Strona główna Działy Hyde Park Ankieta dotyczaca migracji zarobkowej Polakow

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    tonieja
    Członek

Witam wszystkich.

Poprzez lancuch znajomych poznalem kolezanke, ktora wlasnie pisze prace magisterska odnosnie migracji zarobkowej Polakow. Prosze Was o poswiecenie troche czasu i wypelnienie tej ankiety, choc zapewne nie jest krotka. Czas na zebranie odpowiedzi ma do polowy lutego br.

http://www.outoonline.com/static/ankieta.html

Dziekuje w moim i jej imieniu.

Shaman
    Członek

Powiem tak wypelnilem ta ankiete ale wcale nie uwazam ze zostala stworzona z glowa!!!

Dlaczego skupia sie wylacznie na negatywnych odczuciach???
    Brakuje jej wiele musze przyznac i nie podobala mi sie strasznie.

Przyklad:
    Pyt: Jak bardzo jestes zwiazany(a) z wlasnym krajem, biorac pod uwage nizej wymienione aspekty codziennosci.

Aspekt: Zangazowanie zawodowe

Odp: b duze znaczenie,
    duze znaczenie, srednie znaczenie itp….

Bez komentarza …

Marta Klecz
    Członek

Albo tekst :
    Nie umialam sobie znalezc pracy w Polsce…

Szukac, umiec szukac…a znalezc…to zupelnie rozne rzeczy.
    nie uwazam zebym nei umiala szukac pracy – pomimo tego jej nie dostalam.

Generalnie nie zrozumialam tych pytan… i odpowiedzi do nich nie wydawaly mi sie adekwatne.
    Myslalam juz ze cos ze mna nie tak

Shaman
    Członek

Zgadzam sie strasznie zle sformulowane pytania…

Sandgirl
    Członek

Moze taki jest temat pracy, zwrocenie uwagi na negatywy emigracji etc…?
    Ja niestety nie moge wypelnic, bo nie migrowalam zarobkowo 😛

7sisters
    Participant

Skonczyl to ktos wypelniac? Mnie sie znudzilo w 1/3 chociaz checi mialem dobre…

fatamorgana
    Participant

Ja nawet nie zajrzałem, aby wypełnić, bo po znamiennej i długiej wymianie poglądów na ten temat z naszym "podniebnym autostopowiczem" (pewnie pamiętasz jak Cię wkurzył , 7s… 😉 ), już mam dość tego typu tematów jak na razie… 🙂
    Wałkowanie bez końca czegoś, co trwa już 2,5 roku nudzi.

dafunkonline
    Participant

a ja wiem jedno.. ktoś wpuścił w nasze szeregi tajnego pracownika MSZ..
    "tu x 54 … tu x 54… carramba"

rząd sprawdza jak dużo nieudaczników pojechało do UK.. bo k[/size:80885f2fdf]aczyński musi się tłumaczyć ze swoich słów… pamiętacie ?
    a teraz kancelaria adwokacka szuka dowodów w postaci wymienionych przez tego małego śmiesznego ludzika osób poświadczających jego słowa… (bosh… kocham taką niegramatykę)

😀

rozkminiłem ich przy drugim pytaniu.. 😀
    kocham rozkminiać 😀 (choć przyznam, że nie zawsze mi się udaje)

"Dlaczego wyjechałeś za granicę w celu poszukiwania pracy skoro Marcinkiewicz zapewaniał, że będzie lepiej ?
    – z głupoty
    – z chytrości
    – bo się założyłem z kolegami spod budki z piwem
    – z piątku na sobotę"

kocham nasz rząd !!! (brutalnie .. i łatwo jest się domyślić gdzie ! :D)

Amstaff
    Participant

Podzielam Wasze zdanie. Nawet chciałem pomóc …..i poświęcić czas na wypełnienie …… nawet moja żona się zdziwiła 😀 ale po dojściu mniej więcej do połowy nie dałem rady ALT+F4. 🙄

monika2
    Członek

Przylaczam sie do przedmowcow.Wypelnilam ale… ankieta nie najlepiej skonstruowana. Ciekawa jestem jakie wnioski beda z niej wyciagniete i jak je autorka przedstawi. Jak dla mnie zbyt ogolne i nieprecyzyjnie sformulowane pytania.

tonieja
    Członek

Witam,

i dziekuje za komentarze. Stworzylem na szybko wersje internetowa ankiety bazujac na wersji standardowej. Przyznaje ze nie analizowalem szczegolowo pytan a raczej skupialem sie na stronie technicznej. Nie mialem czasu tez jej jeszcze wypelnic a widze ze jest to prawdziwa rozkosz dla Was 😉 Skusze sie pewnie w weekend.

Rzeczywscie analiza tych ankiet moze byc niemozliwa gdy pytania/odpowiedzi sa nieprawidlowo sformulowane.

No coz, przekaze te niezbyt przyjemne ale cenne komentarze osobie ktora ukladala pytania. W koncu doswiadczenia nabiera sie z czasem wiec miejcie troche litosci. Dziekuje bardzo za checi i czas.

Pozdrowienia

Naukowiec ;)
    Członek

[/color:4e794fe48c][/color:4e794fe48c]Witam wszystkich Forumowiczów. Myślę, że najwyższy czas się odezwać. Jestem autorką tej ankiety, a właściwie tylko jej użytkownikiem. Wiem, że niektóre pytania są sformułowane beznadziejnie, ale niestety nie miałam na nie zbyt wielkiego wpływu… Są to adaptacje na język polski obcojęzycznych testów psychologicznych, więc sami rozumiecie, że ich treści niestety nie mogę zmienić – zwłaszcza, że jednym z autorów tej adaptacji jest moj promotor… ;/ Z testami obcojęzycznymi jest tak, że czasem trudno znaleźć polski odpowiednik czegoś, żeby sformułowanie miało sens, a po ponownym przetłumaczeniu znaczyło dokładnie to samo, więc sami rozumiecie… Niestety nasi "krajowi" naukowcy nie są zbyt płodni w tworzeniu narzędzi badawczych, więc musimy opierać się na takich jak ta adaptacjach. Ja ze swojej strony chciałabym tylko zachęcić wszystkich, by mimo wszystko poświęcili chwilę na wypełnienie tego kwestionariusza, a tym którzy już to zrobili serdecznie dziękuję! 🙂 Dziękuję też za wszystkie komentarze i konstruktywną krytykę. Dla mnie to cenne wskazówki na przyszłość, które mam nadzieję wykorzystam w swojej pracy zawodowej.

Naukowiec ;)
    Członek

P.S. A tematem pracy jest poziom przywiązania do miejsca, bo widzę ze to kogoś zainteresowało. Mogę jeszcze dodać, że po wstępnej analizie ankiet, ktore już zebrałam Polacy w Angli bardziej przywiązani są do swojego [u:4ffeaa342d]nowego [/u:4ffeaa342d]kraju… Tylko nie rozumiem dlaczego w takiej sytuacji, większość chce wracać do Polski (mimo wszystko…) Upss Mam nadzieję, że nie spaliłam sobie badań zdradzając Wam te "szczegóły" 😉 Pozdrawiam

Anonim
    Gość

to pora porozmawiac z promotorem odpowiadaniajac standartowymi pytaniami nie damy odniesienia do tego co czujemy i co pragniemy osiagnac bedac tutaj musze powiedziec ze zawiodla mnie ta ankieta i spasowawalem .moze pojawi sie cos lepszego

GAWEL
    Participant

O przepraszam bardzo ale ja nie jestem do niczego" przywiazany ":wink:
    … szczegolnie do nowego… 😈

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.