Strona główna Działy Hyde Park Zakaz rozmów po polsku w pracy?

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 16)
  • Autor
    Wpisy
    fatamorgana
    Participant

Czasem myslę, że Twoje walenie prosto z mostu wyprzedza zrozumienie analogii i przenośni.
    A co ze stadionem konnym pod Tadcaster?
    Też jest związany z UFO?
    😆

v-tec
    Członek

Z pewnością siły pozaziemskie maczają w tym palce, bo jak dotąd tylko ty jeden ten 'stadion’ (chyba tor jeśli już?) wydziałeś. A na 'the races’ jeździ się do Yorku.

olo
    Członek

Oczywiste jest to że jeżeli chcemy porozmawiaćz anglikami rozmawiamy po angielsku.
    Oczywiste jest to ze rozmawiamy po angielsku kiedy chcemy aby anglicy tez rozumieli.
    Niezrozumiałe jest natomiast to że kiedy rozmawia się po polsku to anglicy od razu myślą że ich obgadujemy.
    Jakaś mania prześladowcza?

Dajmy na to że pracujecie na lini produkcyjnej z polakami i z anglikami. Checie sobie porozmawiać o dupie "Maryny" to czy rozmawiacie po angielsku? Na dodatek dodam że anglicy są od samego początku waszej "kariery" w fabryce niemiło do was nastawieni (włączając w to jedno zwolnienie z powodu rasistowskich odzywek i częste nieprzyjemne komentarze na temat polaków).

I co nadal chce wam się szlifować angielski w tkim towarzystwie?
    Ja wybieram knajpę i byle anglika na pogadankę przy piwku.

Ps. Sytuacja wyżej opisana mnie nie dotyczy.

Asix
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    olo wrote:

Ps. Sytuacja wyżej opisana mnie nie dotyczy.

Już nie, a mnie nadal.
    Ostatnio skrytykowano moje włosy.
    Strasznie się czułam 😀 😉

fatamorgana
    Participant

Mówienie po polsku w pracy to jedno, zaś na ulicy to drugie jak pokazuje życie.
    Patrz post o kolejnym ataku na Polaków.
    Czy takich wypadków będzie więcej, że na dźwięk mowy polskiej chavy i inne bagno stąd będzie nas wyzywać, ganiać i bić?

olo
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    fatamorgana wrote:

Mówienie po polsku w pracy to jedno, zaś na ulicy to drugie jak pokazuje życie.
    Patrz post o kolejnym ataku na Polaków.
    Czy takich wypadków będzie więcej, że na dźwięk mowy polskiej chavy i inne bagno stąd będzie nas wyzywać, ganiać i bić?

Niech się stawaiają na ubitej ziemi chavi i chavetki a damy sobie i z nimi rade 😈 Całe to towarzystwo w białych skarpetkach nie bedzie mi przeszkadzać w spacerach po ulicach miasta 😈 😈 😈

Anonim
    Gość

to jak z samolotami czy wiecej lata tym wiecej wypadkow.Musimy sie z tym pogodzic i zaakceptowac.posiadamu tutaj srodki prawne ktore pozwola nam na obrone.gdy jeden zaczepi a dziewieciu uslyszy ze sprawa znalazla swoj final na policji i w sadzie to mysle ze raczej sie zastanowia zanim cos zrobia.Nieuchronnosc kary jest najlepszym straszakiem.

olnene
    Członek

nie wiem jakie masz, ale wiem ze oni dredow nie lubia:)

olo
    Członek

olnene wrote:

nie wiem jakie masz, ale wiem ze oni dredow nie lubia:)

Moze bałe skarpetki by pomogły 😀

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 16)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.