Strona główna Działy Motoryzacja Gdzie po auto?

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    rafal_best1
    Członek

Może wie ktoś czy w Leeds jest wydawane jakieś pisemko z autami na sprzedaż od prywatnych właścicieli?
    Lub gdzie najlepiej kupić jakieś młode niedrogie autko, bo w komisach okropnie drogo
    💡

lukigondi
    Participant

Witam

Polecam szukać w necie:

http://www.autotrader.co.uk/
    http://motors.ebay.co.uk/

Ja po miesięcznym szukaniu w końcu znalazłem na ebayu. Umówiłem się z kobietą i kupiłem poza aukcją.

Pozdr.

v-tec
    Członek

To 'pisemko’ to oczywiście Autotrader. Tylko radzę się spieszyć jak chcesz upolować coś ciekawego, bo lepsze oferty rozchodzą się jak bułeczki u piekarza (gazeta wychodzi zdaje się w czwartek). Możesz też szukać na ich stronie co pozwoli rozszerzyć zakres terytorialny poszukiwań, ale z 2giej strony ogłoszenia na stronie ukazują się z opóźnieniem. A tak w ogóle młode autka najczęściej stoją w komisach anyway, tyle że autotrader pozwala przejrzeć ofertę z domu.

Natomiast z ebayem mam osobiście niezbyt dobre doświadczenia, znalazłem autko, pytałem czy są jakieś mankamenty, odpowiedź nie ma, więc jadę 100 mil pod MAnchester, samochód przetarty tak nieszczęśliwie że 3 elementy do wymiany (zderzak, błotnik, reflektor), brak popielniczki, wszystkie opony tragicznie łyse, tak więc jazda na próżno a facet jeszcze mi napisał że jestem niepoważny! Dodam że nie był to jakiś grat za grosze, cena wynosiła Ł4,000. Ale to są tylko moje doświadczenia.

Juliusz S?owacki
    Participant

Ja polecam komis Excel w Bristal, właściciel Chris ma własny warsztat, sprawdza samochód, robi przegląd, serwisuje i daje gwarancję pozatym jest naprawdę ok, nawet tanie samochody są gwarantowane.
    Ja u niego kupiłem i jestem zadowolony.

zakkwylde1
    Członek

Witam. Moglibyscie podac dokladny adres tego Excel na Bristal? Szukalem w yellowpages ale nie znalazlem niestety;/ Moze znacie jakies inne komisy godne polecenia?

Juliusz S?owacki
    Participant

Excell motors Bristall 54 Huddersfield road (Znajdziesz go też w Autotrader)

fatamorgana
    Participant

Są dwie takie gazetki.
    "Auto Exchange" i "Auto Freeway".
    Dostepne w większych supermarketach (free).
    Skupione tam są głównie autokomisy, ale nie tylko. Ceny bardzo różne. zasięg – Yorkshire.

Co do uwag: pisałem kiedyś i raz jeszcze powtórzę że:
    – nie kupujemy u Cyganów, ciapatych (zwłaszcza ex-taxi),
    – w dowodzie rejestracyjnym na dole pierwszej strony sprawdzamy, ilu pojazd miał właścicieli (im mniej tym lepiej), i czy przypadkiem poprzedni też nie był "ciapaty" (niemal na 100% auto zaniedbane, prawdopodobnie lekko gdzieś stuknięte było, ale zamalowali ładnie, no i syf)
    – jesli komis ma własny warsztat, to równie dobrze może to być ok, ale i nie ok, bo spryciarze na miejscu przeróżne cuda [b:edf79d1dfc]niewidy[/b:edf79d1dfc] (dosłownie!) czasami robią…
    – absolutnie nie śpieszymy się z zakupem, dopóki wszystko nie będzie sprawdzone (wiele kłopotu później mamy jak okaże się, ze nie działa jakaś elektryka, za którą jeszcze mamy zapłacić w cenie auta!)
    – nie polecam zakupu auta, którego kluczyk zapłonowy pozbawiony jest bateryjki zwanej pastylką- kłopoty pewne ( nie będzie zapłonu po jakimś czasie)
    – na aukcjach na żywo wiedzą jak kupować najbardziej ci, co tymi autami handlują…

Pozdrawiam i porządnego zakupu życzę.

P.S. Młode i niedrogie autko? Fiat albo inne Saxo, Fiesta, Corsa itp.
    A najtaniej sprzedają….właśnie ci, co nie należy od nich kupować…
    😆 😛 😉

zakkwylde1
    Członek

Witam.

Dziekiuje za namiary na Excell’a. Mam pytanie do Ciebie Julek:) Jako ze kupiles juz tam auto to byc moze bedziesz mial wiedze na ten temat. Czy mozna np kupic u nich auto ale zapalcic 50% a drugie 50% wziac na raty czy tez raczej nie istnieje taka mozliwosc?:) Znalazlem ich stornke w sieci poprzez autotradera i maja bardzo ladnego Lanosa 14. 3dr 1998 za jakies L1000. Odpisz prosze. Pozdrawiam ps fata dzieki za wskazowki:)

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    zakkwylde1 wrote:

Mam pytanie do Ciebie Julek:) Jako ze kupiles juz tam auto to byc moze bedziesz mial wiedze na ten temat. Czy mozna np kupic u nich auto ale zapalcic 50% a drugie 50% wziac na raty czy tez raczej nie istnieje taka mozliwosc?:)

Nie Julek ale ci podpowiem, z pewnością istnieje możliwość zakupu na raty ale to czy zostanie ci przyznany kredyt nie zależy od komisu a od banku (zwykle jest to GE Money), decyzję dostaniesz na miejscu w ciągu ok. pół godziny.
    Jeśli uda ci się kupić na raty to pamiętaj że do chwili całkowitej ich spłaty to bank jest właścicielem a ty użytkownikiem auta – nie możesz go sprzedać, dokonywać przeróbek itd. (to się nazywa hire purchase)

zakkwylde1
    Członek

Dziekuje za odpowiedz:) Coz.. zobaczymy jutro na miejscu czy mi przynaja ewentualny kredyt. Dzieki wielkie za odpowiedz. Moze moglbys ktos jeszcze polecic jakis auto-komis? Pozdrawiam:)

fatamorgana
    Participant

Na Dewsbury Rd. w Leeds, przed stacją BP są dwa, trzy po obydwu stronach drogi. Ale tam uważaj, bo jest tanio, ale bywają powypadkowe i mają czasami jakieś braki.
    Ale można spotkać coś niezłego i…można się potargować.
    Resztę autokomisów znajdziesz w wymienionych przeze mnie gazetkach.
    Sporo też jest w Bradford, ale tam masa aut jest po naszych azjatyckich przyjaciołach, więc…
    😉

zakkwylde1
    Członek

Po raz kolejny wilkie dzieki za odpowiedz:) Odezwe sie jutro jak cos kupie:)

100%polak
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    rafal_best1 wrote:

gdzie najlepiej kupić jakieś młode niedrogie autko

Te auto było do kupienia koło Plymouth ale już ktoś kupił 8)
    http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=260098602581&ru=http%3A%2F%2Fsearch.ebay.co.uk%3A80%2Fsearch%2Fsearch.dll%3Ffrom%3DR40%26satitle%3D260098602581%26fvi%3D1

fatamorgana
    Participant

Najlepsze- jak to zwykle bywa jest na końcu…
    "Power: 24 " 😯
    😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

Albo Polak toto kupił, albo….niczego nieświadomy Anglik… 😆 😉

eve6
    Participant

Zna ktos moze jakas stronke lub namiary na samochody majace kierownice po lewej stronie?? 😆

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.