Strona główna Działy Hobby RPG Rulez!!!

Wyświetlanych postów: 14 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    idolPL
    Participant

Pogrywa ktosik tutaj???
    Jakaś drużynka?

Amstaff
    Participant

Raczej tak 🙂 ale nie gram namiętnie w RPG ponieważ nie mam na to czasu …..

Amstaff
    Participant

Idol a Ty w co grywasz ??

idolPL
    Participant

Tutaj nie gram:(
    A dawniej Warhammer, AD&D, okazyjnie w Star Wars Dzikie Pola, Kryształy,
    Cybera, Paranoie, Toonsa, Wampirami parę innych…

Amstaff
    Participant

Kurcze gram od dawna ale pierwsze slysze o takich grach 😆

idolPL
    Participant

Ja pytam o "papierowe" rpg-i:)

Ty masz chyba na myśli Baldur’s Gate, Icewind Dale (oba oparte na AD&D – Advenced Dungeons& Dragons), czy inne hack’n’slash’e w stylu diablo lub divine and divinity… 🙂

Capisci?

😀

Prekursor
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    idolPL wrote:

Star Wars Dzikie Pola

Wiem gdzie mozna kupic jakas wersje karciana Star Wars oryginal z chyba 60 lub 80 oryginalnymi kartami za grosze.Jak jestes zainteresowany to daj znac.Z racji tego ,ze jestes z nad Odry i okolic Famaby 😉

idolPL
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193

Prekursor wrote:

idolPL wrote:

Star Wars Dzikie Pola

Wiem gdzie mozna kupic jakas wersje karciana Star Wars oryginal z chyba 60 lub 80 oryginalnymi kartami za grosze.Jak jestes zainteresowany to daj znac.Z racji tego ,ze jestes z nad Odry i okolic Famaby ;)[/quote]

Star Wars, Dzikie Pola miało być – DP to rpg w czasach złotej wolności szlacheckiej 🙂 Nasz rodzimy wyrób imć pana Jacka Komudy…

A papierowa, to nie karciana, tylko z kartą postaci, z "mówioną" narracją, gdzie Mistrz Gry kreuje grę popwiadając wszelkie szczegóły otoczenia, sytuacje aktualną, zachowanie innych postaci w grze, a gracze sami mówią co ich postacie w danej sytuacji robią… Tak w skrócie… 🙂
    A z karcianek ( kolekcjonerskich gier karcianych – CCG ) to grałem w
    Magic: the Gathering. Karcianki są sprzedawane jako "podstawki" po 60kart i tzw. boosterki po 10-15szt.

Niemniej dzięki za info:)
    Famaba jeszcze w granicach miasta, robią teraz podstawy pod elektrownie wiatrowe dla Duńczyków.

A Ty jesteś chyba z miasta Pafawagu, jeśli się nie mylę?

Amstaff
    Participant

Myslalem ze chodzi o cyfrowe RPG 😉 nigdy nie mialem okazji pograc w "papierowe" odpowiedniki ale pewnie to swietna zabawa 😀

jackyl
    Participant

dawno temu mialem przyjemnosc jednorazowa w dzikich polach uczestniczyc. swietna zabawa! 😉

a ze odbywalo sie to przy libacji podczas przygody wakacyjno obozowej z koniem to pamietam tylko ze zaje.. tfu, ukatrupilem jakiegos wielkiego pajaka 😀

idolPL
    Participant

jackyl wrote:

dawno temu mialem przyjemnosc jednorazowa w dzikich polach uczestniczyc. swietna zabawa! 😉

a ze odbywalo sie to przy libacji podczas przygody wakacyjno obozowej z koniem to pamietam tylko ze zaje.. tfu, ukatrupilem jakiegos wielkiego pajaka 😀

Nieźle zakrapiana ta impreza była, bo w bestiariuszu DP nijak nie mogę dopatrzeć się wielkich pająków…
    ale oczywiście od czego improwizacja…

a co to za przygoda z koniem;)
    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

jackyl
    Participant

no coz, nasz mg nie dosc ze lubil zakrapiac, to jeszcze improwizowac.. 🙂

kon to taki motyw przewodni wyjazdu zorganizowanego w ramach przygody wakacyjnej 😉

idolPL
    Participant

Koń, a sprawa polska;)

Fiasko
    Participant

witam serdecznie.
    bardzo mi milo ze ktos kontynuuje temat rpg-ow. ja juz stracilam nadzieje na pozadne sesje. w zeszlym roku staralam sie na tym forum zebrac ludzi do pogrania ale nic z tego nie wyszlo. tzn poznalm pare osob chetnych do gry od tego czasu ale albo praca albo to albo tamto … to bylo jak jeszcze mieszkalam w leeds. jesli jestes zdesperowanym graczem to mozesz zajrzec do travelling man w leeds, organizuja tam cosrodowe gierczenie ale … w sumie nie wiem czy to jeszcze aktualne. ja teraz mieszkam w szkocji … nie mam pojecia jak tu z maniakami rpgowymi, poki co zadowalam sie wersja crpg… ;( moze sie wybiore na oboz rpgowy w polsce za jakis czas … przepraszam jesli sa jakies bledy w pisowni ale troche mi spieszno bo jutro czeka mnie wyprawa do miasta … pozdrowienia, mam nadzieje ze znjdziesz kompanow do grania 🙂

Wyświetlanych postów: 14 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.