Strona główna Działy Babski kącik Polski ginekolog i opinie o angielskich ginekologach w Leeds

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    cfcgirl
    Participant

Czy u nas w okolicy pzryjmuje polski ginekolog? Czy ktoś może wie.Proszę o kontakt
    Dzięki

Marta Klecz
    Członek

A po co ci polski?
    Czyzby polki mialy cos innego tam na dole?
    Idz do zwyklego z kolezanka ktora ci pomoze sie z nim dogadac jak nei kminisz angielskiego.
    Nie slyszalam o polskim ginekologu….

cfcgirl
    Participant

Po anglielsku mówię płynnie.Jestem w ciązy a tu opiek nad ciężarną jest marna, bo do 12 tygodnia żadna.Potem tylko położna. Chciałabym zrobić skan.Spotkanie z ginekologiem nie jest możliwe , dopiero jak się dzieje coś niedobrego

Marta Klecz
    Członek

Pierwsze slysze- ja mialam skan 7 tygodni, potem 14cie, potem jeszcze raz juz nie pamietam kiedy do zdiecia. Tzn maly mial zdiecie hehe
    Na poczatku ciazy nie opiekuja sie toba az tak – nie wiadomo jak…ale pozniej to sie chodzi co tydzien do sprawdzenia.
    Ja nie mam angolom nic do zarzucenia pod tym wzgledem.
    No…chyba ze te halasy jak sie chcialam wyspac po porodzie…

hammer18
    Participant

ja jestem dopiero przed porodem hehe 🙂 ale do 37 tyg niemoge nic zarzucuci faktycznie midwife ani zadnemu z lekarzy angielskich!skany byly i opieka wydaje mi sie wporzadku wczesniej slyszalem ze opieka jest marna ale najlepeij samemu skonfrontowaci ocenic!!jesli plynnie wladasz angielszczyzna to smialo smigaj do lekarza i sie przekonaj czy jest marna opieka!!

7sisters
    Participant

Kobieto zlota, znalezienie trzech prywatnych praktyk ginekologicznych w Leeds zajelo mi 20 sekund (rezultat ponizej).

http://www.yell.com/ucs/UcsSearchAction.do?scrambleSeed=86726044&keywords=gynecologist&companyName=&location=&searchType=advance&ooa=&autoc=off&broaderLocation=WEST+YORKSHIRE%7CYORKS+AND+HUMBERSIDE%7CENGLAND%7CUNITED+KINGDOM

Jezeli polski lekarz ma w UK praktyke, przestrzega brytyjskich procedur i standardow (bylby samobojca gdyby robil inaczej). Nie bedzie tez tanszy niz jego brytyjscy koledzy, bo w koncu je w tych samych knajpach i mieszka w tej samej dzielnicy co oni.

Jezeli chcesz uzyskac informacje na temat standardu uslug w okolicy, najlepiej popytac znajomych i sasiadow. I niekoniecznie musza to byc Polacy, ktorzy w koncu gorzej orientuja sie w okolicy niz tubylcy.

A jak koniecznie Ci zalezy na opiece ginekologicznej takiej jak w Polsce, polecam EasyJet itp.

Co do Twoich zarzutow wobec innych Forumowiczow, to zloze je na karb chustawki emocjonalnej wystepujacej u kobiet ciezarnych. Na przyszlosc radze Ci zastanowic sie nad sensem pytania jakie zadajesz, bo mozesz zostac zle odczytana i narazic sie na smiesznosc.

Jeszcze jedno: nikt nie zablokuje Twojego postu, jezeli nie bedziesz lamac regulaminu Forum.

Anonim
    Gość

ktos ma adres do jakiegos ginekologa zona w ciazy musi sie udac w czasie pobytu u mnie.Dzieki

hammer18
    Participant

raczej w kazdej przychodni jest ginekolog

basia
    Participant

w kazdej przychodni raczej nie ma ginekologa, ale to nie problem, bo w kazdej przychodni przyjmuje polozna- do ktorej tutaj chodza kobiety w ciazy;
    ginekolog przyjmuje w szpitalu, tylko w wyjatkowych sytuacjach, usg jest tez tylko w szpitalu- to jesli chodzi o NHS, bo zawsze mozna wybrac sie prywatnie do lekarza

hammer18
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    basia wrote:

w kazdej przychodni raczej nie ma ginekologa, ale to nie problem, bo w kazdej przychodni przyjmuje polozna- do ktorej tutaj chodza kobiety w ciazy;
    ginekolog przyjmuje w szpitalu, tylko w wyjatkowych sytuacjach, usg jest tez tylko w szpitalu- to jesli chodzi o NHS, bo zawsze mozna wybrac sie prywatnie do lekarza

wiesz podejrzewam ze jednak chodzi mu sprawy typowe ktore zalatwia midwife wiec nei rozpisywalem sie ba watpie zeby potrzebowal ginekologa jest jasne ze wystarczy polozna,u nas nazywa sie ginekolog wiec nie pytal o polozna!!
    jesli jest cos nie zrozumiale to przepraszm to zmeczenie
    Tomaszu dasz rade w przychodni 🙂

Anonim
    Gość

nie interesuje mnie przychodnia tylko prywatna umowiona wizyta bez stresu dla malzonki i przyszlego dziecka w konkretnej sprawie.jesli ktos ma kogos polecic bede wdzieczny

basia
    Participant

Tomaszu
    szczerze to nie znam zadnej osoby, ktora chodzi tu prywatnie do lekarzy 🙄 wizyta w przychodni nie jest niczym sresujacym i napewno pomoga tam twojej zonie, a jesli jezyk jest przeszkoda – to mozna poprosic o tlumacza 🙂

cfcgirl
    Participant

Witaj Tomasz
    Nie znajdziesz tutaj prywatnie lekarza ginekologa. Ja szukałam wszędzie, ale nie znalazlam.Każdy tez tak do mnie podchodził,że jak jestem w ciązy to nie jestem chora. Ja chcialam prywatną wizytę , aby sprawdzić czy z moim dzieciątkiem jest wszystko ok. Nie potraktowano mnie poważnie a wręcz jako rozhisteryzowaną Polkę. I niestety ptrzedwczoraj okazalo sie,że serduszko mojego Aniołka nie bije. Byłam w BRI w sobotę i w niedziele z krwawieniem. Odesłali mnie do domu i powiedzieli,że jak poronie to poronie. W poniedzialek pojechałam do St James do Leeds i tam od razu zbadal mnie ginekolog (w BRI badał mnie ortopeda) i polozyli mnie na oddział. Niestety…
    Jeżeli Twoja żona jest bardzo zaniepokojona to niech naciska na GP,że koniecznie chce się zobaczyć z ginem. Nie ustepuj.

Marta Klecz
    Członek

Jeste jeszcze sexual health clinic w LGI tam jest zawsze ginekolog.

cfcgirl
    Participant

ja mam nadzieje,że teraz będe miala w koncu dostęp do lekarza. W poniedziałek mam kolejne USG i wtedy mam nadzieje dowiedzieć się więcej o przyczynach i o dalszej opiece. mam nadzieje,że nikomu nie przytrafi się co mi , bo powiem wam,że bezsilność, która mnie ogarniała kiedy błagalam o pomoc w BRI jest straszna. Jedyne co usłyszam to,że nie mają sprzętu. 48 godzin zostaławałam bez opieki. Odradzam bardzo BRI, z daleka od tego szpitala. Ja dostałam bolesną nauczke. No ale tak jak pisałam w innym poście- to jest tylko moja opinia. Ktos moze mieć dobre wspomnienia z tym szpitalem.
    Pozdrawiam

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.