Strona główna Działy Wieści z Polskiego Centrum KLUB FOTO rozpoczyna działalność w Ośrodku Polskim-ARCHIWUM.

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 16)
  • Autor
    Wpisy
    Asix
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    olo wrote:

Wszystkim dziękuję zapomoc a Asix ty sienieśmiej bo też dostaniesz bujaka i będziesz się ze mną po tym ich Leeds szwędała 🙂

Moje lenistwo nie zna granic :mrgreen:

ze niby co?
    konia na biegunach? 😛

olo
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193

Asix wrote:

olo wrote:

Wszystkim dziękuję zapomoc a Asix ty sienieśmiej bo też dostaniesz bujaka i będziesz się ze mną po tym ich Leeds szwędała 🙂

Moje lenistwo nie zna granic :mrgreen:

ze niby co?
    konia na biegunach? :P[/quote]

Bujaka bujaka mamy dwie hulajnogi w schowku pod schodami ( wtym samymschowku w którym miedź się zieleni).

fatamorgana
    Participant

Przypominam raz jeszcze, jakby się znów ktoś trafił co nie wie (wczoraj jednego zlokalizowałem), a jest zainteresowany.
    W najbliższą niedzielę, o 14:00- po spotkaniu z City Council, w sali nad wejściem w Ośrodku Polskim przy kościele na Newton Hill Rd. mamy spotkanie założycielskie koła FOTO.
    Zapraszam każdego kto chce dołączyć, nawet jeśli dotąd jeszcze nic nie zdecydował i nie skontaktował się.
    Pozdrawiam i do zobaczenia. Na drzwiach będzie kartka kierująca do właściwej sali.
    (Mam nadzieję, że chętni nie będą się wykruszać jak podczas WOŚP. 🙂 ).

olo
    Członek

fatamorgana wrote:

(Mam nadzieję, że chętni nie będą się wykruszać jak podczas WOŚP. 🙂 ).

Heh no ja właśnie nie wiem czy dam radę.
    Mieszkanie, landlord, umowa i takie tam.
    Postaram się ale może być ze mną kiepsko :-/

olo
    Członek

Niestety dzisij musze się wypisać z tego spotkania.
    Siła wyższa niestety.
    Następnym razem będę na 100% (będzie następny raz co? :mrgreen: )

olo
    Członek

No i co no i co?
    Jak wypadło spotkanie numer 1?
    Kto był? Co postanowiene?
    Kiedy następne spotkanie?

fatamorgana
    Participant

Ano było fajnie.
    Było nas pięcioro. Największy dystans pokonała autobusem nasza dzielna Magda19, bo z Tadcaster, dotarła aby tylko wziąść udział.
    I właśnie za to należą się jej brawa, bo widać, że dziewczynie zależy na integracji z nami tu w Leeds, na braniu udziału w tym co się dzieje.
    Myślę, że jest jeszcze parę osób, które tez szukają takich możliwości, ale albo nie wiedzą, co my organizujemy, albo nie mają odwagi przyjść do nieznanego towarzystwa.
    W każdym razie, pierwsze spotkanie już za nami.
    Potrwało nieco, bo po dłuższych "wykładach z teorii" w końcu ruszyliśmy w "teren", czyli na pobliską ulicę, aby poćwiczyć strzelanie do aut…:)
    Zdjęcia pojazdów ustrzelonych w ruchu mają swój urok.:):wink:
    Ustaliliśmy wstępnie (prawo pierwszych uczestników) że:
    Będziemy się spotykać co dwa tygodnie w miarę mozliwości, oraz że uczestnicy koła foto będą też brali udział w naszych wyjazdach krajoznawczych, łącząc miłe z pożytecznym, czyli poznając okolice i fotografując wszystko co ciekawe. W ten sposób zaliczymy i wycieczki i plenery foto.

Następne spotkanie- tydzień po świętach, w niedzielę (pozostaniemy przy tym dniu). Jeśli będzie wtedy i wyjazd- spotkamy się w ustalonym miejscu i czasie, zaś jeśli nie- znów ok. 14:00.

Ustaliliśmy też, że będziemy sukcesywnie zbierać i gromadzić własny bank danych o wszystkim co związane z fotografią i ciekawe: porady, linki, książki, czasopisma foto, strony internetowe dla posiadaczy konkretnego sprzętu, fora internetowe, darmowe serwery hostingowe (wrzucanie zdjęć, tworzenie prywatnej galerii), itp.
    Będą tez podane adresy sklepów internetowych gdzie można w dobrych cenach zakupić sporo sprzętu.
    I to z grubsza tyle. Sala fajna, miejsca nie brakuje, nic nas to nie kosztuje, a Ośrodek nas lubi i cieszą się, że znowu mądra i ciekawa inicjatywa jest.
    Czyli wszystko fajnie oprócz jednego…

Znowu jakiś nie powiem kto…,zerwał kartkę z informacją o naszym kole fotograficznym… Naprawdę, ktoś jest zwykłym …., skoro nawet to mu już przeszkadzało, a inne nadal wiszą (w tym nastawione wyłącznie na zysk reklamy agencji mieszkaniowych!).Brak słów na niektórych ludzi. Polaków rzecz jasna…

Pozdrawiam i zapraszam na kolejne spotkanie.
    Grzegorz, drugi Grzegorz, Magda i Andrzej- dziękuję za przybycie.:)

fatamorgana
    Participant

Następne spotkanie- 15 kwiecień, niedziela-13:30
    [b:9aff2121fe]Informuję, że nadal przyjmuję zgłoszenia do Koła Foto.[/b:9aff2121fe]

(Gdzie te dziewczyny z imprezy u Marcina, co się pisały na zajęcia???)

Pozdrawiam wszystkich aparatów… 🙂 😉

slanting_eye
    Członek

witam

no to ja bym sie pisal tez

jakos trafie

yennefer
    Członek

Hejka,

ja mam pytanko 🙂
    zamierzam kupic aparat fotograficzny i wybrałam już dwa (ogranicza mnie zdecydowanie cena):
    1. Fujifilm Finepix S6500fd Digital Camera 6.1MP
    2. Panasonic Lumix DMC – FZ7 Review
    i niestety nie wiem, który wybrac 🙁
    Dodac mogę, że jestem laikiem (jakbym nie była, to bym wiedziała który),
    ale ambitnym i nauczę się obsługi urządzenia 😈

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam 🙂

fatamorgana
    Participant

yennefer wrote:

Hejka,

ja mam pytanko 🙂
    zamierzam kupic aparat fotograficzny i wybrałam już dwa (ogranicza mnie zdecydowanie cena):
    1. Fujifilm Finepix S6500fd Digital Camera 6.1MP
    2. Panasonic Lumix DMC – FZ7 Review
    i niestety nie wiem, który wybrac 🙁
    Dodac mogę, że jestem laikiem (jakbym nie była, to bym wiedziała który),
    ale ambitnym i nauczę się obsługi urządzenia 😈

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam 🙂

No ale ja też nie wiem który wybrać…
    Skąd?
    Aparat należy dobierać pod kątem:
    – przydatności do planowanego typu fotografii jaki chcemy robić
    – indywidualnego komfortu i łatwości obsługi
    Dla mających większe aspiracje są lustrzanki, gdzie już wg. kryterium rodzaju fotografii dobiera się również system i jego optykę. (czyli ilość, dostępność i cena obiektywów).
    Najlepiej jest iść do sklepu i "pomacać" taki wypatrzony aparat, zobaczyć jak leży w dłoni, czy nie będzie dla nas za skomplikowany w obsłudze (wygodniejsze są kółka z funkcjami niż małe przyciski, gdzie trzeba funkcje wyszukiwać itd…).

Póki nie wiem jakie są Twoje potrzeby i oczekiwania nie moge polecić żadnego, bo w danym przedziale cenowym jest z reguły kilka aparatów.
    Dla jednego ten, a dla innego tamten będzie lepszy.
    Najwyżej napisz na priva.
    Pozdrawiam.

yennefer
    Członek

A dziękuję Fato za pomoc, potrzeby cóż wg mnie takie, jak większości – robienie zdjęc 😉 , a szczegóły…
    W każdym razie już wiem – fuji

PS. Dla mnie nie ma różnicy kółeczka czy przyciski, potrafię obsługiwac jedne i drugie 😉

fatamorgana
    Participant

yennefer wrote:

A dziękuję Fato za pomoc, potrzeby cóż wg mnie takie, jak większości – robienie zdjęc 😉 , a szczegóły…
    W każdym razie już wiem – fuji

PS. Dla mnie nie ma różnicy kółeczka czy przyciski, potrafię obsługiwac jedne i drugie 😉

A dla mnie i wielu ludzie jest róznica, bo jak mam potrzebe zrobić szybko zdjęcie, to nie ma czasu na szukanie po klawiszach i grzebanie w menu, aby się dokopać do najpopularniejszych ustawień…
    potrzeby tez bywają bardzo różne i wbrew pozorom nie chodzi wcale o samo pstrykanie. Wystarczy że będzie się robiło zdjęcia wewnątrz głównie (imprezy i eventy pod dachem), a już okazę się, że tu będzie najwazniejsza lampa błyskowa i niskie szumy matrycy….(małe ziarno przy wyższej czułości).

Malgon
    Participant

fatamorgana wrote:

Następne spotkanie- 15 kwiecień, niedziela-13:30
    [b:17a1284eef]Informuję, że nadal przyjmuję zgłoszenia do Koła Foto.[/b:17a1284eef]

(Gdzie te dziewczyny z imprezy u Marcina, co się pisały na zajęcia???)

Pozdrawiam wszystkich aparatów… 🙂 😉

sztuk jeden bedzie! 🙂
    btw czy wszyscy maja cyfrowki ??

fatamorgana
    Participant

Prawie…
    Niedługo będą mieć. 🙂

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 16)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.