingbeck (obok B&Q)
Proponuję ciąg dalszy wybrzeża wschodniego. Dziewczyny być może będą miały okazję wystawić lica do słoneczka, bo ma ładnie świecić…
Plan wygląda nastepująco.
Flamborough Head (klify, zatoki, plaże i być może groty namorskie- jak odpływ pozwoli), Bempton Cliffs- najwspanialsze klify Anglii wschodniej- jedna z największych kolonii ptaków- polecam kaptury ochronne przed "uderzeniem z powietrza" 😆 ), dalej Filey (wyprawa na koniec grobli- tylko dla odważnych, najpiękniejsza plaża w Yorkshire, oraz niezwykłe formacje klifowe po drugiej stronie), a jak starczy czasu, to wyskoczymy za Scarborough do Ravenscar.
Prekursor i Andrzej poznali już smak tych miejsc (słonej wody też…
😆 ), więc potwierdzą, że to trzeba zobaczyć i przeżyć.
Zapraszam! 🙂
Coś na zachętę…
oooooooohhh! very nice !! …….
….. Ale nie mogę iść. Obawiam się, że pracuję każdy niedzielę. 😥 😥
no jaka szkoda….tez pracuje…w ten weekend….udanej wycieczki zycze!!! 😉
Montse, don’t worry! Next one will be yours!
Lista chętnych wygląda na razie tak:
-Andrzej Obserwator
-Magda
-Malgony (szt.2) 😉
-Ewelina222 (szt.2- bo z kolegą).
i…
Odea75 (spoza Leeds! – V-tec będzie zazdrosny chyba… 😆 😉 )
+2 osoby z młodego pokolenia.
Razem ze mną: 10 osób.
Dwa auta są.
Pytanie teraz, czy członkowie koła foto (oprócz Magdy) do nas dołączą…
A oni mają czym jeździć i mają po co jeździć- tam będzie co postrzelać z migawy…
Jak jeszcze ktoś chce, niech się dopisuje .
(Tylko bez offtopów please).
Pozdrawiam.
ha,ha dokladnie z dewsbury Fatamorgano.Ale niewazne.Dzis jeszcze przedyskutuje sprawe z dziecmi moimi i dam ostateczna odpowiedz wieczorkiem.Oczywiscie dysponuje autkiem,tak wiec wlasciwie dwa miejsca mam wolne,o ile dotre do punktu zbornego 😉 no i wlasciwie to wypada mi zapytac czy reszta uczestnikow zgadza sie na udziel w tej eskapadzie dzieci?dokladnie to 13 i 10 lat.pozdrawiam
Czesc ,jesli to mozliwe ja tez chce sie dolaczyc do wyjazdu 🙂 pozdrawiam agnieszka
ha,ha dokladnie z dewsbury Fatamorgano.Ale niewazne.Dzis jeszcze przedyskutuje sprawe z dziecmi moimi i dam ostateczna odpowiedz wieczorkiem.Oczywiscie dysponuje autkiem,tak wiec wlasciwie dwa miejsca mam wolne,o ile dotre do punktu zbornego 😉 no i wlasciwie to wypada mi zapytac czy reszta uczestnikow zgadza sie na udziel w tej eskapadzie dzieci?dokladnie to 13 i 10 lat.pozdrawiam
A dlaczego mieliby się nie zgadzać? 😯
Chyba każdy się cieszy że w końcu coś fajnego się szykuje.
Jak ktoś będzie rozrabiał, to go na na klifach zostawimy i tyle… 😆 😉
Czesc ,jesli to mozliwe ja tez chce sie dolaczyc do wyjazdu 🙂 pozdrawiam agnieszka
Nie ma sprawy, ale…
Taki wyjazd nie polega na zabieraniu ludzi jak leci. Nie chodzi o to aby nazbierać jak najwięcej osób.
Jest formą zabawy i rozrywki dla udzielających się na forum, więc jak będziesz mieć min. 10 postów (ale nie w rodzaju "cześć wam " i koniec 😆 😉 ), to na pewno pojedziesz.
No a później, jest wskazane aby ich przybywało (czyli jak ktoś nie pisał nic przez tygodnie, a nagle się mu zachce jechać, to pierwszeństwo będą miały osoby zaangażowane częściej).
Może nie podoba się to komuś, ale jakby nie było to są "wyjazdy [b:8c5adb2eb3] forumowe[/b:8c5adb2eb3]".
W ten sposób osoby nowe będą zachęcane do udzielania się na forum a co za tym idzie, zapraszane do wspólnych imprez.
Co innego partnerzy, małżonkowie, dzieci czy przyjaciele naszych forumowiczów. Również członkowie Koła Foto sa zapraszani do uczestnictwa niezależnie od tego czy są zalogowanymi forumowiczami.
Ci niech się dołączają do naszej ferajny ile chcą.:)
Jak powiedziałem, to ma być zacheta a nie przymus, więc niech nikt nie narzeka. Połączymy przyjemne z pożytecznym, a forum będzie kwitło lepiej (potem narzekają ludzie, że u nas to tylko ze 20 osób pisze).
Pozdrawiam.
Sprawa z dziecmi przedyskutowana.Tak wiec wlasciwie jestem zdecydowana,mam jeszcze tylko pare pytan,jak mianowicie bedzie przebiegala ta wycieczka,czy planujecie tylko spacerowanko czy rowniez inne atrakcje jak np rejsy stateczkiem lub inne takie tam?ja tam lubie leniwa rekreacje,ale jestem otwarta na rozne inne formy spedzania czasu.pozdrawiam
Szczerze mówiąc stateczki to będziemy podziwiać z góry… 🙂
Najwięcej zobaczymy idąc na własnych nogach, ale nie są to dalekie odległości, bo przecież to Anglia, a tu wszystko jest porobione dla wygody. na parking i z parkingu kawałek i na miejscu…
Wszystkie atrakcje są skupione na jednym odcinku wybrzeża o dług. ok. 40-50 km. ale jest to jeden z dwóch najciekawszych odcinków całego wybrzeża Yorkshire. (poprzedni zwiedzaliśmy na pierwszym wyjeździe).
Rejs statkiem jest możliwy w Scarborough i przede wszystkim w Whitby.
Jak czas pozwoli będziemy i w Scarborough, ale ponieważ większośc tam była, więc nie przewiduję za długiego pobytu.
Spokojnie, ja do Flamborough Head, Bempton i Filey wybieram się n-ty raz i zawsze jade tam z usmiechem, bo zawsze jest fajnie. 🙂
Zresztą kliknij w zdjęcie powyżej (w link).
Z atrakcji innych, to kilka osób (Andrzej-Obserwator, Prekursor i ja) może polecić bardzo specyficzną zabawę pod nazwą: "nie daj się falom"… 😆 😆
Polega ona na wykorzystaniu siły fal przypływu do bycia jak najbliżej brzegu ale i bycia jak najbardziej suchym po tej zabawie.
Atrakcja bezpłatna- dostępna najbardziej na Filey Brigg…
Z innych – polecam groty we Flamborough… (dostepne podczas odpływu)
Jeszcze zdjątko…
[img:57b572e5a7]http://img49.imageshack.us/img49/5899/flamboroughbemptonifilemn5.jpg[/img:57b572e5a7]
[img:57b572e5a7]http://img124.imageshack.us/img124/999/fileybrigg1pf3.jpg[/img:57b572e5a7]
😆 😆 😆 😆 😉
Fata z ta iloscia postow i koniecznoscia bycia forumowiczem aktywnym to chyba zart ……….. 😕
Szlak by infekcje trafil.I wlasnie akurat jedziecie do FILEY w ten weekend!
Ja w 100 % nie moge!Mam dosc powazna infekcje krtani. Zycze cieplej pogody i wielkich fal!!! 🙁
Nas????????????:shock:
Czy infekcję???
Preki, ja jak mam infekcję właśnie, to jadę tam aby gardełko jodem podleczyć i morskim powietrzem.
😀 😆
Masz pamiątkę powyżej przynajmniej…
Tak tak!Chodzilo o bakterie!
ojacie to ja musze login odkurzyc, bo mnie wyklna…