Strona główna Działy Praca Praca w symphony group

Wyświetlanych postów: 14 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    panikos
    Członek

Wkrotce wyjezdzam do Leeds z agencja Flame do fabryki mebli symphonygroup. Moze ktos juz kiedys tam z szacownego grona pracowal i podzieli sie jakimis pozytywnymi opiniami…

Pytanie dodatkowe.

Nie znam tam nikogo. 1. Jesli moze ktos poleci jakis ciekawy PUB – milo jakby mial angielskiego darta (nie elektonicznego). Dodatkowo moze jest jakis polski PUB ktory ma polsat sport.

2. Jak z komunikacja miejska, czy jest kilka linii? Jesli tak to ktora wybrac? czy są bilety miesięczne?

3. Szkoła. Chcialbym podszkolic angielski. Czy jest mozliwosc zapisania sie pod koniec marca na jakis (najlepiej bezplatny) kurs? Jesli tak to bede wdzieczny za jakis namiar.

za wszystkie odpowiedzi bede wdzieczny

fatamorgana
    Participant

Cześć.
    Jak uwaznie poczytasz archiwum forumowe, to znajdziesz wszystko co potrzebne, a linki są przecież w serwisie jak go otwierasz…
    Są czy nie?
    O wszystkim co piszesz, a także o tysiacu innych rzeczy napisalismy te dziesiątki stron.

panikos
    Członek

Dzieki fatamorgana za odpowiedz 🙂 Jestem informatykiem i wiem co to archiwum. Wpisy jednak są dość stare… Kliknij może w zakładkę blog pod Twoimi wpisami, tam znajdziesz siebie w roku 2004 i przypomnij sobie początki…

Marta Klecz
    Członek

Ja znam Symphony Group
    Nie wiem dokladnie gdzie sie znajduje- jak masz do nich adresto sobie znajdz na google maps, wszystkiego mozna sie dowiedziec na necie these days.
    Nie slyszalam zeby w Symphony zatrudniali polakow. Ale ciesze sie. powoli wszyscy do tego dojrzewaja,
    Opinie dobra maja. nie wiem jak ta agencja. Ale chyba zadna nie jest nieskazitelna.

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    panikos wrote:

1. Jesli moze ktos poleci jakis ciekawy PUB – milo jakby mial angielskiego darta (nie elektonicznego). Dodatkowo moze jest jakis polski PUB ktory ma polsat sport.

W pubach raczej nie grają w darty, ale w poola tak. Dobry pub to ten najbliższy twojego domu 🙂
    Polsat sport – polecam zabranie odbiornika sat

:3fffc2f212 wrote:

2. Jak z komunikacja miejska, czy jest kilka linii? Jesli tak to ktora wybrac?

Tak, z pewnością jest kilka linii 🙂
    Którą wybrać? Tę która prowadzi możliwie najkrótszą drogą z miejsca pobytu do celu. (W Polsce inaczej to robisz?)

Adamski
    Participant

nie zważaj na starych, zrzędzących pryków, którzy oceniają człowieka po
    liczbie wklepanych postów. To jakiej są jakości i czy spełniają Twoje oczekiwania to już inna kwestia.

Jak pisze Marta w necie masz wszystko, zajrzyj na strony collage’u w Leeds, na bezpłatne lekcje pewnie troche poczekasz. Nie wstydź się chodzić ze słownikiem w kieszeni, bo anglicy to nie francuzi i na pewno z tego powodu nie będą sie nabijać, a nauka na żywca jest najlepszą szkołą.

Szkoda tylko, że jako informatyk (wykształcony chyba?) przyjeżdżasz tutaj skręcać meble, a nie kodować. Rozumiem bariera językowa – opłaci sie wydać pare zeta na pare godzinek korepetycji ze studentem anglistyki tuż przed wyjazdem jeśli jest z nim naprawde źle.

panikos
    Członek

Dzięki za informacje. Dzwoniłem do Thomas Danby College ze strony. Przemiła Pani rzekła mi że kursy rozpoczynają się dopiero we wrześniu. Pytałem ją o kurs skills for life. Może to nie o ten kurs pytałem. Jeśli o ten to może ktoś z Was wie do która z uczelni orgraizuje kursy w ciągu roku. Jak byłem w zeszłym miesiącu w Leicester to z zapisaniem się na kurs nie było większych problemów. No chodzi mi o kurs angielskiego rzecz jasna.

Adamski
    Participant

i ta Pani dobrze rzekła kurs ESOL (English for Speakers of Other Languages) w ramach Skills for life odbywa sie np w Leeds College of Technology, od września i trwa przez cały rok akademicki. Zapisać się do niego możesz już teraz. Przed tym przejdziesz initial screening (wprowadzenie) a następnie assessment course (test na Twoje możliwości i wiedzę w zakresie jęz.ang.), który trwa 3 godzinki – nic strasznego 🙂
    College (różne) organizują również kursy płatne dla osób pracujących, koszty nie są powalające (60 kwitów?/mies) i godziny bardziej elastyczne.

idolPL
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Adamski wrote:

(…) organizują również kursy płatne dla osób pracujących, koszty nie są powalające (60 kwitów?/mies) i godziny bardziej elastyczne.

Kwitów? Może jeszcze na kartki???????
    Oj, Panie nisko-postowy… 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
    Umiesz Pan bawić…

arni8222
    Participant

czesc jade do pracy do tej firmy czy ktos tam pracowal??
    moze mi ktos cos opowie o niej??

proudofmyself
    Członek

a ja myslalam, ze w Leeds powstaje orkiestra …. 😳

arni8222
    Participant

chodzi mi o firme o takie nazwie a nie o orkiestre. swoja droga macie dobre poczucie humoru 😆 😆

fatamorgana
    Participant

Chodzi konkretnie o fabrykę Kitchen Symphony na Gelderd Road?

jackyl
    Participant

czyli taka orkiestra, granie do kotleta.. 😉

Wyświetlanych postów: 14 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.