Strona główna Działy Hyde Park Brytyjskie koleje- kolejna katastrofa!

Wyświetlanych postów: 3 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    fatamorgana
    Participant

I …znowu katastrofa!
    Brytyjskie koleje nie należą do bezpiecznych, za to są komfortowe i dość szybkie, ale pamiętam jak 1,5 roku temu napisano w Yorks. Evening Post, że będzie coraz gorzej, bo od dawna nie było unowocześnień w zakresie bezpieczeństwa jazdy i kontroli ruchu na kolei.
    Efekty jak widać dość często występują, nie ma roku, żeby na brytyjskiej kolei coś się nie zdarzyło niedobrego.

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=8745804&rfbawp=1172280080.692&ticaid=1346b

v-tec
    Członek

Nie jestem ekspertem w dziedzinie kolei, korzystałem aż 2 razy z pociągu ponieważ podróż samochodem jest tańsza, ale wydaje mi się że brytyjska kolej o lata świetlne wyprzedza polską. Nie nazywałbym jej jedną katastrofą. Podróż z York do Londynu 2,5 godziny – spróbujcie wykręcić taki czas autem. Niestety ogromne sumy jakie operatorzy płacą w postaci tzw. franszyzy chyba nie są w wystarczającym stopniu inwestowane w utrzymanie sieci.

fatamorgana
    Participant

V-tec? Śpisz?
    Pobudka! 😉
    Nie nazwałem kolei katastrofą.
    Kolejna katastrofa się wydarzyła…

Wyświetlanych postów: 3 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.