Strona główna Działy Zdrowie scenariusz zycia

Wyświetlanych postów: 8 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Marta Klecz
    Członek

http://zdrowie.onet.pl/1165598,2041,,,,urodzeni_pechowcy,psychologia.html

powiedzcie, znacie kogos kto moze tak ma?
    moze myslicie ze moze to wy?
    ciekawe prawda?
    Ja mysle ze jest to calkiem realne.

Agnieszka_77
    Participant

ze co, ze jestem zdiagnozowana?

Uxbridge
    Członek

Czytałem niedawno o podobnych badaniach. Grupę ludzi poddano testom. Dano im do przejrzenia gazetę ze spreparowanym ogłoszeniem zawierającym bardzo dobrą okazję (już nie pamiętam na co). Okazało się że ci co uważają się za pechowców znacznie rzadziej znajdowali tę okazję niż "szczęściarze". Ci pierwsi z góry nastawiali się na to że nic dobrego się im nie przytrafi i nie zwracali uwagi na ewidentne szanse. Nie szukali okazji więc ich nie znajdowali. Albo z góry zakładali że "i tak się nie uda". Jak w starym dowcipie o Żydzie który modlił się o wygraną na loterii. Aż w końcu Bóg przemówił: "Dobrze Abram, dobrze, ale ty mi daj szansę, Ty kup los!!!"
    A i jeszcze jeden dowcip z brodą. Do firmy dostarczono pokaźną liczbę odpowiedzi na ogłoszenie w sprawie pracy. Odpowiedni pracownik wybrał kilka kopert na chybił trafił, a resztę wyrzucił. "Ależ Panie kierowniku, tam mogli być bardzo dobrzy kandydaci!" mówi sekretarka. Na to kierownik z uśmiechem: "Pani Jadziu, pechowcy są nam tu niepotrzebni"

v-tec
    Członek

Wiem o co ci chodzi Marta, nie myśl że tylko ty tak masz, nie pękaj jeszcze im dokopiemy 😉

Uxbridge
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    v-tec wrote:

Wiem o co ci chodzi Marta, nie myśl że tylko ty tak masz, nie pękaj jeszcze im dokopiemy 😉

Akurat Ty V-Tec jesteś szczęściarzem po mojemu. Ty nawet do pecha masz farta. 😉

fatamorgana
    Participant

Haha Ux, świetnie powiedziane…Profil psychologiczno- charakterologiczno- losowy V-teca to coś zajmującego.
    Wnikliwa analiza jego bloga pozwala poznać go "mentalnie".
    Mnie się to już udało, a jemu -mimo przekonania, że mnie też poznał -wciąż jeszcze nie….

Marta Klecz
    Członek

ale ja sie za pechowca nie uwazam…
    tyle ze powielam pewien wzor….wbrew sobie
    przerazajace co?

Wzory wzory wzory….w dziecinstwie….wszystko tu jest zakodowane…i sie odkodowac nie moze…

jak ta laska co chce tylko facetow ktorych nie moze zdobyc…jak oni jednak robia krok w jej strone to ona juz ich nei chce…..
    Jesus….. ile ludzi tak ma….?
    Sama tak mialam.
    I tylko terapia nam pomaga? CZy mozna nam otworzyc oczy? I cos sie w koncu zmieni? CZy nie?

Uxbridge
    Członek

Widzisz Marta, amerykanie stosują psychoterapię i jacy są szczęśliwi, uśmiechnięci…
    Jak ta dziewczynka z wycieczki, co jej cegła na budowie spadła na główkę, ale ona miała kask i tylko się uśmiechnęła i poszła dalej.
    I teraz cały czas chodzi w tym kasku i ciągle się śmieje…
    Pozdrowienia.

Wyświetlanych postów: 8 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.