Strona główna Działy Hyde Park Duma narodowa- bez komentarza

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    cfcgirl
    Participant
    v-tec
    Członek

Bez komentarza, a ja jednak pozwolę sobie skomentować. Cytat:

Cóż, większość z nas gania ze ścierką w barach i hotelach, zmienia pieluchy angielskim dzieciakom albo miesza beton na budowach – nie owija w bawełnę 32-letnia Anna. – Wymaga się od nas, byśmy byli mili i sympatyczni, a nie manifestowali swoje narodowe zalety, opowiadali o bohaterskich lotnikach albo o tym, jak zatrzymaliśmy turecką nawałę pod Wiedniem

Czytając takie wynurzenia naprawdę widzę że nie mam powodów do dumy narodowej należąc do tego samego narodu co ta pani. To co ona mówi to jest jakieś kretyńskie pomieszanie z poplątaniem. Nie wiem dlaczego tak wiele polskich dziewczyn w młodym wieku jest tak głupich (panie piszące na tym forum to miły wyjątek). Owszem jest też wielu niemądrych mężczyzn, zgoda, ale ja osobiście b. często jak posłucham co ma do powiedzenia płeć piękna to naprawdę chce się wyć, po prostu żenada tak jak w tym wypadku 😕

cfcgirl
    Participant

Dając tytul bez komentarza chodzilo mi właśnie m.in o głupiutkie teksty ww Ani. Ja napisałam komentarz do tego artykułu na onet. Ja nie wstydze się być Polka, nie wstydzę się Polski. Wstydze się ludzi , którzy niszczą dobrą opinię o naszym kraju. Denerwuje mnie bardzo często,że wyjeżdżając z kraju ludzie wieszaja najgorsze psy na Polsce. Czy na prawde nasz kraj jest do d…py. Nie , to rząd i ludzie , którzy tym krajem rządzą sa do d.py i ich trzeba wymienic. A kto ich wybrał? Własnie ci którzy najgłośniej krzyczą i narzekają. Ja niegdy nie wstydziłam się mojego kraju, a wręcz przeciwnie zawsze reklamuje Polske jako piekny kraj. A jeżeli ktoś porusza politykę to wtedy nie wdaje się w dyskusje, bo jak można dyskutowac na temat czegoś co jest beznadziejne. Na to szkoda mi mojego cennego czasu.
    Pozdrawiam

Sandgirl
    Członek

No coz, ja tez mam swoj maly komentarz 😉

Czy Anglicy palaja wielka miloscia do swojego premiera?? Chyba raczej nie… W 'Top Gear’ kiedy jeden z prowadzacych spotkal sie z Blairem, pozostali dwaj zrobili mu 'awanture’, ze go nie pobil ani na niego nie zwymiotowal… fakt, to byly tylko zarty, ale to juz o czyms swiadczy…

A te dume z naszej 'sily militarnej’ – dlatego ze jestesmy w Iraku to chyba tylko dlatego wymienili, bo to raport amerykanski.. mi tam za to wstyd jak nie wiem….

ColumbijczyK
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Sandgirl wrote:

No coz, ja tez mam swoj maly komentarz 😉

Czy Anglicy palaja wielka miloscia do swojego premiera?? Chyba raczej nie… W 'Top Gear’ kiedy jeden z prowadzacych spotkal sie z Blairem, pozostali dwaj zrobili mu 'awanture’, ze go nie pobil ani na niego nie zwymiotowal… fakt, to byly tylko zarty, ale to juz o czyms swiadczy…

A te dume z naszej 'sily militarnej’ – dlatego ze jestesmy w Iraku to chyba tylko dlatego wymienili, bo to raport amerykanski.. mi tam za to wstyd jak nie wiem….

dumny czy tez nie, ja jestem dumny z mojego kraju nigdy nie bede ukrywac ze jestem Polakiem, ale nie bede dumny napewno z tego co sie dzieje w kraju i jak sie zachowuja polacy na emigracji to tyle;D

Baggins
    Participant

mi tez wstyd, bo Turcja za samo udostepnienie lotnisk dla Stanow otrzymala nieporownywalnie wiecej dolarow niz Polska za wysylanie wojska. Nie wspominam o innych krajach slacych armie. Tak to bez targow zadowolony z siebie kwasniewski jak zwykle dal dupy

olo
    Członek

Ja tam nie jestem dumny bo nigdy nie czułem się polakiem.
    Wisiało mi to zawsze jakie jest moje pochodzenie.
    Polska , Anglia, Somalia bla bla bla
    Jaka to różnica z jakiego kraju się jest?

Tylko mi tu proszę nie wciskać ze rodzice mnie źle wychowali, że nie jestem patriotą, że do wojska nieposzedłem i nie odpracowałem swojego długu dla ojczyzny (hahahaha-to mi się najbardziej podoba hahahahaha).

Polak polakowi nie pomoże – może to i prawda moze i nie. Nie interesuje mnie to. Pomagam tylko znajomym-nieznajomy polak to tylko nieznajomy polak.
    Jeżeli ktos sie czuje urażony to jego sprawa.
    Egoizm jest zdrowy uwierzcie mi 🙂

ColumbijczyK
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    olo wrote:

Ja tam nie jestem dumny bo nigdy nie czułem się polakiem.
    Wisiało mi to zawsze jakie jest moje pochodzenie.
    Polska , Anglia, Somalia bla bla bla
    Jaka to różnica z jakiego kraju się jest?

Tylko mi tu proszę nie wciskać ze rodzice mnie źle wychowali, że nie jestem patriotą, że do wojska nieposzedłem i nie odpracowałem swojego długu dla ojczyzny (hahahaha-to mi się najbardziej podoba hahahahaha).

Polak polakowi nie pomoże – może to i prawda moze i nie. Nie interesuje mnie to. Pomagam tylko znajomym-nieznajomy polak to tylko nieznajomy polak.
    Jeżeli ktos sie czuje urażony to jego sprawa.
    Egoizm jest zdrowy uwierzcie mi 🙂

zdrowe podejscie do zycia…zgadzam sie moze nie wszedzie ale jest ok, bo ja czuje sie polakiem i zawsze bede sie tak czuc tam sie urodzilem, tam sie wychowalem i tyle;D

Dzieju
    Participant

Czuje sie Polakiem i jestem z tego dumny,
    juz nie jeden klient pytal sie mnie czy jestem francuzem, czy wlochem itp (ze wzgledu na akcent) zawsze odpowiadalem ze jestem Polakiem. Po za tym jestem Kaszubem z czego tez jestem bardzo dumny i dlatego czesto moja flaga kaszubska powiewa nad moim domem 🙂

dafunkonline
    Participant

[quote:38920e7070]– Cóż, większość z nas gania ze ścierką w barach i hotelach, zmienia pieluchy angielskim dzieciakom albo miesza beton na budowach – nie owija w bawełnę 32-letnia Anna. – Wymaga się od nas, byśmy byli mili i sympatyczni, a nie manifestowali swoje narodowe zalety, opowiadali o bohaterskich lotnikach albo o tym, jak zatrzymaliśmy turecką nawałę pod Wiedniem[/quote]
    tu się akurat z nią zgadzam

duma narodowa… są ludzie, którzy czują się Polakami, niekoniecznie lubią swój rząd, wiedzą o swoim kraju tyle ile powinni ale nie manifestują polskości… bo nie muszą… wystarczy, żeby inni uwazali ich za ludzi
    a zestawienie słów "duma" i "narodowa" zawsze kojarzy mi się z nacjonalizmem…

v-tec
    Członek

Sandgirl wrote:

Czy Anglicy palaja wielka miloscia do swojego premiera?? Chyba raczej nie… W 'Top Gear’

Czyżbyś myliła dumę narodową z miłością do rządu?
    Wiadomo że we wszystkich krajach ludzie narzekają na rządy. Na coś trzeba narzekać… Inna sprawa czy jest wiele powodów do takiego narzekania, bo według mnie w UK nie ma zbyt wielu, zaś polski rząd… no cóż, tak się on ma do rządu dowolnego nowoczesnego państwa jak wóz konny do bolidu Kubicy

fatamorgana
    Participant

Furmanka kontra bolid F1… 😆 😆 😆
    Aleś wypalił…
    Powiedz to Kaczorom.
    Może by ich ruszyło. A może nie… 😕 😯 👿 🙄 ❓

Uważnie przyglądałem się dosłownie wszystkim doniesieniom na temat wizyty w Polsce kanclerz Niemiec Angeli Merkel.
    Bardzo pouczająca wizyta…
    "Baba z obcego kraju" musiała przyjechac i tłumaczyć polskiemu prezydentowi co powinien zrobić dla dobra swego kraju, który należy już przecież do Unii Europejskiej, żeby ten wreszcie uległ jej urokowi i łagodnej perswazji, oraz logicznej argumentacji, zamiast obstawać przy swoim dziwacznym nacjonalistycznym uporze (zwanym przez niego mylnie dumą narodową…).
    Śmieszne… Zamiast samemu na to wpaść musiał przyjąć wizytę kogoś spoza kraju, aby mu to wytłumaczył.
    Kogoś, komu w sumie zwisa co Kaczor myśli, ale za to ona umie pomysleć za dwóch i w sumie dąży do wspólnego (a w tym własnego)dobra na rzecz wszystkich sąsiadów.
    Brawo Angela!

Prekursor
    Członek

Sandgirl wrote:

Sprzet miali fatalny zwlaszcza na poczatku.Kartonowe samochody ktore mozna bylo podziurawic lizakiem owocowym.Nasi zolnierze jezdzili takim sprzetem na partrole.Bez komentarza.

Pozatym odrzutowce zakupionr ostatnio, slynne F16 ktore jak sie okazalo wymagaly malej naprawdy drobnej awarii powiedzial w zeszlym roku rzecznik MON Piotr Paszkowski.Pomyslec ze kupilismy ponad 20 letnie odrzutowce. 🙁

Marta Klecz
    Członek

Nei rozumiem Faty zdziwienia z tego ze prezydent mialby sie uczyc czegos od kogos z obcego kraju…
    Dziwne??????????
    A od kogo ma sie uczyc, chyba nie od polskich specjalistow, bo nie wierze ze ci co naprawde maja do powiedzenia siedzieli caly czas w Polsce przy ksiazkach, i wiedza dokladnie co i jak. Ludzie podrozuja, obserwuja, poznaja…
    Uczyc sie wlasnie trzeba od innych.

Capricorn
    Participant

Najważniejsze moim zdaniem, abyśmy po pierwsze byli zadowoleni z tego jacy my sami jesteśmy i co sobą reprezentujemy, jak pracujemy itd. Zabrzmi to patetycznie, ale prawdą jest wg mnie, że wizerunek polski poprawimy, zaczynając od samych siebie i wtedy może kiedyś więcej nas będzie dumnych z ojczyzny, którą kochać i szanować należy, co czasami w opinii wielu wielu polaków jest bardzo trudne. Bo podobno Polskę trzeba ”umieć lub nauczyć się Ją kochać…"- bzdura.

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.