Strona główna Działy Finanse Mam problem z Child Benefit proszę o rade

Wyświetlanych postów: 11 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    kuba
    Participant

Słuchajcie proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu z Child Benefit no, ale może od początku , kilka miesięcy temu wysłałem wniosek dostałem odpowiedż negatywną która uzasadniała że nie mam WRS oczywście miałem natomiast po zmianie pracy nie uaktualniłem , więc postanowiłem się odwołać to przysłali mi z tuzin prawnych artykułów i że następnym krokiem jest sprawa w sądzie , załączyli również formularz czy chcę kontynuować tą sprawę czy też nie. Ja zaznaczyłem że nie i przesłałem im nowy wniosek i wysłałem również uaktualniony WRS, a zatem po wysłaniu nowego wniosku dostałem nowe papierki do wypełnienia plus informacje na temat gdzie moje dziecko chodzi do szkoły,zaznaczam jednak że staram sie o zasiłek pomim tego że moje dzieci są w Polsce, więc mam do was pytanie do jakiej instytucji musze się zgłosić by mnie reprezentowała w tym sporze,byłem umówiony w citiizens advice bureau ale do spotkania nie doszło wiecie, praca. Pozdrowienia dla Wszystkich

7sisters
    Participant

Z tego co napisales rozumiem ze nie ma zadnego sporu. Poprzedni wniosek poszedl do kosza na Twoje zyczenie. Wyslales wiec nowy wniosek a Inland Revenue poprosilo Cie o uzupelnienie danych. Wypelnij formularze, napisz ze dzieci chodza do szkoly w PL i dostajecie lub nie dostajecie na nie zasilek rodzinny. Wyslij to do IR i po sprawie.

GAWEL
    Participant

Wypelnic popierki wyslac i czekac… 💡
    mi wysylali ze trzy razy papiery… ja wypelnialem wysylalem …trwalo to ze 3m-ce…ale dostalem !!!
    Wazne zeby im to odeslac w terminie zawsze jest podany!!
    powodzenia 8)

kuba
    Participant

Dzięki wszystkim za radę pozdrowienia

Marta Klecz
    Członek

napisz czy ci sie udalo..
    Z tego co wiem osoba ktora nie jest fizycznie z d\ziecmi nie dostanie benefitu ale obym sie mylila 😉

Dzieju
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Marta wrote:

Z tego co wiem osoba ktora nie jest fizycznie z d\ziecmi nie dostanie benefitu ale obym sie mylila 😉

Rodzic moze pobierac Child Benefit na dziecko przebywajace w innym kraju, wynika to z przepisow UE, oczywiscie moze pobierac tylko jeden z rodzicow, wiec jezeli rodzic w Polsce pobiera zasilek, to tutaj niestety nie moze go pobierac drugi raz. Inland Revenue niestety to sprawdza, wysylajac zapytanie do Osrodkow Pomocy Spolecznej, ktore teraz zajmuja sie wyplacaniem zasilku rodzinnego.
    Co innego jest z Child Tax Credit, ten jest tylko wypacany gdy dziecko jest w UK

7sisters
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193

Dzieju wrote:

Marta wrote:

Rodzic moze pobierac Child Benefit na dziecko przebywajace w innym kraju, wynika to z przepisow UE, oczywiscie moze pobierac tylko jeden z rodzicow, wiec jezeli rodzic w Polsce pobiera zasilek, to tutaj niestety nie moze go pobierac drugi raz. Inland Revenue niestety to sprawdza, wysylajac zapytanie do Osrodkow Pomocy Spolecznej, ktore teraz zajmuja sie wyplacaniem zasilku rodzinnego.
    Co innego jest z Child Tax Credit, ten jest tylko wypacany gdy dziecko jest w UK[/quote]

Jezeli pobierasz zasilek w kraju UE (np. Polsce) to w UK mozesz wystapic o Child Benefit, ktory bedzie obnizony o wysokosc zasilku polskiego.

parmoz
    Członek

Jesli pracujesz w UK twoje dochody sa wieksze niz limit przy ktorym nalezy sie dodatek w PL powinnas zatrzymac ten zasilek w PL inaczej gdy zlozysz wniosek w UK oni wysylaja zapytanie do PL.I automatycznie bedziesz musiala oddac w PL.Sam to przerabialem i mialem do zwrotu troche pff.

Marta Klecz
    Członek

Oni powariowali odkad jestesmy w Unii.

Ale dobrze ze mozna sie wciaz czegos nowego dowiedziec.

No to wiadomo ze lepiej brac child benefit tu i wysylac do Polski prawda..?
    A ile w Polsce daja? 200 zl?

BiecPodWiatr
    Participant

O nie, nie, nie Marta, to byłoby szaleństwo….zasiłek rodzinny to aż 43 złote na pierwsze dziecko, na kolejne nie wiem, bo mam tylko jednego bobaska, dodatek do rodzinnego z tytułu samotnego wychowywania dziecka to jakieś 170 zł.Bądź co bądź żadna kwota mi sie nie należy 🙁 🙁 bo ja z tej grupy co sama wychowuje dzidziusia, ale zarabia powyżej średniej krajowej i podobno sama jest w stanie utrzymać dziecko 🙂 Szczerze mówiąc to polskie rodzinne jest śąmiesznie wysokie 💡 💡 [/url][/list][/list][/code][/quote]

v-tec
    Członek

Może nie mamy zasiłków rodzinnych ale za to jako pierwszy kraj będziemy mieli niebawem zagwarantowaną ochronę życia od momentu poczęcia w konstytucji, wow!! Niech żyje Romuś Giertych!

Wyświetlanych postów: 11 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.