Strona główna Działy Hyde Park Alternatywny National Insurance

Wyświetlanych postów: 5 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    keraj
    Participant

Witam,dostałem pismo z HM Revenue, chcą żebym uzupełnił dane i wszystko gra poza jednym chcą odemnie Alternatywny NI, a ja nie mam pojęcia jak to stworzyć?Czy jest jakiś szablon ?Czy sam mam go sobie wymyślec?Musi zaczynać się od dwóch Cyfr pózniej jedna litera,pięc cyfr i jedna litera.Pewno problem błachy,ale ja nie mam zielonego pojecia.Pozdrawiam.

v-tec
    Członek

Nonsens.
    Nie ma żadnego alternatywnego nr ubezpieczenia. Posiadanie lub używanie takiego grozi wyrokiem. Nic nie wpisuj.

keraj
    Participant

Tak właśnie myślałem.Pozdrawiam.

fatamorgana
    Participant

To dziwne, bo powinni tam wiedzieć, że IR, DWP ani Job Centre nie oczekują żadnego alternatywnego, ale co najwyżej TYMCZASOWY, który tworzy się z daty urodzenia, ale ta wymieniona kolejność i tak nie pasuje, bo litera jest tylko jedna; M lub F. 😯 😯 🙄

Dotychczas sądziłem, że niemyślące głąby z innych urzędów, mówiące czasami z azjatyckim akcentem, nie siedzą w IR, ale albo wymyślili coś nowego, o czym nikt z nas nie ma pojęcia (np. z powodu zbyt dużej liczby emigrantów zmieniono kod tworzenia NIN tymczasowego), albo przyjdzie zrewidować poglądy o jakości pracowników (i ich poziomu oleju) w IR…
    Keraj, rozumiem, że jesteś na 100% pewien czego oczekiwali i nie mamowy o pomyłce?
    Może zacytowałbyś ten fragment, nie wiadomo czy nie będzie kolejnego przypadku… 🙄

Dzieju
    Participant

Jakies 3 miesiace temu dostalem pisemko ze zmieniaja mi kod na BR, odrazu do nich zadzwonilem, co ciekawe pismo bylo opatrzone tymczasowym NIN, chociaz staly mam juz prawie rok, wiec pani mi mowi ze maja 2 konta w systemie jedno ze stalym a jedno z tymczasowym ale ze pod tymczasowym maja wiecej informacji lepiej jakbym w kontaktach z nimi uzywal tymczasowymi, wiec sie spytalem pani czy znaczy ze mam uzywac nieprawdziwego bo skoro mam staly to dlaczego mam uzywac innego – yyaaayyyy
    wiec sie umowilem na spotkanie w IR a tam pani w ciagu 10 min przeniosla wszystkie info o moich poprzednich miejscach pracy itd

Wyświetlanych postów: 5 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.