Strona główna Działy Hobby rower rower i jeszcze raz rower :)

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    rekanoga
    Członek

Chcialbym kupic rower freeridowy lub all mountain…

Glowne pytanie brzmi:
    Czy istnieja miejsca w okolicach "pieknego" Leeds gdzie mozna sobie poszalec na takim sprzecie – zeby nie bylo (!), ze bede jezdzil tylko po cieple bulki do Morrisons ;)!
    Wiem, ze w Ilkley (West Yorkshire) mozna pojezdzic i w… Szkocji (henhenshire):P.
    Jest ktos w temacie rowero-okolicowym?

fatamorgana
    Participant

Okolice Burley i Otley, zdecydowanie (droga z Leeds na Skipton za lotniskiem). Masz góry, górki i pagórki. Leśne dróżki, choć nie to co w Polsce… Jest i błoto, oraz woda i strome podjazdy.
    Na północ od Otley jest kilka jezior zaporowych. Wokół nich też jest gdzie pojeździć.
    Nie jest to odległość na krótką przejażdżkę, ale zakładam, że interesuje Cię coś naprawdę ciekawszego, niż godzinna jazda po asfalcie tylko.
    Poniżej masz wygląd okolic.

[img:91921c373f]http://img122.imageshack.us/img122/7659/swinstylakefromthehillmw0.jpg[/img:91921c373f]

[img:91921c373f]http://img77.imageshack.us/img77/7903/otleyareanorth029fq1.jpg[/img:91921c373f]

[img:91921c373f]http://img316.imageshack.us/img316/3083/otleyarea1fi2.jpg[/img:91921c373f]
    🙂 🙂 8)

rekanoga
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    fatamorgana wrote:

Okolice Burley i Otley(…)

jest dobrze dobrze 🙂 – dzieki.
    Czekam na kolejne posty rowerowo-okolicowe 😉 !

Marta Klecz
    Członek

tam w Otley jest taki lesno-gorski park CHoevin Forest Park….
    Rzeczywiscie , na rowery idealny.

ewelina222
    Participant

Apropos rowrów może ma ktoś ochote pojezdzić na wycieczki rowrowe? Samemu tak smutno i brak motywacji:( pozdrawiam:)

ewelina222
    Participant

ehh literki mi pouciekały:D

fatamorgana
    Participant

No nieeeeeeeee…gdzie wyście wszyscy ludzie byli????
    My tu o rekreacji od dwóch lat, a przynajmniej więcej od roku gadamy, a wy jak nowi wyskakujecie…
    No proszę, wystarczy dać temat i sami się pasjonaci nagle znajdują po kątach gdzieś wcześniej poukrywani… 😆 🙂 😯
    Ewelina, a czemu wcześniej nie dałaś znaku?
    Wiem wcześniej była zima, ale czy jestes w Leeds tak krótko? 😯

ewelina222
    Participant

W Leeds jestem juz 1,5 roku:),ale ostatio mnie naszło żeby pojezdzić gdzieś i przy okazji pozwiedzać:)

rekanoga
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    ewelina222 wrote:

W Leeds jestem juz 1,5 roku:),ale ostatio mnie naszło żeby pojezdzić gdzieś i przy okazji pozwiedzać:)

widze, ze odbieglismy od tematu… 😛

Znalazlem idealne miejsce (dla freeridowcow, xc, DH, itp) – Stainburn Plantation (Otley)!

Na 90% kupie rower na ten sezon! 😀

Kto chetny na jazdy probne>???? Poszukuje czlowiekow 😉
    Tutaj[/URL]
    sa wypisane trasy w Leeds i okolicach…

rno
    Członek

oj jest gdzie pojezdzic!!! i w zasadzie znajdziesz tu wszystko dirty, 4x, parki, single, mini dh, no i takie naciagane dh.
    Co do Otley Chewin nie jest najlepszym miejscem ze wzgledu na "hikerow" no i hopki sa tam ciagle niszczone. Za to Stainburn jest rewelacyjne i ciagle powstaje tam cos nowego tylko jest jedno ale bez samochodu nie ma tam jak sie dostac.

ewuski
    Participant

hej ewelina,
    jelsi Cie to interesuje, to ja sie wybieram w ta niedziele najprawdopodobniej do peak district na rower. tam sa super tereny do zwyklego i niezwyklego jezdzenia, zalezy jaki masz rower albo na jakim chcesz jezdzic…

wiec jesli masz dwa kolka to jakos zapakujemy, jesli nie, ja sama na miejscu wypozyczam, bo jeszcze nie mam. a potem jaaazda!

daj znac czy Cie to interesuje!

pzdr
    ewuski

got3n
    Participant

odkopię trochę 😉

To jak jeździcie coś? Może jakieś zoorganizowane wypady ? Z chęcią bym się dołączył. Asfaltem czy terenem obojętne 😉

ilonka223
    Participant

ja przymierzam się do kupna roweru tylko nie wiem na jakich kołach rower wybrać. Możecie mi doradzić? Jakie koła będą lepsze?:

Jakie koła do roweru? 26 czy 29 cali? A może 27,5?

numos
    Członek

rower to jak dla mnie jedna z najfajniejszych form ruchu, owszem chodzę też na siłownię, basen, ale rower to zdecydowanie najlepsza opcja, wczoraj zresztą pokonaliśmy z żonką 90 km także fajnie wyszło 🙂

zawer22
    Członek

Nie ma nic lepszego niż rower. Super sprawa. Ja na rowerze codziennie jezdze do pracy i z pracy. Przez całe miasto 🙂

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.