Strona główna Działy Finanse Progi podatkowe

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Adamski
    Participant

prosze o potwierdzenie

w biezacym roku podatkowym drugi prog tj 40% zaczyna sie po przekroczeniu 38336 funtow? right?

7sisters
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Adamski wrote:

prosze o potwierdzenie

w biezacym roku podatkowym drugi prog tj 40% zaczyna sie po przekroczeniu 38336 funtow? right?

Nie drugi tylko trzeci i nie po przekroczeniu 38 336 tylko po 33 301 (plus personal allowance). A poza tym wszystko sie zgadza, jak w radiu Erewań.

Adamski
    Participant

dzieki za odp

tej kwoty z palca sobie nie wyssałem. Otrzymując kod podatkowy na biezacy rok jest napisane jak wół 33 301, zstanawia mnie tylko ta informacja i skąd 38 tysi przy jak mówisz 3cim progu (zerowy podatek przy pierwszym progu to taki niepróg 😆 )

http://www.infolinia.org/index.php?option=com_content&task=view&id=159&Itemid=245&PHPSESSID=f814bc9ea653a6d1a1a3d915abd89d35

pytam sie bo 5 April tuż tuż i już wiem że ten próg przekrocze, niewiele ale jednak boleśnie 👿 , więc takie "nowości" są dla mnie miodem tylko czy prawdziwe? na to pytanie odpowiem sobie chyba sam, udając sie do najbliższej placówki BD lub IR. Pozdrawiam.

Uxbridge
    Członek

7Sisters ma rację. 40% to trzeci próg. Pierwszy to 10% od 5035 pound, drugi 22% od ok 7500 i 40% to trzeci – od ok 38.336 tak jak piszesz, czyli te 33.301 plus 5035 nieopodatkowane.

v-tec
    Członek

Wiecie co, ja myślę że jak ktoś aspiruje do zarobków takich żeby go ten problem obchodził to powinien umieć znaleźć odpowiedź w sieci w ciagu jakichś 30 sekund a nie d++ę zawracać, a jak nie umie to znaczy że jest trolem którego można zignorować.
    No chyba że d++ą pracuje, ale wtedy chyba podatków raczej się nie płaci bo pieniążki do rączki… 😉

Uxbridge
    Członek

Przesadzasz V-tec. To pytanie nie świadczy o braku inteligencji tylko raczej o lenistwie. Nikt nie jest doskonały. Po za tym, są ludzie (wcale liczni), którzy na myśl o rozliczeniach podatkowych dostają niestrawności mimo posiadania doktoratu z matematyki. Mnie (mimo że doktoratu nie posiadam) w Polsce od tego odrzucało, chociaż też mogłem sobie znaleźć w sieci wszystkie informacje. Co do UK – też mi się nie chciało szukać dopóki nie przekonałem się jaki prosty jest tu system.
    Swoją drogą gratuluję takich zarobków na etacie. Na dodatek w Leeds? To mi raczej na Londyn i okolice wygląda. Np. w Manchesterze takie zarobki generalnie są osiągalne jedynie dla kadry kierowniczej i to w nielicznych firmach. Albo dla specjalistów w niektórych dziedzinach (banking, defense, oil industry).

Adamski
    Participant

widze, że na tym forum jest obecna osoba, która jest strasznie zakompleksiona i do tego zazdrosna do granic przyzwoitości. v-tec dla mnie jesteś kolejnym polaczkiem, który swoje frustracje wyładowywuje w najgorszy możliwy sposób – obrażanie. Za brak szacunku do drugiej osoby admin tego "shajtu" powinien cie usunąć na dobre. Link który zapodałem wyżej był wynukiem moich parosekundowych poszukiwań i chodziło o potwierdzenie to wszystko. Ty z kolei zrobiłeś sobie jaja pisząć najgłupszy post w swoim życiu, do tego obrażjąc. Po prostu gdybyś mi to powiedział prosto w oczy to po chwili zobaczyłbyś nimi stan swojego uzębienia baranie jeden. Dziekuje za współprace z "szajtem" (shitem) po tytułem leeds.pl

v-tec
    Członek

A co to jest shajt (czy szajt bo sam nie możesz się zdecydować 🙂 )??
    Chłopie jak tak znasz angielski i tak umiesz liczyć to nie wiem do czego możesz się nadawać, do macania kur może.
    Wracaj z powrotem do swojej dziurki

Uxbridge
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Adamski wrote:

..kolejnym polaczkiem, który swoje frustracje wyładowywuje w najgorszy możliwy sposób – obrażanie. (…)
    Dziekuje za współprace z "szajtem" (shitem) po tytułem leeds.pl

Ej, poczułeś się urażony i nawet nie poczekałeś na inne posty tylko reagujesz obrażaniem się na całe forum!? A nawet obrażaniem forum. To nie jest "polaczkowate"?:)

Adamski
    Participant

v-tec goń się ze swoją hondą i w krzaki bo ci na łeb tyle napadało, że ratunku dla twojego mózgu już nie ma.

gdybyś mieszał w w yorks naprawde długo to wiedziałbyś że shit wymawia sie tutaj shajt i nie czepiaj sie literówek

uxbridge sorry ale taki baran z taką ilością postów mówi wszystko o jakości tej stronki.

v-tec
    Członek

Sory że tak się ostatnio bulwersuję ale drażnią mnie głupie pytania a tych ostatnio w bród, nie chcę żeby forum zeszło na psy jak ten vet w muppet show. Facet twierdzi że zarabia 40k a nie umie znaleźć skali podatkowej i uważa że shit wymawia się szajt… 3majcie mnie…

Uxbridge
    Członek

Adamski wrote:

uxbridge sorry ale taki baran z taką ilością postów mówi wszystko o jakości tej stronki.

Przeczytaj regulamin. To forum nie jest moderowane. Nie takie rzeczy tu ludzie piszą. I to nie powód żeby odsądzać forum od czci i wiary. Tak się składa że v-tec’owi z jego ponad 1000 postami więcej uchodzi. Ma cięty język i nawet jak nieco przesadzi, to będzie to niezauważalny procent jego wypowiedzi. Ty napisałeś 4 posty i połowa z nich zawiera inwektywy. Też sorry, ale tak to na razie wygląda.

7sisters
    Participant

W realu rozgladalbym sie w ktora strone dac dyla 😉

Ludzie kochani, czy naprawde MUSICIE obrzucac sie wyzwiskami? Rozumiem ze mozna sie czasem zdenerwowac ale ublizanie ludziom nie najlepiej swiadczy o ublizajacym…

Michalwroc
    Członek

jak czytam te forum codziennie to rece opadaja co temat to albo schodzice zaraz z tematu? albo sa klotnie? czy niemozna tu zrobic porzádku albo moze lepiej wprowadzic moderatorow

prawda jest taka denerwujace sa posty "gdzie znajde prace" itp..
    ale wiele osob innaczej wyobraza sobie te forum mysle ze zwracanie uwagi jest na miescu ale nie osmieszanie kazdego na wstepie przez osoby ktore sa tu juz dlugoo

dladego radzil bym cos z tym zrobic bo powoli te forum troaci osoby ktore powio utzymac i by zycie leeds.pl mialo sie jak najlepiej

a tak pozatym to pozdro…

Mediator
    Członek

Adamski, gratuluje Ci takich zarobkow. Sam chcialbym tyle zarabiac ale nie zarabiam nawet polowy. Z tego powodu jest mi zazdrosnie smutno, jednak ciesze sie, ze Polak moze tutaj tak zarabiac – pewnie nie tylko ty. A komentarzami ponizej poziomu morza sie nie przejmuj. jest takie powiedzenie – byle kto mnie nie moze obrazic. Kompleksy, zawisc, zacietrzewienie, kazdy sukces spotka je na swojej drodze. Zwlaszcza, jesli jest to "polska droga". Pytac zawsze na forum wolno, zwlaszcza, jesli ktos robi to z sensem i grzecznie. Wszystkie odpowiedzi na pytania zadawane na forum mozna znalezc w innych zrodlach. Forum jest miejscem, w ktorym ludzie sie spotykaja, a jak sie ludzie spotykaja, to moga rozmawiac. W rozmowie czasem padaja pytania i czasem padaja na nie odpowiedzi.

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.