Strona główna Działy Hobby Rozpoczynamy cykliczne wyjazdy krajoznawcze! (2007)

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    fatamorgana
    Participant

IDZIE WIOSNA!
    Po dyskusji z kilkoma Forumowiczami, a także wspominając dawniejsze plany, postanowiłem zapoczątkować cykliczne wyjazdy krajoznawsze z tymi, którzy mają chęć zobaczyć coś więcej.
    Zatem drodzy Forumowicze, od wiosny ruszamy na wycieczki!:)
    Znudzeni (jak Aga77 na przykład… 🙂 😉 ), nie posiadający samochodu, nie wiedzący jak i gdzie pojechać, nie znający Yorkshire i dalszych okolic, zapraszam!
    Będziemy jeździć w jedno, dwa auta, a może nawet więcej jak będą chętni. Wycieczki poprowadzi przewodnik, który dobrzez zna tereny Anglii północnej.
    Można już bukować miejsca, samochody a u mnie w wozie jest jeszcze jedno miejsce, jako że dwie osoby już zaklepały udział…
    Cele będziemy wyznaczać sukcesywnie, tak aby wszyscy mogli zobaczyć coś nowego a zarazem naprawdę ciekawego.
    Proponuję raz sobotę, a raz niedzielę, aby było łatwiej wszystkim chętnym. Oprócz wyjazdów jednodniowych co jakiś czas będą dwudniowe- w dalsze tereny. Noclegi w schroniskach młodzieżowych- ceny ok. 12-14Ł/os. Będzie można poznać dobrze min. Yorkshire Dales, Lake District, Peak District, Lancashire, Durham, wodospady, jaskinie, jeziora, szczyty, wybrzeża, klify, słowem wszystko co najlepsze w Anglii północnej jak idzie o krajobraz, plus ciekawe i malownicze miejscowości. Jak będzie bliżej lata, proponuję wyjazdy pod namiot. Znam naprawdę świetne miejsca na biwak.

Jedynymi kosztami będzie zrzuta na paliwo, a inne wydatki każdy we własnym zakresie.
    Uprzedzam, że wyjeżdżać będziemy rano (ok. 7:00), tak aby jak najwięcej zobaczyć i nie tracić czasu na dojazdy.
    Ponieważ wkrótce zmiana czasu na letni (25.03), więc dzień dłuższy będzie.
    Pierwszy wyjazd już za niespełna miesiąc. Będę śledził prognozy pogody na nadchodzące weekendy, aby wyłapać najlepsze dni na wyjazd.

Pozdrawiam obieżyświatów starych i nowych, Forumowiczów nowszych i starszych.
    Szykujcie się i nie śpijcie na wiosnę za długo…

😉 😆

Anonim
    Nieaktywny

Super mega hiper swietny pomysl!!!
    Gratuluje.
    To jest to czego mi brakowalo tutaj : tego typu odskoczni od codziennosci i przyjemnego z pozytecznym spedzania wolnego czasu. Takie wypady to naprawde swietna mysl.
    Mozna sie zapisać już dzisiaj ? 😉

Do zobaczenia!

gonia
    Participant

SUPER !!!
    pewnie sie przylacze do jakis 🙂
    sama bardzo czesto uzradzam soebie tego typu wycieczki … wiec bedzie bardzo fajnie zrobic to z wieksza iloscia ludzi
    🙂
    pozdr

Agnieszka_77
    Participant

no to mi sie trafilo…znudzona_77 🙂

no ale patrz na forecast ok?

ewelina222
    Participant

Fantastyczny pomysł!!!!! 😀 Wkońcu ktoś na to wpadł:)brawo:):)

v-tec
    Członek

Fata masz już 4 panie chętne… mały harem 😆

fatamorgana
    Participant

Nie cztery a pięć!
    Bo jedna "pani" zabukowała natychmiast…jako pierwsza. 8) 🙂 😀

Tak naprawdę, to to nie jest wcale nowy pomysł. Jakby ktoś zajrzał do postów o spotkaniu forumowiczów jakie pisałem rok temu niemal, to tam już zapowiadałem coś takiego.
    Potem jednak wyjazdy odbywały się w mini grupkach 4-5 osobowych, wśród najbliższych znajomych, ale potrzebne było wpierw rozpoznanie…
    Rozpoznanie dokonane, więc można przygotowywać bezpośrednią eksplorację…
    😀
    V-tec, ja byłem na 100% pewien, że nie wytrzymasz i coś dołożysz do tego tematu żartem…
    Wygląda na to, że ja Ciebie znam "mentalnie" lepiej niż Ty mnie.
    A propos wycieczek, to nie myśl, że zapomniałem o Szkocji.
    Poradnik wkrótce. 😉 🙂
    Pozdrawiam.

Malgon
    Participant

hmmm ja sie pisze … mam nawet namiot ha! co tam hostele i schroniska – na calosc i na glebe proponuje 🙂 jak bedzie cieplej of course.

dafunkonline
    Participant

o !
    i to jest myśl !

poczekam na wzrost stanu konta i na pewno skorzystam…

a czy ogniska i pieczone ziemniaki są w planie ?
    i zdobywanie sprawności… np. kacze pióro czy inny mistrz włóczki 😀

ku chwale włoszczyzny pułowniku kalarepo !
    kocham warzywa 😀

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    dafunkonline wrote:

poczekam na wzrost stanu konta i na pewno skorzystam…

Spoko fata wystawi ci bilet kredytowy 🙂

Fata ja zawsze muszę wszystko obżartować. Ale to nie znaczy że jestem przeciw. U mnie żart to przejaw sympatii. Jak jestem przeciw czemuś/komuś to już na żarty nie ma miejsca 😉

fatamorgana
    Participant

No wiem drogi V-tec, bo przecież znam Cię mentalnie, nie? 😆 😉

Marta Klecz
    Członek

A teraz kiss kiss 😉

yennefer
    Członek

Witam wszystkich,
    fantastyczny pomysł:D, do którego realizacji (mam nadzieję) dołączycie też nową forumowiczkę,
    pozdrawiam:)

hammer18
    Participant

yennefer dlaczego masz tak malo optymistyczny opis 🙁

Witamy na forum

skor chetna na takie wypady to pewnei dolacza nowa forumowiczke 😉

Symeon
    Członek

Pomysł bardzo fajny, jak tylko dopiszą fundusze to się piszę 😉

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.