Strona główna Działy Motoryzacja oplaty za auto

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Michalwroc
    Członek

wiem wiem wiem temat byl drozony setki razy mam tylko jedno pytanko auto z pojemnosci 1.1
    jakie sa calkowite oplaty road tax ubespieczenie i cos jeszcze jaki jest calkowity koszt tej zabawy i gdzie najlepiej ubbespieczyc?

v-tec
    Członek

Jeśli autko jest z rejestracją X lub wcześniejszą to road tax Ł60 co pół roku. A ubezpieczenie sprawdź sam np. na stronach tesco wpisz dane swoje i hipotetycznego samochodu, powyrzucaj wszystkie opcje dodatkowe i zobaczysz ile wychodzi ja płacę Ł17/mies. ale mam prawko od 100 lat 🙂

ulamek
    Członek

jesli chodzi o tax ja place 90 pare funtow a mam auto 1,6 pojemnosci natomiast jesli mowa o ubezbieczeniu to najlepiej sobie poszukac na stronach roznych agencji bo to co placisz to jest jedna sprawa ale tez zobacz co dostajesz w zamian w przypadku zbicia szyby czy calkowitej szkody samochodu.

fatamorgana
    Participant

Żeby wszyscy nie musieli wymieniać ile płacą, dodajmy że najważniejsza różnica w road taxie, to pojemność silnika.
    Próg jest ustalony (niezbyt sprawiedliwie moim zdaniem…) tylko jeden: [b:54fa771fa8]do 1400 cm i powyżej[/b:54fa771fa8].
    Mniejsza pojemność to mniejsza stawka, powyżej to owe circa 96 pounds.

GAWEL
    Participant

Rad tax wykup online…pare dni poczekasz ale pare funciakow zostanie w kieszeni 💡

7sisters
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    fatamorgana wrote:

Żeby wszyscy nie musieli wymieniać ile płacą, dodajmy że najważniejsza różnica w road taxie, to pojemność silnika.
    Próg jest ustalony (niezbyt sprawiedliwie moim zdaniem…) tylko jeden: [b:c6f1f0ec49]do 1400 cm i powyżej[/b:c6f1f0ec49].

Dotyczy tylko aut zarejestrowanych przed kwietniem 2001. W nowszych podatek zalezy od emisji dwutlenku węgla.

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    GAWEL wrote:

Rad tax wykup online…pare dni poczekasz ale pare funciakow zostanie w kieszeni

Czyżby ❓

7sisters
    Participant

v-tec wrote:

GAWEL wrote:

Rad tax wykup online…pare dni poczekasz ale pare funciakow zostanie w kieszeni

Czyżby :?:[/quote]

Sa trzy kategorie prawd: prawda, cała prawda i g**** prawda.

Ta należy do tej trzeciej kategorii.

GAWEL
    Participant

oczywiscie musza cie miec w swoim komputerze… 🙄
    http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/Motoringtransactions/DG_10034732

fatamorgana
    Participant

7sisters wrote:

fatamorgana wrote:

Próg jest ustalony (niezbyt sprawiedliwie moim zdaniem…) tylko jeden: [b:346aeff1fb]do 1400 cm i powyżej[/b:346aeff1fb].

Dotyczy tylko aut zarejestrowanych przed kwietniem 2001. W nowszych podatek zalezy od emisji dwutlenku węgla.[/quote]

Pasi…
    Jak dobrze że tylu znawców mamy na Leeds.pl nie?
    Każdy coś doda i…delikwent ma pełnię wiedzy (z trzecią prawdą włącznie!) 😆 😆 😆 😉
    Z założenia wiadomo, że większośc tych co nadal zadają takie pytania kupuje roczniki sprzed X-a, zatem można darować…

Gaweł, a gdzie Ty widzisz tę zniżkę? (w linku)
    Może chodzi o jakichś niepełnosprawnych?
    😯 😯 😯

hammer18
    Participant

[quote:88bd14d47a]Z założenia wiadomo, że większośc tych co nadal zadają takie pytania kupuje roczniki sprzed X-a, zatem można darować…
    [/quote]

skąd ta pewność???

fatamorgana
    Participant

Spodziewałem sie, że ktoś o to zapyta…:wink:
    Tam pisze [b:f9936ca131] wiekszość[/b:f9936ca131], a nie wszyscy.
    A że większość to wiadomo.
    Wyniki badań…i…założenia. 😉 🙂
    Po prawdzie, to jak ludzie kupują coś ciekawszego/młodszego, to już
    znają na tyle język i wiedzą czego gdzie szukać, że nie mają najmniejszych problemów tego znaleźć i przeczytać o tym na stronach DVLA (nie mówiąc o tym, że wiedzą co to jest DVLA doskonale),
    A poza tym, są na tyle bystrzy, że umieją o to samo zapytac Anglików, gdy nie wchodza na żaden internet.
    Jest logiczne, że ludzie kupujący auta starszych roczników, to przede wszystkim ci, którzy sa tu krócej, więc nie zdążyli jeszcze zarobić na te droższe, a jak ktoś jest krócej, to nie dowiedział się jeszcze zbyt wiele o tym wszystkim co tu jest omawiane.
    Wprawdzie strona DVLA o tych zagadnieniach jest jedna tylko, ale…nie każdy umie zrozumieć co tam napisane- czyli kółeczko się zamyka.
    Tak samo twierdzą moi znajomi znajacy się na autach.
    Sa oczywiście inne przypadki, ale dlatego napisałem właśnie "większość".
    Pozdrawiam.

hammer18
    Participant

ze wzgeldu na "wiekszosc" mialem nie pisac, ale przecierz forum to ni etylko miazianie to takze polemiki,konwersacje,jak i ostatnio stosowane bardzo czesto przez [b:f85c577d60]wiekszosc[/b:f85c577d60] utarczki pisemne calkiem bezsensowne ale widocznie na tym polega caly urok forum

GAWEL
    Participant

😳 nie napisalem ze oczywiscie chodzi mi zeby kupic na caly rok !!!!
    myslalem ze do zupy dodali majeranek 🙄
    fata juz mnie ukamieniowales szybki chlop !!!
    …nie kazdy jezdzi nowa BMW…a znizka…moze dla …diabetykow 😉

fatamorgana
    Participant

Ano i właśnie…
    Nie napisałeś, a myśmy w trzech nie wiedzieli sami co z tym fantem począć, stąd ta "trzecia prawda" hehehe… 😆
    Nie byłem pewien co jest z tą zniżką i dlatego zajrzałem do DVLA aby poszukać tejże, ale ponieważ nic a nic nie znalazłem, to…stąd moje zdziwienie i podejrzenie, że może coś extra, nie?
    Ale nie kamieniowałem, spoko…
    Zapytałem jedynie… coś Ty, ja tak szybko nie przekreślam, też się tam gdzieś ostatnio na czymś walnąłem, więc po to są inni, żeby zwrócić uwagę, jak coś wydaje się nie tak…
    Przynajmniej zawsze nikt nie pozostawia wątpliwości i na koniec wszystko jest jasne.
    Widzisz Gaweł? Zawsze dobrze się skończy, o ile wszyscy do tego dążymy. 🙂 😉
    Pozdro.

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.