Strona główna Działy Zdrowie problem z kregoslupem

Wyświetlanych postów: 4 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    odea75
    Członek

Witam.Przeszukalam forum zeby niebylo ale niestety nie natrafilam na temat mnie interesujacy.Tak wiec zwracam sie z zapytaniem.Mam problem z kregoslupem,dosc powazne zwyrodnienie i potrzebuje informacji jak z ta nasza opieka zdrowotna jest tu w uk?konkretnie interesuje mnie czy w jakikolwiek sposob mozna tutaj uzyskac skierowanie na zabiegi rehabilitacyjne(lampy,prady,laser,masaz itp).Przyznam ze jeszcze nie udalam sie z tym do swojego lekarza bo znam metody leczenie proponowane przez tutejszych lekarzy a obawiam sie ze tu paracetamol nie zadziala.Jeszcze w Polsce wybieralam zawsze serie takich zabiegow i swietnie to dzialalo bo na jakies dwa lata mialam spokoj,no ale te dwa lata minely…Ja wiem ze w pewnym wieku to juz ciezko z lozka sie zwlec ale mimo to prosze o jakiekolwiek info na ten temat.Jesli ktos ma doswiadczenie w podobnej sprawie bede wdzieczna za pomoc.Pozdrawiam serdecznie.Odea

v-tec
    Członek

Mój znajomy miał jakieś bóle w kregosłupie, powiedział o tym lekarzowi 'od niechcenia’ bo przyszedł w innej sprawie, a lekarz od razu dał mu skierowanie do masażysty, gdzie ciągle chodzi i sobie chwali, oczywiście całkiem gratis. Czasem obywa się bez paracetamolu 😉

fatamorgana
    Participant

To ja się tym razem przyłączę i zapytam o to samo (w Leeds).
    V-tec, Twój znajomy do masażysty chodzi chyba raczej w Yorku?
    Bóle pleców, przydałoby sie podprostować parę kręgów itp…
    Ktoś coś wie, czy mam poszukać w Yellow Pages? 😆

Leax
    Participant

niedawno rozmawialam na ten temat ze znajoma ktora tez musiala skorzystac z fachowej pomocy bo painkillery przestaly byc skuteczne. powiedziala ze po prostu poszla do zwyklego lekarza pierwszego kontaktu w swojej przychodni, powiedziala w czym rzecz i poprosila o skierowanie na przeswietlenie (nie ma zadnych kolejek ani nic w tym rodzaju). z wynikiem poszla znow do tego samego lekarza i dostala skierowanie na rehabilitacje (ona ma jedna noge nieco krotsza wiec glownie to byly wyciagi, cwiczenia i takie tam). na rehabilitacje musiala troche poczekac ale bylo to kilka tygodni nie wiecej. spytalam ja o prady, lampy, lasery itp (bo mnie to tez niestety interesuje) i powiedziala ze wszelkiego rodzaju zabiegi sa mozliwe i dostepne i jeszcze jak juz masz to skierownie to mozesz sobie wybrac miejsce (np najblizszy szpital czy przychodnia). no iczywiscie wszystko za darmo (bo o to tez nie omieszkalam zapytac hihi)
    pozdrawiam

Wyświetlanych postów: 4 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.