Strona główna Działy Hyde Park POmocy-mam pytanie

Wyświetlanych postów: 11 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Rafels
    Członek

czy ktos sie orientuje czy na prom przez kanal La Manche mozna sie dostac tylko z dowodem osobistym(bez paszportu)??? Chce jechac samochodem z Anglii a zaginal mi paszport.Dzieki za info.

Uxbridge
    Członek

A dlaczego nie? Po całej Unii można jeździć z dowodem (tym nowym), prom nie ma tu nic do rzeczy. Z dowodem nawet lepiej, bo promy toną i paszport by sie rozpuścił w wodzie, a dowód wytrzyma i znajdą przy zwłokach.

7sisters
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Rafels wrote:

czy ktos sie orientuje czy na prom przez kanal La Manche mozna sie dostac tylko z dowodem osobistym(bez paszportu)??? Chce jechac samochodem z Anglii a zaginal mi paszport.Dzieki za info.

Prom a przejscie graniczne to dwie zupelnie rozne rzeczy. Chlopakow z promu interesuja tylko bileciki, natomiast dowod tozsamosci bedzie interesowal tylko celnikow. Zamiast paszportu moze byc dowod, najlepiej jezeli to nowy wzor bo na stare czasami kreca nosem.

Rafels
    Członek

a wiecie moze do kiedy mozna sie poslugiwac starym dowodem os?

fairy
    Participant

Mialam dokladnie ten sam problem, gdyz paszport zginal mi przed samym wyjazdem. Uzylam nowego dowodu i to wystarczylo. Problem pojawil sie dopiero tu w Anglii, gdy chcialam zalatwic kilka spraw i wymagano ode mnie paszportu (np. przy rejestracji w agencji specjalistycznej).
    Pozdrawiam.

hammer18
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Rafels wrote:

a wiecie moze do kiedy mozna sie poslugiwac starym dowodem os?

do przekraczania granicy to jets chyba ostatni rok ale pewny nie jetsem na 100%

Dzieju
    Participant

Uxbridge wrote:

Z dowodem nawet lepiej, bo promy toną i paszport by sie rozpuścił w wodzie, a dowód wytrzyma i znajdą przy zwłokach.

Nie ma jak pozytywne podejscie :D:D:D:D

dafunkonline
    Participant

masz prawo jazdy polskie i dowód ?
    to co za problem w konsulacie wyrobić nowy paszport ? przecież dokumenty poświadczające tożsamość masz……
    nie wiem jak długo trwa taka procedura w anglii, ale im wcześniej się dowiesz tym szybciej załatwisz.. prawda ?

Rafels
    Członek

heh-dzwomilem do konsulatu-tam 'przemila pani’ poinformowala mnie ,ze pierwszy wolny termin,w ktorym moglbym przyjechac na zlozenie dokumentow do wydania nowego paszportu to czerwiec-wogole mialem wrazenie,ze pani w czyms przeszkadzam-jak ja kocham polskie urzedy

v-tec
    Członek

Rozumiem że chcesz jechać w kierunku UK -> Polska.
    W takim razie 1szą osobą która poprosi cię o dokumenty bedzie funkcjonariusz Straży Granicznej RP.
    Ostatnia granica Europy, psiakrew…
    A w konsulacie można umawiać się na ich stronie http://www.polishconsulate.co.uk/organizer/index.php Zauważyłem wolny termin w przyszłym tygodniu!

Rafels
    Członek

Taaa tez zauwazylem ale moja kochana pani z konsulatu wytlum aczyla mi ze mimo ze ten termin wyswietla sie jako wolny to jest zajeety-heh-sprawdzilem-no i jest zajety-kolejna paranoja

Wyświetlanych postów: 11 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.