Strona główna Działy Finanse przelew w hsbc

Wyświetlanych postów: 11 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Michalwroc
    Członek

witam mam pytanko
    mam karte w hsbc "solo"
    chce kupic pare rzeczy drobnych na ebayu jak puxniej przelac kase klesiowi da sie wogule to zrobic za pomoca takiego konta:/
    z góry dzieki za info

Malgon
    Participant

Za pomoca konta czy karty bo nie rozumiem??
    Przelew robisz z konta na konto i nie ma znaczenia jaka masz karte, czy sie myle ?????

Z sama karta oj roznie to bywalo …. Niektorych zakupow nie mogalm dokonywac majac wlasnie Solo, a reguly niestety nie bylo 😉

v-tec
    Członek

Rejestrując się na ebayu od razu możesz zarejestrować się w Paypal, i za pomocą tego systemu dokonujesz płatności. Każda karta jest dobra. Jaki sposób zapłaty jest akceptowany przez sprzedającego widzisz w opisie towaru, na ogół jest to paypal, ale jeśli sprzedający nie akceptuje paypala (rzadko), pozostaje wysłać czek, postal order albo gotówkę (to ostatnie na własne ryzyko).
    Btw. przez paypal można dokonywać także wielu innych płatności, np. wysyłać pieniądze do Polski albo płacić za ogłoszenia na leeds.pl 🙂

Michalwroc
    Członek

ok wielkie dzieki jutro bede prubowa i dzialal o postepach poinformuje…

Michalwroc
    Członek

pojawily sie problemy mam wpisac numer karty 8 cyfrowy a ja mam 9:/ zawsze cos spieprze:/

v-tec
    Członek

Nr karty to chyba ma 16 cyfr (4 grupy 4-cyfrowe)…. 😯

Michalwroc
    Członek

hmm number card mam i ma 9 cyfr@
    😳

koukla
    Participant

8-cyfrowy to numer konta, ktory jest zaraz za 6-cyfrowym sort code

Michalwroc
    Członek

ehh albo jestem zacofany albo janusz:/ nic niekumam z tego ok czas sie konczy jutro bede dalej walczyc zarejestrowalem sie na e bay i w tym paypal
    niemoge dos jak tam sie wplaca kase moze jutro dode jak ktos ma chwile czasu moze mi w skrucie wytlumaczyc… pozdrawiam sory za klopot

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Michalwroc wrote:

zarejestrowalem sie na e bay i w tym paypal
    niemoge dos jak tam sie wplaca kase moze jutro dode jak ktos ma chwile czasu moze mi w skrucie wytlumaczyc… pozdrawiam sory za klopot

Co niektórzy zarzucają mi marudzenie, ale ja naprawdę jestem mały mikuś w porównaniu np. z kolegą Michałem 🙂

Może tak zaczniesz od tego żeby coś sobie na tym ebayu wybrać i wylicytować, a potem będzies się zamartwiał jak się wpłaca kasę! Przecież to nie jest rocket science, skoro tysiące ludzi handlują na ebayu, tym bardziej że większość z was uważa Anglików za debili i jakoś oni sobie z tym radzą to naprawdę nie mogę zrozumieć o co chodzi… 😕

fatamorgana
    Participant

Chodzi v-tec o to, że ludzie (nawet debile 😆 ) zanim coś zrobią po raz pierwszy w życiu, muszą skądś wiedzieć jak to zrobić… 🙂
    Nikt nie umie wszystkiego od razu. Nawet jak coś jest proste…
    Trzeba troszkę ruszyć wyobraźnię, ale nie każdy ma czas i chęci.
    Mnie się nawet czasami nie chce instrukcji czytać jak jest długawa…
    😆 😛

Wyświetlanych postów: 11 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.