Strona główna Działy Hyde Park Jesteście hołotą!!!!!!!!!!

Wyświetlanych postów: 13 (wszystkich: 16)
  • Autor
    Wpisy
    v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    ewuski wrote:

nie weim tylko czy Pan Premier rozroznia media elektroniczne od telewizji, bo zdaje sie, ze chyba nie…

No cóż, ja też zawsze myślałem że telewizor zalicza się do urządzeń elektronicznych… 😯

rudy_691
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Baggins wrote:

[quote:3ad859309f]"socjalizm to był ustrój hołoty, dla hołoty".

Gdzie tu obraza narodu? Kaczynski nie mowi nic o Polakach jako holocie, jedynie o tym jaki jest socjalizm i dla kogo zostal stworzony

:3ad859309f wrote:

tylko wez pod uwage ze gdyby nie SLD to bys teraz nie siedzial w UK i pieniazki zarabial,

Coz za patriotyczny tok myslenia! A moze gdyby nie takie lajzy jak kwasniewski, oleksy, szmajdzinski i kupa innych post pzprowcow to w Polsce bylobby lepiej?? Moze majatek panstwa nie poszedlby w prywatne rece powyzszych panow i ich kolegow (kulczyk) sprzedawany za smieszne pieniadze (z kredytow bankow rzadzonych przez nastepnychh kolegow z Partii). Pieniadze ktore pzpr ukradla Polakom za komuny poszly w ten sposob do ich prywatncyh kieszeni. A komunizm wlasnie tak ewoluowal w Polsce-od holoty do gangsterki.

No ale oczywiscie co tam dobro Polski, liczy sie ze zarabiamy w UK, bo w Polsce nie mozemy dzieki straconym latom od 89 roku. I oczywiscie nie ma to jak retoryka zywcem wzieta z gazety wyborczej.

O dziwo w ciagu ostatnich pru lat pojawilo sie pare rzeczy w internecie, ktorych wczesniej nie mozna bylo poczytac, wiec moze powinniscie sie dowiedziec paru rzeczy o ludziach komentujacych poczynania Kaczynskich a nie bezmyslnie bic im brawo.

Unia Europejska to niestety ale kolejny socjalistyczny twor, w ktorym przekrety na gorze ocieraja sie juz o dlugie lata odsiadki wg kodeksu prawnego[/quote]

no ladnie tylko teraz jeszcze ty wez pod uwage, ze ludzie pokroju kaczynskich, macierewiczow i innych pseudo-konserwatywnych jolopow mialo swoje szanse w demokratycznej Polsce jako AWS wiec poglad ze "my sa fajne chlopaki" a te czerwone dziady to holota jest bezsensu. skoro SLD narobilo bajzlu to czego AWS i inne jej pokroju nie staraly sie tego bajzlu posprzatac ??? i to jeszcze mowi osoba ktora ma jaruzelskiego w avatarze…

Baggins
    Participant

jak powiedzial wielki guru narodu polskiego:” odp… sie od generala” 🙂
    A tak na powaznie to mam wrazenie, ze na tym forum o rzeczach takich jak ironia to nikt nigdy nie slyszal (z malymi wyjatkami). A co da AWS to szkoda gadac, bo jak to ujal wtedy dzisiejszy premier sa to rzady pt TKM (skrot do rozwiazania samodzielnego).
    A gdzie w mojej wypowiedzi widzisz ze uznaje polska ”prawice” za fajnych chlopakow?? Nie wciskaj mi slow ktorych nie wypowiedzialem. PiS sie osmieszyl zawierajac uklad z chamkami z 4 wyrokami sadowymi i mianujac na stanowiska ludzi spoza ”ukladu”. To jest ta sama choroba co Walesy. Ludzie walczacy przeciw wladzy, sa w tym dobrzy, ale juz zeby rzadzic narodem to sie niestety nie nadaja.
    Tylko zdaje sie ze po prostu po odcieciu (jak to ujal blackeddy) od koryta, czerwoni i ich przyjaciele z okolic okraglego stolu panikuja, ze ktos im wladze mentalna nad narodem odbiera. Wyciagaja afery jedna za druga, przemilczajac wiele podczas poprzednich kadencji, aby tylko elektorat do nich wrocil.
    Ot i cala filozofia, na tym forum tez co chwila sie pojawia jakis artykul osmieszajacy Kaczynskich itp, czyli nagonka dziala

Bez odbioru

blackeddy
    Participant

My tu się spieramy, co Kaczyński miał na myśli, ale nie zapominajmy, że Kaczyńscy to też socjaliści, tylko skrywają swój socjalizm pod nazwą państwa czy też społeczeństwa solidarnego (solidarnościowego?). To, że mówią o narodzie polskim i chodzą do kościoła nie czyni z nich prawicy. Zachowują się tak, jakby z Dekalogu wypadło 10 przykazanie. Podobnie myśli niestety większość Polaków.
    [b:fccd615cc3]Baggins napisał:[/b:fccd615cc3]
    [quote:fccd615cc3]co chwila sie pojawia jakis artykul osmieszajacy Kaczynskich[/quote]
    Wkrótce krytykujący Kaczyńskich będą mogli sobie podać rękę z ojcem Rydzykiem 😯
    [quote:fccd615cc3]O. Rydzyk: jestem rozczarowany tymi władzami[/quote]
    http://wiadomosci.onet.pl/1499973,11,item.html

fatamorgana
    Participant

Zawsze mnie dziwiło dlaczego tak wielu spiera się o tych, którzy tak niewiele zrobili dla wielu…
    Doliczyłem się zaledwie kilku ludzi od 1989 r. którzy zawsze wzbudzają we mnie szacunek, niezależnie od tego kiedy i pod jaką nazwą partii byli kimś.
    Takiemu np. prof. Bartoszewskiemu większośc nie dorasta do pięt nawet.
    Oczywiście polityk to też człowiek, ale oni powinni bardzo uważać co robią i co mówią. Przynajmniej w normalnych krajach tak jest… 😕

Kaliko
    Participant

Mowiac szczerze co z tego ze my sie tu wypiszemy, wygadamy jak i tak chwilowo to nic nie zmieni, nasi reprezentanci czyt politycy wraz z prezydentem wiekszosc z nich to ludzie o niskiej kulturze osobistej,niskim wyksztalceniu, zostali wybrani przez narod. Czy to znaczy ze narod jest taki….a moze to jednak przykra prawda ze Polacy to narod zwyklych oszolomow oczywiscie od regoly sa wyjatki i jest ich calkiem sporo ale…….mimo wszystko

blackeddy
    Participant

[b:d63b01c079]Kaliko[/b:d63b01c079], demokracja to niestety taki ustrój, w którym zwykle męty wypływają na wierzch. Żeby demokracja miała naprawdę sens, w kraju musi istnieć silna klasa średnia. Inaczej będzie tak jak za I Rzeczypospolitej, gdzie drobna szlachta, majątkowo nie różniąca się od chłopów, wisiała po klamkach magnaterii, głosując zgodnie z ich życzeniem.

Ale my tu się martwimy naszymi politykami, ale co mają powiedzieć Włosi o swoim byłym premierze, Silvio Berlusconim .
    http://pl.wikiquote.org/wiki/Silvio_Berlusconi
    [quote:d63b01c079]*Dla mnie najlepszy kawałek to:
    Mam zbyt wiele szacunku dla inteligencji Włochów, by uwierzyć w to, że jest wśród nich tylu fiutów, którzy mogliby głosować przeciwko własnym interesom.

* Opis: obraźliwie o elektoracie lewicy podczas spotkania w zrzeszeniu kupców włoskich[/quote]
    😆

Kaliko
    Participant

Ja lubie spokoj, nie mam na mysli monotonii i marazmu ale pewnego ladu i porzadku oczywiscie, ze zdaje sobie sprawe z tego, ze jest to nie mozliwe ale chocby jakiegos poukladania w miare. Nie jest mi wstyd, ze pG. wkurza swoimi wypowiedziami Europe, wlasny narod itd bo jestem bezsilna

rudy_691
    Członek

Kaliko wrote:

Nie jest mi wstyd, ze pG. wkurza swoimi wypowiedziami Europe, wlasny narod itd bo jestem bezsilna

wedlug mnie nie jest to zbyt zdrowe podejscie do rzeczy…"jestem bezsilna"…jakby tak 40mln Polakow wprowadzilo w zycie to ze czuja sie bezsilni to dopiero bylby niezly bajzel…to znaczy ze jak jestes bezsilna to nie ma sensu juz nic robic ? podnosic glosu ?probujac cos robic mozna dac przyklad, a wtedy inni pojda za toba i moze w koncu ludzie znowu wyjda na ulica i cos moze z tego bedzie…ale w sumie jak to w Polsce bywalo zadne powstanie sie nie udalo do konca…ale nadzieja zawsze jest…

v-tec
    Członek

Rudy ja chciałbym zwrócić ci uwagę, że 19. wiek już się skończył, i nie trzeba wychodzić na ulice ani wywoływac powstań żeby zmienić władzę. Do tego służą wybory. Tyle że w Polsce prawo wyborcze jest tak pokopane że wygrywają wcale nie ci którzy dostali najwięcej głosów. Np. partia pana G. dostała chyba 5% a on jest ministrem, podobnie jak pan L., natomiast inna partia zebrała 30% i jest opozycją. Ktoś coś z tego rozumie? Nic dziwnego że ludzie olewają wybory, ale politycy tej dziwnej sytuacji nie zmienią bo lubią pływać w mętnej wodzie.

idolPL
    Participant

http://pl.wikiquote.org/wiki/Lech_Kaczy%C5%84ski

a tu cytaty z "Wielkiego" Lecha:)

W tym roku honorowymi [b:882c0a023c]gościami[/b:882c0a023c] tej imprezy będą Niemcy.

Nie ma bliższego związku niż związek między bliźniakami.

Irasiad jest bardzo zdenerwowany

* Opis: W trakcie wizyty u ratowników WOPR. Jeden z nich powiedział do swojego psa o imieniu Ira: siad. Wówczas prezydent próbował usprawiedliwić psa, niefortunnie wygłaszając jego imię jako Irasiad.

* Nie zostałem ranny, ale do teraz czuję to uderzenie. Takich zachowań nie będę tolerował.
    o Opis: 2 czerwca 2004, po ataku tortem śmietankowo-jagodowym, przeprowadzonym przez anarchistów w proteście przeciwko zakazowi Parady Równości.

idolPL
    Participant

http://pl.wikiquote.org/wiki/Jaros%C5%82aw_Kaczy%C5%84ski

I Jarosław:)

Warto być Polakiem, bo się Polakiem urodziło.

* Mamy spadającą ludność
    * Trzeba budować dumę Polaków. Inne narody to robią
    o Źródło: exposé, 19 lipca 2006

* Fiut polskiej młodzieży.
    o Opis: lapsus językowy podczas kongresu PiS, 4 czerwca 2006
    (zamiast Kwiat…)

AND THE WINNER IS:

Jeszcze Polska nie zginęła póki my żyjemy (…) Marsz, marsz Dąbrowski, z ziemi polskiej do wolski.

* Opis: pomyłki podczas śpiewania hymnu państwowego podczas kongresu PiS, 4 czerwca 2006

blackeddy
    Participant

[quote:5358b84f4f]natomiast inna partia zebrała 30% i jest opozycją. Ktoś coś z tego rozumie? [/quote]

Trzeba dodać, że obecna ordynacja wyborcza powstała także dzięki głosom części członków tej partii opozycyjnej a także Partii Ludzi Rozumnych, której resztki pod wodzą Mazowieckiego i Frasyniuka kończą żywot przy boku SLD. No i nie zapominajmy, że taką ordynację popierał także redaktor naczelny pewnej wpływowej i ogólnopolskiej gazety.

Wyświetlanych postów: 13 (wszystkich: 16)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.