Strona główna Działy Nauka IELTS i Leeds Met

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    fairy
    Participant

Czy jest na tym formu osoba, ktora zdawala IELTS? Poszukuje testow do tego egzminu. Poza tym chcialabym studiowac Resort Management na Leeds Met. Moze ktos z Was ma juz jakies doswiadczenia po przebytym kursie lub jest w nauki. Za wszelkie info na ten temat z gory dziekuje.
    Pozdrawiam.

luv
    Participant

Ja zdawalam IELTS. Przykladowe testy, ksiazki itp. wypozyczylam w Bibliotece Brytyjskiej, tutaj masz spis takich miejsc w Polsce: http://www.britishcouncil.org/pl/poland-partner-libraries-network.htm Mozesz tez zamowic testy przez internet ale juz nie pamietam gdzie cos takiego widzialam:p Zdawalam IELTS w Anglii, wiec aplikacje wysylalam przez internet i chyba tam gdzies byla opcja, czy chcesz kupic probne testy, na pewno je wysylali z UK. W Bibliotece Brytyjskiej w Szczecinie mieli niestety tylko 2 zestawy skladajace sie z podrecznika, cwiczen i cd, ktore lezaly na polce zupelnie opuszczone:) ale w tym roku slyszalam, ze trzeba "polowac" na takie ksiazki, poniewaz zapotrzebowanie jest ogromne. Zawsze jednak mozesz kupic w dobrej ksiegarni lub zamowic np. w Empiku… Powodzenia:)

fairy
    Participant

Dziekuje za inforamcje. Jestem w Leeds i chcialabym zdawac IELTS tu w Anglii. Z tego, co sie orientuje, to chyba najblizszym miejcem bedzie York. Czy Twoim zdaniem mateialy w tzw. Official Practise Book, przesylanym z Cambridge w cenie ok. £10 sa warte tych pieniedzy? Czy nie miales kontaktu z tym wydawnictwem?
    Pozdrawiam.

luv
    Participant

Tak, najblizsze osrodki to York i Harrogate. Materialy Official Practise Book z Cambridge sa autorstwa tych samych osob, ktore napisaly wiekszosc podrecznikow do IELTS, m.in. te, z ktorych korzystalam. Poszukaj w Leeds Library, moze cos maja… a jezeli nic nie znajdziesz to mysle, ze naprawde warto kupic. W koncu najwazniejsze jest zeby wiedziec na czy egzamin polega i rozplanowac sobie czas na poszczegolne zadania:)

fairy
    Participant

Juz nieco czytalam na temat organizacji czasu i rzeczywiscie zgadzam sie, ze jest to bardzo wazny punkt nauki. Na forum znalazlam opinie, ze nie koniecznie trzeba miec IELTS, zeby sie dostac na wybrany kierunek uniwersytecki tu w Leeds. Spobuje najpierw zlozyc aplikacje bez tego certyfikatu. Jesli to nie przyniesie rezultatu, wtedy zabieram sie za szukanie literatury do IELTS. Chociaz swoja droga kusi mnie chec posiadania CAE lub IELTS.
    Dziekuje i pozdrawiam.

luv
    Participant

Skladalam aplikacje na Leeds, Manchester i Liverpool Uni bez egzaminu IELTS, poniewaz najpierw powiedzieli mi, ze zaakceptuja okreslony wynik z Polskiej Matury z angielskiego na poziomie rozszerzonym (nowa matura). Jednak pozniej okazalo sie ze musze zdawac IELTS. Slyszalam, ze na Leeds Met na nietore kierunki nie wymagaja tego egzaminu, jedynie rozmowa itp. Powodzenia- trzymam kciuki 🙂

Malgon
    Participant

Wszystkie jezykowe studia i college ukonczone w POlsce zwalniaja z IELTS (jako ze same sa juz na poziomie Proficiency) i na Leeds Met przyjmuja bez egzaminow. Zreszta w wymaganiach jest napisane – potrzebny IELTS lub ekwiwalent.

gonia
    Participant

Ja mam ksiazke Ielts i moge ci ja dac bo mi juz nie potrzebna.
    Gdy chodzialam na kurs w zeszlym roku ta kasiazka byla rekomendowana o i ja tez uwazam ze jest bardzo dobra.
    A odnosnie tego ze zdajesz Ielts by dostac sie na leeds Met no to rzeczywiscie sprobuj zlozyc aplikacje pierw i poczekac na odzew jak beda wymagac Ielts to wtedy zrob … dostarczyc potwierdzenie zdania egz trzeba do wrzesnia wiec masz sporo czasu.
    ja tak zrobilam pierw zlozylam aplikacje na Leeds Met pozniej wzielam sie za kurs, gdy okazalo sie ze udalo mi sie dostac bez Ielts’a to rzucilam kurs … i tak od wrzesnia jestem na Uni 🙂
    powodzonka

Ivi
    Participant

Bardzo bym chciala te ksiazke! Jesli ja jeszcze posiadasz, prosze o kontakt.

Cristiano
    Participant

Chcialbym rozpoczac studia na Leeds Met, ale mam pytanka dla rodakow ktorzy juz tam studiuja? Mama nadzieje ze pomozecie…
    Czy trudno jest dostac sie na ta uczelnie i jak jest z czesnymi? Tzn czy ktos z was korzysta z jakiegos programu pomocowego lub poprostu sam sobie radzi pracując.
    Będę wdzięczny za kazde informacje bo bardzo mi na tym zalezy a w tym temacie jestem zupelnie zielony (obecnie studiuje w Polsce)
    Pozdrawiam z Gdyni

Sandgirl
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Cristiano wrote:

Chcialbym rozpoczac studia na Leeds Met, ale mam pytanka dla rodakow ktorzy juz tam studiuja? Mama nadzieje ze pomozecie…
    Czy trudno jest dostac sie na ta uczelnie i jak jest z czesnymi? Tzn czy ktos z was korzysta z jakiegos programu pomocowego lub poprostu sam sobie radzi pracując.
    Będę wdzięczny za kazde informacje bo bardzo mi na tym zalezy a w tym temacie jestem zupelnie zielony (obecnie studiuje w Polsce)
    Pozdrawiam z Gdyni

Masz wiadomosc 😉

gonia
    Participant

Cristiano …
    masz wiad na priv 🙂

Cristiano
    Participant

Goniu
    Masz wiadomosc na privie

nev
    Członek

Witam!

Ja też zamierzam studiować na Leeds Met, bo do University of Leeds przyjmują tylko jeśli jesteś z uczelni partnerskiej – chyba że ktoś wie jak to obejść. (kończe w tej chwili 4 rok, i ostatni chciałem zrobić w Leeds).

Kierunek jaki mi zaproponowano to International Business na Business School – czy ktoś może studiuje na tym wydziale?

Dodatkowo po roku studiów mogę dostać BA(hons) jeśli napiszę prace, dzięki temu że studiuję już jakiś czas w Polsce. Z kredytem też większego porblemu nie będzie, z tego co mi powiedzieli w biurze. Tylko nie wiem kiedy się o nie go starać czy już teraz czy dopiero jak dostanę oficjaną akceptację.

Mam do was pytanie – jak się żyje studiując i pracując? Czy jest praca dla studentów z doświadczeniem w biurach?

I gdzie najlepiej zamieszkać żeby było blisko do Met i do centrum biznesowego?

I btw. pytanie co do pracy dla graduate – moja dziewczyna skończyła studia HR w szkocji (BA) i Polsce(MA), i będzie chciała znaleźć pracę w dobrej (dobrze płatnej:) firmie w Leeds – czy macie doświadczenia jak podchodzą do polskich absolwentów w takich przypadkach?

Pozdrawiam
    Bartek

Marta Klecz
    Członek

Ja mam zamiar zaczac wlasnie Ba Business i Management, potem International Business Top up.

Jestem pewna ze prace potem znajdziejsz bez problemu.
    To samo prace spokojnie pogodzisz ze studiami jak bedziesz pracowal dla dobrej firmy.
    Ja pracuje w jednej z nich 😉

ALe nie bede sie rozpisywac bo dzis moja obecnosc na forum przebiega w przerwach w CSI..

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.