Strona główna › Działy › Hyde Park › Forum zawiesza mi przeglądarkę?
Zdarza mi się to często od czasu zmiany serwera. Po otwarciu strony forum ekran zamarza i jest 'not responding’. Po zamknięciu i ponownym włączeniu przeglądarki wszystkie wątki są oznaczone jako przeczytane, także te których nie czytałem. Używam IE 7. Czy ktoś coś podobnego zaobserwował?
Tak, częściowo, ale to było jeszcze przed zmianą serwera.
Zawsze po ponownym zalogowaniu (nawet automatycznym) wątki są oznaczone jako przeczytane. Tak to jest jakoś. Napisz do Kwiatka.
Jesli chodzi o druga czesc pytania to sprawdz ustawienia cookies. Dodaj domene leeds.pl i kliknij allow. Znajdziesz to tutaj:
Tools -> Internet options -> Privacy
Mozliwe ze to pomoze. Jesli chodzi o pierwsza czesc pytania… hmmm
uzywasz moze wireless czy jestes bezposrednio polaczony do modemu/routera?? Dzielisz z kims lacze czy korzystasz z niego sam????
Uzywasz jakiegos softu do sciagania/udostepniania plikow (p2p)???? Jesli tak to powylaczaj to na jakis czas i sprawdz czy problem nadal bedzie sie powtarzal. Mozesz rowniez przy okazji przetestowac wydajnosc swojego lacza na przyklad tutaj:
http://speedtest.net/
Opisana sytuacja pojawia sie tylko na leeds.pl, czy masz podobne problemy podczas korzystania z innych serwisow????
Przeskanuj system programem antywirusowym oraz anti-spyware (ad-aware na przyklad)
Jesli wykonasz te czynnosci i problem bedzie sie powtarzal… Skontaktuj sie z administratorem serwera. Jesli problem pojawia sie u wiekszej ilosci osob
to powinien sie tym zajac. Jesli natomiast przytrafia sie to tylko Tobie… Oznacza to ze problem lezy jednak po Twojej stronie.
Ostatnio koles mial jakiegos wira (nie zidentyfikowal niestety co to za jeden) ale blokowal lub spowalnial dostep do stron… …z ktorych korzystal najczesciej. Poszedl na calosc, przeinstalowal system i… wszystko wrocilo do normy – jest to oczywiscie ostatecznosc.
Zdarza mi się to często od czasu zmiany serwera. Po otwarciu strony forum ekran zamarza i jest 'not responding’. Po zamknięciu i ponownym włączeniu przeglądarki wszystkie wątki są oznaczone jako przeczytane, także te których nie czytałem. Używam IE 7. Czy ktoś coś podobnego zaobserwował?
Zmien przegladarke w koncu.
Zainstaluj sobie Firefox’a albo Mozille!
Preki wiedziałem że to napiszesz. Jeszcze każ mi zainstalować linuxa do kompletu 🙂
A co do rad cayugi to zdarza się to tylko na forum, więc 'winny’ jest bez wątpienia kod tej strony (to znaczy IE jest winny bo nie radzi sobie z tym kodem, ale tylko z tym i to jest ciekawe)
Preki wiedziałem że to napiszesz. Jeszcze każ mi zainstalować linuxa do kompletu 🙂
A co do rad cayugi to zdarza się to tylko na forum, więc 'winny’ jest bez wątpienia kod tej strony (to znaczy IE jest winny bo nie radzi sobie z tym kodem, ale tylko z tym i to jest ciekawe)
1)Nie kaze Ci nic.Tylko Ci zaproponowalem.Linuxa Ci nie proponuje bo Ty jestes Duzy i wiesz o co chodzi na swiecie.
2)Jesli chodzi o I.E 7 to wedlug mnie jest mniej bezpieczny niz dwie wyzej wymienione przegladarki.
3)Tak jak juz wspominalem kiedys silnik naszego forum nie nalezy do najdoskonalszych.
V-tec tak na marginesie to dobrze,ze forum czegos innego Ci nie zawiesza! 😆
Ty wiesz o co chodzi na swiecie.
I wish I knew 8)
Jesli chodzi o druga czesc pytania to sprawdz ustawienia cookies. Dodaj domene leeds.pl i kliknij allow. Znajdziesz to tutaj:
Tools -> Internet options -> Privacy
Mozliwe ze to pomoze. Jesli chodzi o pierwsza czesc pytania… hmmm
uzywasz moze wireless czy jestes bezposrednio polaczony do modemu/routera?? Dzielisz z kims lacze czy korzystasz z niego sam????
Uzywasz jakiegos softu do sciagania/udostepniania plikow (p2p)???? Jesli tak to powylaczaj to na jakis czas i sprawdz czy problem nadal bedzie sie powtarzal. Mozesz rowniez przy okazji przetestowac wydajnosc swojego lacza na przyklad tutaj:
http://speedtest.net/Opisana sytuacja pojawia sie tylko na leeds.pl, czy masz podobne problemy podczas korzystania z innych serwisow????
Przeskanuj system programem antywirusowym oraz anti-spyware (ad-aware na przyklad)
Jesli wykonasz te czynnosci i problem bedzie sie powtarzal… Skontaktuj sie z administratorem serwera. Jesli problem pojawia sie u wiekszej ilosci osob
to powinien sie tym zajac. Jesli natomiast przytrafia sie to tylko Tobie… Oznacza to ze problem lezy jednak po Twojej stronie.Ostatnio koles mial jakiegos wira (nie zidentyfikowal niestety co to za jeden) ale blokowal lub spowalnial dostep do stron… …z ktorych korzystal najczesciej. Poszedl na calosc, przeinstalowal system i… wszystko wrocilo do normy – jest to oczywiscie ostatecznosc.
Dokladnie tak. 🙂
Przyjze sie temu. Jesli ktokolwiek, poza v-tec’em ma takie problemy, to prosze o info.
IE nie musi sobie z niczym radzic oprocz poprawnego wyswietlenia HTML.
Za przetwarzanie PHP odpowiedzialny jest parser PHP ktory znajduje sie po stronie serwera 🙂
Jesli o mnie chodzi to rzeczywiscie. Kilkukrotnie mialem problem z dostepem do witryny leeds.pl, ale mialo to mejsce mniej wiecej w oresie zmiany serwera wiec jakos to przezylem 🙂
Jesli chodzi o Firefoxa. Sprobuj chociaz a nie z gory negujesz cos czego nie znasz. Wiekszosc ludzi ktorych znam, po zainstalowaniu alternatywnej przegladarki stwierdzili ze do IE juz nie wroca. No coz… Milosc od pierwszego wejrzenia????
Pozdrawiam.
Zgodze sie z przedmowca i Prekim.
Uzywam Firefoxa i nie mam zadnych problemow z forum.
v-tec sprobuj a nie pozalujesz 😉
Ja używam opery i czasami Firefoxa i bywaja problemy z dostępem do Leeds.pl i forum. Pojawiłe się to np wczoraj około 20:10. Inne strony chodzą mi bez problemów.
Ok zarzucę tego firefoxa w wolnym czasie, dotychczas nie używałem, tylko IE i operę