Strona główna Działy Praca piekarnia

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
  • #12632
    schumacher
    Członek

    a moze tak praca w piekarni? moze ktos pracowal lub wie czy jest zopotrzeboeanie na ten zawod?

    #63520
    ewa.molenda
    Participant

    jak otworzysz piekarnie to ja spoko moge pracowac

    #63617
    fatamorgana
    Participant

    A ja jeść… 😆 😉
    Ponoć ma niedługo ruszyć polska piekarnia w Leeds.
    W Manchesterze jest taka od dawna i świetnie sobie radzi a na zbyt nie narzeka.
    W zalewie angielskiej chały z watą (zwanej gdzieniegdzie "chlebem" 😯 😆 😆 😆 😛 ), jawi się to jak cudowny produkt na tutejszym rynku.

    #63623
    Uxbridge
    Członek

    Jeśli chodzi Ci Fata o lokal pod swojską nazwą "Barbakan Delikatessen", to rzeczywiście, codziennie są tłumy. Największe w sobotę. Nie tyle jest to piekarnia, choć pieczywo zdaje się na miejscu wypiekają, co sklep z tzw. "kontynentalnym" jedzeniem. Oprócz pieczywa są wędliny (polskie też, chociaż nie dominują), nabiał itp. Chleby pieką tam różne, nie tylko polskie. Są m.in. "polski żytni", "polski biały". Tyle że do "prawdziwego" polskiego chleba to im jeszcze brakuje. Jak kupiłem ten żytni ("polish rye"), to po dwóch dniach zamienił się w niejadalną, gliniastą masę. Niewiele lepiej było z białym. Najbardziej pasuje mi tzw. "polish black". Nie jest czarny wbrew nazwie, ani razowy. To zwykły pszenno-żytni z przewagą żytniej mąki. Jest trwały i niezły. Ceny w tym sklepie do niskich nie należą, ale obsługa miła i prawie wyłącznie polska.

    #63626
    v-tec
    Członek

    Ux, polski chleb ma to do siebie że jest dobry tylko w dniu zakupu, potem już jest 'czerstwy’. Czyli to naprawdę polski chleb był 😉

    #63628
    Prekursor
    Członek

    Panowie rozumiem wasz sentyment do Polskiego pieczywa bo sam uwazam ,ze jest najlepszy na swiecie ale mnie jakosc chleba "Polskiego" w UK przyprawia o torsje.Moze jestescie tymi szczesliwcami ktorzy gdzies wylawiaja bardzo udany chleb wiec w takim razie bede jeszcze poszukiwal.
    Ale pozatym dodam,ze jest na rynku tutejszym bardzo duzo chlebow ktore sa naprawde bardzo dobre.W Morrisons chociazby mozna kupic niesamowite chleby z makiem,zurawina,siemiem lnianym i kminkiem a takze irlandzki chleb do starterow ktory jest wrecz obledny!
    A jesli izba reformowalnych nie znajdzie tychze specjalow to obiecuje ze osobiscie zabiore wszystkie dzieci na wycieczke i pokaze im gdzie co i jak! 8)

    Smacznego tak na marginesie! 😉

    #63630
    Malgon
    Participant

    Eee tam najlepszy jest German Rye z Ainsleys’a 🙂 mmmm.
    i buleczki z Tesco tez calkiem niezle…
    Polski chleb tutaj wypiekany jakos narazie nie przypadl mi do gustu.Cos nie tak im wychodzi …

    #63637
    fatamorgana
    Participant

    Cebulowy z B.K-ja jest bardzo dobry…

    #63643
    Kaliko
    Participant

    I tutaj sie zgodze,pamietam jak kiedys debatowalam przed wyjazdem do Angli na temat jedzenia stwierdzilam, ze nie sadze by mi czegos brakowalo no i nie brakuje, Moga nie istniec dla mnie sklepy z Polska zywnoscia, a i tak jadlospis jaki uprawiam w niczym sie nie rozni od tego co bylo w Polsce. Nad chlebem nie placze bo i tutejsze wypieki sa ekstra szczegolnie na wsiach wiejskie chleby:) Nie mam sentymentu, jedynie za czym tesknie, to za moja wyspa za Baltykiem, za mgla, z ktorej przedziera sie dzwiek syren ze statkow stojacych na redzie. Za niczym wiecej teraz tutaj jest moje miejsce.

    #63669
    cheeky girl
    Participant

    pracowalam kiedys w malej, rodzinnej piekarni jako sprzedawa….i zajadalam sie pysznosciami, bulki tzw. flat cakes to niebo w gebie, nie mowiac o scones z maslem i dzemem, czy znakomitym yorkshire tea cake..jedyny minus tej pracy..problemy z utrzymaniem figury

    co do chleba to jednak polski wygrywa, ten najlepszy to z piekarni nr 1!! 😉 😉 😉

    #63738
    Kaliko
    Participant

    nie no sklamalam wiem po co mi takie sklepy z polska zywnoscia papierosy maja tansze:) o polowe a ja jestem nalogowym palaczem wiec nie lubie placic 5,33 za papieroski

    #77688
    jaga
    Participant

    CZY KTOS COS WIE NA TEMAT TEGO ZAKLADU (PIEKARNI) BO MAM ZACZAC OD CZWARTKU PRACE .

    PRACA W PIEKARNI OD NIEDZIELI 5 WRZESNIA !!!
    miejsce: Barnsley (mozesz przyleciec przyjechac do Leeds w Czwartek, jeden z angielskich pracownikow przyjedzie Cie odebrac)

    zakwaterowenaie:__bardzo blisko miejsca pracy 50f tygodniowo plus rachunki.

    stawka: 5.35__40-50 godzin tygodniowo

    wymagane doswiadczenie pracy (praktyki) w piekarni
    praca od niedzieli 5 wrzesnia.

    BEDE WDZIECZY ZA KAZDE INFO 😆

    #77689
    v-tec
    Członek

    Skoro masz zacząć, to chyba trochę za późno na zbieranie informacji 😯
    Sam zobaczysz.
    Stawka niezbyt imponująca, a praca w piekarni lekką nie jest.
    Ale tak już jest w tym kraju, im praca cięższa tym stawka niższa 😕

    #77704
    jaga
    Participant

    moze ktos juz tam pracujie.

    #77706
    makumba
    Participant

    hihi, nie chce byc zlym prorokiem. temat sie pare razy powtarzal, ale mimo to napisze. nie wiem na jakich zasadach prace znalazles, jednak jesli to jakis polak proponujacy prace przez maila lub jakies tanie ogloszenie to radze uwazac, bo podobnych spraw bylo juz pare. moze jest to off-top, bo nie pracuje w tej piekarni i nic o niej powiedziec nie moge, jednak moja rada wyglada tak: upewnij sie ze masz prace, ze mieszkanie jest ok, itd zanim dasz komus jakiekolwiek pieniadze w ramach zaliczki czy nawet oplaty za pierwszy tydzien z gory…nie chcesz przeciez byc przywitana w polsko-cyganskim stylu jak wiele osob przed toba….pozdrawiam

    hehe, juz edytowalem :PPP niedopatrzenie a i nick mylacy :PPP

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.