Strona główna Działy Hobby Ride2Work – Nowy rower za pół ceny

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    ewuski
    Participant

Jakby ktoś nie zauważył w innym poście, to jest w UK program, dzieki ktoremu można kupic rower za prawie pół ceny.

Nazywa się ride2work, więcej info tutaj http://www.evanscycles.com/ride2work.jsp

Jesli ktos planuje zakup, to polecam.

pzdr

fairy
    Participant

Super sprawa, na pewno skorzystam z tego wkrotce przy zakupie rowerzyka 🙂

olo
    Członek

Ja bym poprosił mi to przetłumaczyć na polski bo się pogubiłem w tych cyferkach i takie tam 🙁

Jezeli robie przez agencję to też mogę z tego skorzystać?

tak tak wiem słownik mam na kominku

ewuski
    Participant

hmm, przez agencje to chyba nie…

ogolnie to jest tak:

zagladasz do evansa, wybierasz rower + sprzet bezpieczenstwa np. kask, swiatelka, kamizelke odblaskowa, co Ci tam potrzeba, evans daje Ci formularz, ktory musi wypelnic pracodawca

jak juz wszystkie papierki beda w porzadku, evans daje Ci kupon na wartosc roweru + wybrane akcesoria, z ktorym idziesz do sklepu lub do sklepu internetowego (oczywiscie evansa :))

pracodawca musi zaplacic za zrealizowany kupon, rower wrzuca chyba w koszty, odlicza VAT i odlicza okreslone procentowo kwoty z Twoich skladek na IN (tak mniej wiecej, bo szczegolow jeszcze nie znam)

Reszte kwoty, ktora Ty musisz sam dolozyc splacasz w rownych ratach przez 12 miesiecy (bez zadnych procentow)
    W tym czasie rower nalezy do pracodawcy, po 12 miesiacach, kiedy splacisz rower przechodzi na Ciebie

dla pracodawcy jest gwarancja, ze pracownik nie odejdzie przed uplywem 12 miesiecy, pracownik sie cieszy z nowego roweru za pol ceny i jeszcze rozlozonego na raty bez procentow 🙂

jak wiec widzisz trzeba byc zatrudnionym chyba na stale przez 12 miesiecy, zeby rower sobie taki zalatwic

ja jestem w trakcie ruszania tematu u szefa, jak juz przejde przez to, to dam znac

tutaj jest kalkulator, ktorym mozna wyliczyc ile zaoszczedzisz i ile bedziesz placil http://www.evanscycles.com/ride2work.jsp?item_id=423

Uxbridge
    Członek

Niektóre firmy mają to w swoich ofertach pracy jako benefit 🙂
    Nie dodają, że ten "benefit" pochodzi od rządu a nie od pracodawcy

olo
    Członek

Wielkie dzięki ewuski 🙂

Teraz tylko czekaw aż mnie w końcu zatrudnić będą chcieli bezpośrednio a nie przez agencję.

Wie ktoś może co musi zrobić firma zebym uwolnił się od agencji? Wykup jakiś czy coś w tym stylu? Uprzedzając pytanie czy wiem co podpisywałem odpowiem od razu że niegy nie chce mi się czytać tych papierków od pracodawców :mrgreen:
    To jak ktoś tu wie czy zakładać nowy wątek w dziale Praca?

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    olo wrote:

Wie ktoś może co musi zrobić firma zebym uwolnił się od agencji? Wykup jakiś czy coś w tym stylu?

Firma może cię zatrudnić bez pośrednictwa agencji, z reguły w takim wypadku płaci agencji określoną kwotę (nazwij to odstępnym), szczegóły są określone w umowie której ty nie zobaczysz.

olo
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    v-tec wrote:

Firma może cię zatrudnić bez pośrednictwa agencji, z reguły w takim wypadku płaci agencji określoną kwotę (nazwij to odstępnym), szczegóły są określone w umowie której ty nie zobaczysz.

Dzięki tak właśnie myślałem tylko coś ta moja firma nie kwapi się na razie do wykupu mnie z agencji a za to obowiązków mam coraz więcej.

Czekam 🙂

yuuki
    Członek

a moze jakas damka holenderska na sprzedaz? 🙄

Anonim
    Gość
    ewuski
    Participant

jak obiecalam, tak opisuje co z moim ride2work:

niestety z moim szefem sprawa utkwila w miejscu, bo ciagle nie mial czasu, zeby temat przebadac, i cos narzekal, ze i tak koszty jakies dla niego beda, bo papierki trzeba ksiegowemu dac do wypelnienia itd.
    wiec stwierdzilam, ze na laske zwierzchnictwa nie ma co czekac, bo szybciej cala wiosna i lato przeminie, i rower kupilam sama 🙄 troche nadszarpnelam kasy, trudno, ale za to

suuuper jazzzzzzzzda 😀

jesli ktos jednak bedzie chcial skorzystac z programu to trzeba uwazac, zeby sie z szefem dobrze umowic na przekazanie roweru na koniec okresu 'najmu’, zeby nie wyjsc na szaro…
    jutro jeszcze podesle specjalny link, ktory znalazlam na stronach rzadowych z dokladnymi warunkami programu.

ewuski
    Participant

zgodnie z obietnica, oto link do strony z przewodnikiem na temat rzadowego programu cycle2work http://www.dft.gov.uk/pgr/sustainable/cycling/cycletoworkschemeimplementat5732?page=1#1000

oprocz evansa sklepem, ktory oferuje ulatwienia zwiazane z tym programem jest http://www.wiggle.co.uk/CustomerServices/cycle2work.aspx

zanim uzgodnicie z pracodawca co i jak radze uwaznie przeczytac zasady programu, poniewaz nie jest on tak zupelnie prosty jak opisuja to evans i wiggle. trzeba sie dobrze domowic z szefem.

powodzenia

DeeBee
    Participant

a czy koniecznie trzeba tym rowerem jeździć do pracy ? Boja w zasadzie nie mogę jeździć bo mam prace "krawatową". Czy ktoś to sprawdza ?

miki-7
    Członek

super sprawa piszę się na to 😀

ewuski
    Participant

DeeBee, to zalezy jak sie dogadasz z szefem 😉 ale od strony formalnej patrzac, to nikt z urzedu chyba nie bedzie Cie sledzil 🙂 chociaz glowy nie daje 😀

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.