Strona główna Działy Prawo Speed limit!

Wyświetlanych postów: 12 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    TIGER
    Członek

Jakie jest ograniczenie predkosci na autostradach w Anglii? ktos wie? 😕

Anonim
    Gość

Ograniczenia prędkości samochodów w km/h:
    W obszarze zabudowanym: 48 (30 mil/h)
    Poza obszarem zabudowanym: 96 lub 112 (60 lub 70 mil/h)
    Autostrady: 112 (70 mil/h)

v-tec
    Członek

Ograniczenie na autostradach jest jak widać dość idiotyczne…
    Na szczęście nie trzeba się nim szczególnie przejmować, tu nie wybiegnie do nas z krzaków niebiesko ubrany pan z suszarką w reku… 😆

7sisters
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    v-tec wrote:

Ograniczenie na autostradach jest jak widać dość idiotyczne…
    Na szczęście nie trzeba się nim szczególnie przejmować, tu nie wybiegnie do nas z krzaków niebiesko ubrany pan z suszarką w reku… 😆

Za to dostaniemy poczta elegancki mandacik – efekt pracy kamerki zamontowanej pod mostem, na slupie, w samochodzie policyjnym i innych ciekawych miejscach.

v-tec
    Członek

Te kamerki mają to do siebie że są oznaczone i do tego pomalowane dla widoczności, a poza tym znajdują się wyłącznie w miejscach z ograniczeniem prędkości a nigdy na 'normalnej’ autostradzie.

Anyway ja jeżdżę ponad 2 lata nigdy nie dostałem mandatu za prędkość, mimo że ograniczeniami raczej się nie przejmuję.

(A nawet jakbym dostał – przyjemność czadzenia po autobanie jest warta 30 funtów. Wiem że jestem nudny ale to nie Polska gdzie pan w niebieskim wypisze kwitek na 500zł i przecież nie będzie się przejmował że masz 1,200 na cały miesiąc na utrzymanie całej rodziny. Dlatego w Polsce jak się przeprowadziłem to nie zmieniłem adresu w prawku żeby te mandaty przychodziły na Berdyczów 🙂 )

Anonim
    Gość

a teraz niech ktos mi powie po jakim czasie w anglii sa kasowane punkty za speed limit .Wiem ze mozna dostac 12 punktow.a potem zabieraja nawet polskie prawo jazdy

v-tec
    Członek

Punkty kasują się niestety dopiero po 3 latkach, a polskiego prawka oczywiście nie mogą 'zabrać’

eve6
    Participant

małe sprostowanie na autostradach sa kamerki a co do oznaczenia to np. w queensbury BD132 sa kamerki pomalowane w "nie jaskrawy kolor" ciężko je wychwycić wzrokiem, wiec to też nie reguła.

fatamorgana
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    v-tec wrote:

Punkty kasują się niestety dopiero po 3 latkach, a [b:f14cc6775b]polskiego prawka oczywiście nie mogą 'zabrać'[/b:f14cc6775b]

A już myslałem, ze po przeczytaniu że mogą, napiszesz V-tec ponownie:
    "Dobrze że czytam te rewelacje siedząc…" 😆

Właśnie, jak to jest z tym mogą- nie mogą…?
    Skąd wiadomo że nie moga? Jakoś nie doczytałem na taki temat na stronach DVLA. Pewnie gdzie indziej coś jest. Wiesz coś V-tec?
    Pozdrawiam.

v-tec
    Członek

Jedyne co 'mogą’ (jeśli masz polskie prawko) to zabronić ci prowadzenia na terenie UK.
    Ale nie sądzę żeby to stosowali. Nie słyszałem o takim wypadku, a kwestia ta chyba nie jest zbyt jasno uregulowana w przepisach.

v-tec
    Członek

eve6 wrote:

małe sprostowanie na autostradach sa kamerki a co do oznaczenia to np. w queensbury BD132 sa kamerki pomalowane w "nie jaskrawy kolor" ciężko je wychwycić wzrokiem, wiec to też nie reguła.

Stacjonarne urządzenia mierzące prędkość muszą być oznakowane znanym wam z pewnością znakiem albo w inny czytelny sposób. Nie wszystkie kamerki które widzimy przy drodze służą do mierzenia prędkości. Wiele z nich służy do obserwacji lub mierzenia natężenia ruchu.
    Ciekawostką jest average speed testing, czyli mierzenie średniej prędkości z jaką przejedziemy dany odcinek. W takim wypadku zwalnianie przed kamerkami i przyśpieszanie gdy ich nie ma niewiele nam pomoże (oczywiście odcinki objęte pomiarem są oznakowane)

conrad18
    Participant

Ludzie pomożcie!!!! Jechalem ostatnio na atostradzie okolo 110 mil na godzine służbowym samochodem- policja znalazla mnie dopiero po miesiacu- dzis moj szef mnie o tym poinformowal, ze mam podac dane osobowe i adres zamieszkania dla policji bo przekroczylem predkosc. Nie dostalem jescze zadnego pisma z policji ale wiem ze wkrotce przyjdzie skoro juz pytaja o adres. Czy ktos wie co moga mi zrobic za takie wykroczenie??? CZy czeka mnie sparawa w sadzie???? CZy nie da sie po prostu zaplacic tego mandatu???? Czy to prawda ze za jazde ponad 100 mil zabieraja prawko na rok??? Czy moga mi zabrac polskie prawko??? To moje pierwsze wykroczenie tego typu- czy moge liczyc na zlagodzenie kary? Prosze o pomoc poinformowanych… DZieki 😕

Wyświetlanych postów: 12 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.