Strona główna Działy Hyde Park Polski Film

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Rafex
    Członek

Witam Wszystkich
    Nazywam sie Rafal Jackowski, jestem wspoltworca krotkiego filmu "Anniversary" , ktory bierze udzial w eliminacjach do nagrody BAFTA ( odpowiednik amerykanskich oscarow ), mysle ze moze to byc mily Polski akcent na tegorocznej gali. Po przejsciu pierwszego etapu szanowne jury nominowalo nas do pieciu najlepszych filmow z okregu Yorkshire. Nastepnym etapem jest glosowanie widzow ktore zadecyduje, o tym ktory obraz pojedzie do Londynu na oficjalny pokaz. Ostatnim etapem bedzie wybor jednego filmu przez Akademie Filmowa w Londynie. Nagroda jest statuetka BAFTY a co za tym idzie puszczanie filmu przez BBC oraz inne stacje. Jezeli ktos jest zainteresowany tematyka filmowa podaje link do tego filmu. Mozna na niego glosowac do konca tygodnia. Jest tam tez duzo innych ciekawych obrazow ktore warto zobaczyc i zaglosowac. UWAGA mozna oddac tylko jeden glos. Zycze przyjemnego ogladania.

Bezposredni link do filmu:
    http://www.60secondsoffame.co.uk/bafta/sixtysec/_entry/402882920f1542fd010fed8a1375282b/jsps/entry?vote=true

Link do konkursu:
    http://www.60secondsoffame.co.uk/bafta/sixtysec/Yorkshire/jsps/albumdetail?vote=true

dafunkonline
    Participant

nie popieram inicjatyw typu Nasz Film Jest Jedynym Fajnym Polskim Filmem w Konkursie – Głosujecie Na Niego
    obejrzę i ocenię…
    bezpośrednio nie wskazałeś, żeby głosować na twój film, ba ! nawet zręcznie zawoaluowałeś ten imperatyw stwierdzeniem, ze są inne ciekwae filmy… ale niestety źle zakończyłeś.. hehehehhehe trzeba było o tym jednym głosie napisać wcześniej…
    oj ty ty… niedobry niedobry

ale nie przejmuj się… w momencie kiedy to czytasz kocham cię bardziej niż wtedy kiedy to pisałem… 😀

Wachu
    Członek

dobre,tylko lala troche za "sztywno" wypowiedziala formulke na koncu

dafunkonline
    Participant

ha ! film z małym polskim akcentem… (a nie jak podejrzewałem "polski")
    według mnie mocny…
    a kobieta zagrała świetnie.. żadnej sztywności nie widziałem

link do konkursu nie działa, ale i tak odnalazłem inne filmy.. i mam swojego faworyta…
    ale to moja tajemnica…

Rafex
    Członek

Faktycznie zle zaczalem moj post no coz tym lepiej ze link bezposredni nie dziala. Dziekuje za uwagi o filmie. Postaram sie w miare mozliwosci dostarczac wiecej tego typu linkow. Chcialbym zauwazyc ze branza filmowa jest tu bardzo rozwinieta i to nie tylko dla duzych produkcji ale takze dla malobudzetowych filmow. Zachecic wiec wszystkich polskich tworcow i nie tylko aby zglaszali sie do tego typu inicjatyw. Jest to swietna zabawa a takze mozliwosc wniesienia czegos od siebie w zycie kulturalne tego kraju.

fatamorgana
    Participant

I to jest chyba naważniejsze w tym wszystkim…
    Popieram całym sercem!

Pozdrawiam.
    Daj znać na priva. 🙂

sorro8
    Członek

A co takiego polskiego w tym filmiku jest? (oprocz wspoltworcy) bo jakos nie widze a temat na to wskazuje…

Rafex
    Członek

Zle zatytuowalem post, powinno byc "film" sorki za wprowadzenie w blad.

Rafex
    Członek

Jeszcze dwa ciekawe linki. pierwszy konkurs juz sie skonczyl drugi trwa do 31 stycznia wiem ze to pozno ale sam to wczoraj odkrylem , moze ktos ma jakis gotowy film na wyslanie. No i oczywiscie zawsze zostaje jeszcze nastepny rok.
    http://www.mtvu.com/on_mtvu/movie_awards/2006/
    http://www.metfilmschool.co.uk/news/news/mtv_bloom_a_fantastic_short_film_competition.aspx

A dla wszystkich studentow polecam najlepsza strone konkursowa jaka znalazlem do tej pory jest to akcja globalna w ktorej biora udzial miedzynarodowe wilekie firmy. Powodzenia.

http://www.dandad.org/studentawards07/index_flash.html

7sisters
    Participant

Płaska, ckliwa, źle zagrana chała. Dobrze że chociaż niedługa. Przypominają mi się filmy Wajdy gdzie bohater przez pół godziny zapala papierosa i cierpi.

dafunkonline
    Participant

i to jest najlepsze !!
    każdy ma inne zdanie… kuźwa jako społecznośc jesteśmy niesamowici !!!
    😀

7sisters…
    to co powiesz o reszcie filmów ? skoro to jest gniot to co powiesz o tych filmikach z balonami ? bosh… 😀

Rafex
    Członek

7sisters dzieki za krytyke. I jestem tez mocno poruszony bo nigdy nikt nie porownal mnie do takiego nazwiska jak Wajda to wielki komplement jezeli komus po ogladnieciu tego krotkiego obrazu przychodza takie porownania na mysl to mysle ze osiagnelismy to co chcielismy. Nie wiem czy wczesniej wspomnialem ze tematem tegorocznego konkursu bylo "celebrate".

dafunkonline mysle ze jest w tym konkursie pare swietnych filmikow a jesli chodzi o filmik z balonikami to uwazam ze to bardzo plytkie. Tworcy chcieli sie chyba organizatorom podlizac. Troche nie rozumiem jak mozna uzywac w filmie pomaranczowego balonika do konkursu organizowanego przez orange strasznie tandetne ale to moja prywatna opinia.

dafunkonline
    Participant

te baloniki to po prostu jakaś tandeta !
    ble

Marta Klecz
    Członek

Mi sie film podoba.

dafunkonline
    Participant

Marta !!!
    ale obejrzyj baloniki !!!
    😀

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.