Strona główna Działy Turystyka Weekend w Dublinie

Wyświetlanych postów: 5 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Monica
    Członek

Hej!!!!

Wybieram sie na weekend do Dublina. Czy ktos moglby mi polecic tani i sprawdzony hotel/hostel w okolicach centrum. W necie znalazlam wiele tanich ofert wieloosobowych pokoi w hostelach. Nigdy nie korzystalam z tego typu zakwaterowaia i nie wiem na ile sa to bezpieczne i w miare dobre warunki.
    Byc moze ktos zna takze godne odwiedzenia miejsca i najlepszy transport z lotniska do centrum.

Z gory dziekuje za wszystkie informacje.
    Pozdrawiam.

Malgon
    Participant

Nie wiem jak w Dublinie ale moge jedynie podzielic sie ogolnymi spostrzezeniami nt hosteli i pokoji wieloosobowych.
    Niebawem spedzac bede nocleg w 4osobowym pokoju. Z reguly dobry hostel zapewnia firanki miedzy lozkami i szafeczki (lockers) na wlasne rzeczy (bo wiadomo,ze pokoj zostaje otwarty na caly dzien i kazdy wlazi i wylazi kiedy chce). Zreszta przeciez nie jedziesz tam pewnie by siedziec w pokoju? 🙂 Nie powinno byc tragicznie.

HardcoR
    Participant

Czesc,
    Bylem jakis czas temu na weeekend w Dublinie i naprawde warto sie tam wybrac 🙂

Co do komunikacji z lotniska i na lotnisko to kursuja autobusy co 15 min wiec nie ma problemu, bilet kupujesz w utomacie na przystankach ( sorki ale nie pamietam cen – weekendowy ok. 5-7 € – jezdzisz ile chcesz przez kilka dni)

W miescie dobrze poruszac sie szybkim tramwajem – tylko jedna linia ale długa.

Ja nocowałem w tym hotelu – nie udało mi sie znalezc w krótkim czasie niczego tanszego ale uważam ze ceny i taik maja przystepne (w Ibisie płacisz z pokój, w hostelach od osoby ! )

W samym Dublinie koniecznie trzeba zobaczyc Browar Guinneesa i napic sie piwka pubie na szczycie browaru.
    Zobacz również muzeum narodowe – 10 min spacerkiem od centrum, uniwersytet w centrum i … reszte znajdziesz sama.

pozdrawiam

Udanego wyjazdu

v-tec
    Członek

Ile trzeba się nakombinować, żeby post o turystyce umieścić w dziale praca?? 😯

http://www.lastminute.com
    http://www.bookings.com
    tu zarezerwujesz pokój w hotelu, co jak już wspomniano przy 2+ osobach może wyjść taniej niż schronisko bo w hotelu płacisz od pokoju a nie od osoby.

Monica
    Członek

Dziekuje za wszystkie informacje. Pozdrawiam serdecznie.

Wyświetlanych postów: 5 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.