Strona główna Działy Hyde Park przymusowa nauka angielskiego

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    hammer18
    Participant

http://biznes.interia.pl/news?inf=870141

kto pisal ze juz nie bedzie za darmo 🙂 hehe

Sandgirl
    Członek

Czytalam, czytalam…
    a ja sie zastanawiam nad praca dla councila jako tlumacz 😉 😛

fatamorgana
    Participant

Ja pisałem.
    Ale chodziło o pracujących, czylo niemal nas wszystkich.
    O ulgach dla bezrobotnych wiadomo od początku, ale nie wyszczególniałem tego, bo bezrobotnych takich na dłużej to tu u nas nie ma na forum raczej… A poza tym gdzieś cytowałem źródło, gdzie było to dopisane.

P.S.
    Ten wątek chyba powinien być w innym dziale…Adaś? 😉

hammer18
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    fatamorgana wrote:

Ja pisałem.
    Ale chodziło o pracujących, czylo niemal nas wszystkich.
    O ulgach dla bezrobotnych wiadomo od początku, ale nie wyszczególniałem tego, bo bezrobotnych takich na dłużej to tu u nas nie ma na forum raczej… A poza tym gdzieś cytowałem źródło, gdzie było to dopisane.

wiem wiem fata pamietam ze to Ty, tylko zartuje.

wiesz przykre ze polacy przyjezdzaja i tylko ide po jakies zapomogi nie reprezentuja soba nic wiecej niz wPolsce nawet sie nie staraja !Ci co jezdza autobusami do Polski to wioedza co sie dzieje w Londynie na Victori ilu polakow zebrzacych siedzi!!

fatamorgana
    Participant

Nie do końca prawda.
    Ja ani razu nie jechałem do Polski autobusem i moi znajomi też, ale widzieliśmy tam (a ja wielokrotnie nawet i z bezpośredniej bliskości- bo mało kto wie, że spędziłem w ub. roku nawet noc na Victorii- zupełnie jak jakiś bezdomny…hehe) tych biedaków bez grosza przy duszy.

Dodam tylko dla ścisłości, że siedziałem tam całą noc, ale nie żebrałem… 😆 😆 😆 😉

hammer18
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    fatamorgana wrote:

Nie do końca prawda.
    Ja ani razu nie jechałem do Polski autobusem i moi znajomi też, ale widzieliśmy,(a ja wielokrotnie nawet i z bezpośredniej bliskości- bo mało kto wie, że spędziłem w ub. roku nawet noc na Victorii- zupełnie jak jakiś bezdomny…hehe) tych biedaków, bez grosza przy duszy.

zawsze jakas przygoda, nowe doswiadczenie 😀

v-tec
    Członek

W tej sprawie nie chodzi o Polaków, ale o Pakisów i innych którzy często mieszkają od lat w UK ale prawie nie znają angielskiego. Nauka oczywiście nie będzie przymusowa, ale uczestnictwo w zajęciach będzie warunkiem otrzymywania jsa.

Ja bym poszedł jeszcze dalej i uzależnił wypłaty od wyników w nauce a nie od samego uczestnictwa, bo delikwenci będą chodzić na zajęcia dla świętego spokoju ale niespecjalnie przykładać się do nauki

Na pewno władzom nie chodzi o Polaków z victorii bo oni nie pobierają jsa, nic nie kosztują podatnika więc pies się nimi nie zainteresuje.

Malgon
    Participant

v-tec wrote:

… Ja bym poszedł jeszcze dalej i uzależnił wypłaty od wyników w nauce a nie od samego uczestnictwa, bo delikwenci będą chodzić na zajęcia dla świętego spokoju ale niespecjalnie przykładać się do nauki.

Bardzo sluszna koncepcja, jestem za!
    Sama frekwencja nie powinna nic oznaczac i niczego ulatwiac (ladnie nazwanym) delikwentom. Oj ile ja z takimi mialam do czynienia w poslkim gimnazjum – za samo siedzenie w klasie "trzeba bylo przepuscic" bo przeciez sa gorsi co nie chodza 😉 wrrr …

fatamorgana
    Participant

V-tec ma rację, choć nie tylko Azjaci mają w d..naukę angielskiego. Wiecie ilu Cyganów polskich i czeskich pobiera zasiłki?
    Poza tym, jak się rozniosło wśród przybyszów z Europy Wsch. że można mieć kasę za darmo, to myslicie że nikt się po nią nie zgłosił?

Poza tym, Polacy z Victorii jednak kosztują podatnika brytyjskiego i zainteresowały się nimi władze, ponieważ uznano, że to problem społeczny i miasta, rzutujący na jego wizerunek, zatem w ub. roku przedsięwzięto akcję wyasygnowania środków na wysłanie ich na koszt państwa/miasta do Polski kupując im bilety na autokar, dając małą wyprawkę. Byle się ich pozbyć z dworca i z ulic.
    Wywołało to polemikę społeczną jak pamiętam, ponieważ oczywiście politycy (przeciwnicy Blaira) nie omieszkali wtrącić trzech groszy (po co wydawać te pieniądze…).

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.