Strona główna Działy Hyde Park inne wyznania

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    cheeky girl
    Participant

Tak sie ostanio zaczelam zastanawiac czy sa w Leeds Polacy innych wyznan chrzescijanskich, tzn. nie katolicy?W moim kosciele jestesmy tylko 2 Polki…

fatamorgana
    Participant

Na pewno są. I to sporo.
    Nie mówiąc o niechrześcijańskich…
    Polki w takich "specjalnych" chustach na głowie. 😕 😕 🙁

ela1981
    Participant

Sa, sa takie dwie na Armley, chodza po domach i cos tam gadaja, mnie zaczepily na ulicy, a moze to wy??????????????

cheeky girl
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    ela1981 wrote:

Sa, sa takie dwie na Armley, chodza po domach i cos tam gadaja, mnie zaczepily na ulicy, a moze to wy??????????????

chyba jednak sie mylisz, nie mieszkam na Armley, nie chodze po domach i nie zaczepiam ludzi na ulicach….i nie jestem Swiadkiem Jehowy 😆 😆

to ze, ktos jest innego wyznania, nie oznacza, ze jest dziwakiem 😉

olo
    Członek

Świadkowie Jehowy dość obficie występują w Skipton. Znam kilkoro i jakoś za nimi nie przepadam-dziwni ludzie (nie będęśie wypowiadał o religii).

fatamorgana
    Participant

Liczyłeś ich? 😉
    Jak zajrzałem kiedys do Yellow Pages, to ilość przeróżnych kościołów chrześcijańskich mnie zadziwiła…
    Polska to jednak ma ten bagaż religijny tradycji i narodowego przywiązania do katolicyzmu, więc aż takiej różnorodności kościołów nie posiada. Ale swoją drogą ciekawe czy do miejscowych np. baptystyów czy zielonoświątkowców dołączają nasi przedstawiciele tych wyznań.
    Bo że do Swiadków Jehowy dołączają to się przekonałem- przyszli do mnie i słucham a oni… walą do mnie po polsku… 😯 (słyszeli jak rozmawiałem z kolegą wewnątrz).

olo
    Członek

Mnie raczej omijają na ulicy 😈

Ciekawe dlaczego? czy to przeż trę moją bezpośredniość ? 😈 😈 😈

cheeky girl
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    fatamorgana wrote:

Polska to jednak ma ten bagaż religijny tradycji i narodowego przywiązania do katolicyzmu, więc aż takiej różnorodności kościołów nie posiada. Ale swoją drogą ciekawe czy do miejscowych np. baptystyów czy zielonoświątkowców dołączają nasi przedstawiciele tych wyznań.’

w Polsce tez jest sporo roznych kosciolow tylko ze niestety okresla sie je mianem 'sekty’.

Ja osobiscie wywodze sie z kosciola zielonoswiatkowego (w Polsce), a teraz w Anglii chodze do kosciola New Frontiers, ktory jest bardzo podobny do zielonoswiatkowego. I faktycznie w samym Leeds jest wiele roznych kosciolow tradycyjnych, ewangelicznych, chayzmatycznych, jest w czym wybierac. , sa tez koscioly murzynskie, chinski, koreanski, hiszpanski…itd

Uxbridge
    Członek

Jestem pod wrażeniem petycji do rządu brytyjskiego, która to petycja miała na celu uznanie Kościoła Rycerzy Jedi. I może nie tyle samej petycji, co odpowiedzi Rządu JKM na ten (jak najbardziej oficjalny) wniosek. To mi sie podoba w tym kraju.
    http://www.number-10.gov.uk/output/Page11053.asp

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.