Strona główna › Działy › Hyde Park › Walentyny
Przed swietami powstal topic ulatwiajacy moze niejednemu/niejednej zakup podarunkow swiatecznych, to moze takze stworzymy liste ciekawych pomyslow jak spedzic Walentynki.
Oryginalne pomysly – bardzo mile widziane.
Moze jakies ciekawe miejsca znacie – godne uwagi w ten dzien ???
P.S. Ja wiem,ze to komercyjny wymysl ale milo by bylo spedzic przyjemnie i ciekawie ten dzien z ukochana osoba.
W domu z browarem propounuje, ewentualnie skrecic cos (dla odmiany delikatnego) i zajarac z roskosza. Jako ze to wtorek wyjsc zadnych nie proponuje
Z delikatnymi nie ma co sie rozdrabniac, zreszta bibulki mi sie pokonczyly 😉
ale tez jest opcja haha
ja to sobie chyba kupie butelke Whisky a na srode wypszie urlop… smutne ale prawdziwe 😈
dobry temat 🙂
Baggins dobry pomysl 🙂
we wtorek pracuje pewnei walentynki odbeda sie weekend 🙂 jeszcze pomzylow niemam!
przed przyjazdem zawsze wyjezdzalismy na weekend sobie gdzies i jest co wspominac 8) czekam na wasze pomysly
Ja z moim chlopakiem mamy kilka planow na ten dzien. Dobrze, ze oboje mamy wolne.. Najpierw idziemy na lodowisko, ktore niedawno przyjechalo do Leeds, wieczorem do kina (oczywiscie na romantyczny film, korzystam z okazji, bo to jedyny dzien w roku kiedy moj chlopak idzie bez marudzenia,ze on takich filmow nie lubi) a po filmie kolacja w restauracji..
Jedyna Walentynka jaka osobiscie uznaje jest Tiereszkowa (ponoc byla z niej niezla cholera). Walentynki to swietny pretekst dla mezczyzn, zeby "udowodnic" ze pamietaja i kochaja. potem jest juz normalnie. Zanim podniosa sie glosy protestu – swietnie, jesli kochajacy sie ludzie maja frajde z Walentynek. Mam na mysli inna sytuacje, ktora jest wiekszoscia w stosunku do tej piekniejszej mniejszosci
Ja z moim chlopakiem mamy kilka planow na ten dzien. Dobrze, ze oboje mamy wolne.. Najpierw idziemy na lodowisko, ktore niedawno przyjechalo do Leeds, wieczorem do kina (oczywiscie na romantyczny film, korzystam z okazji, bo to jedyny dzien w roku kiedy moj chlopak idzie bez marudzenia,ze on takich filmow nie lubi) a po filmie kolacja w restauracji..
a ktore restauracje w Leeds najbardziej polecacie?
Ja osobiscie moge zapewnic ze Casa Mia i Bella Italia – godne uwagi. i baaaardzo przyjemne.
Ze wzgledu na statystycznie wysoki odstetek bezempatycznych "poloweczek" proponuje wlasna transformacje w minimum dodatkowe jedno slonce!
Jesli chodzi o kinematografie niszowa,kultowa lub komercyjna osobiscie oddaje zycie za rejestracje impresji w duecie lub wydaniu solo w kazdej mozliwej sekundzie naszego zycia chociazby lazac po kaluzach,polach,lasach,lakach sloneczna wieczorowa pora zwlaszcza chociazby w ten dzien w mysl zasady biegnijmy razem wszedzie az wybuchnie nam serce!
Na deser wspolne wariackie dziecinne jedzenie waty cukrowej i smarowanie sie lodami plus discopolowe przyspiewki!
Jedyna Walentynka jaka osobiscie uznaje jest Tiereszkowa (ponoc byla z niej niezla cholera). Walentynki to swietny pretekst dla mezczyzn, zeby "udowodnic" ze pamietaja i kochaja. potem jest juz normalnie. Zanim podniosa sie glosy protestu – swietnie, jesli kochajacy sie ludzie maja frajde z Walentynek. Mam na mysli inna sytuacje, ktora jest wiekszoscia w stosunku do tej piekniejszej mniejszosci
Jedna z Walentynek ktora zamierzam ugodzic swoja osoba jest Grazyna Szapolowska.
X setek dni temu bardzo dziwily mnie wsrod mezczyzn,samobojcze zmagania z walentynkowymi zakupami.Zawsze podziwialem tych ktorzy w swojej zlotej siodemce proja po miescie starajac sie zdobyc w ostatniej chwili,chwast z butiku w ultra jasnym centrum zakupow.Kwiaty tak niesamowity twor natury,ktory zrywany z trawami przyniesiony do domu nie jedna czarownice podpalic potrafi,sprowadzony zostaje do symbolu spowiedzi,odkupienia i zadoscuczynienia za wlasna zalosnosc.Podziwiam te obdarowywane kobiety.Musza miec piekne serca,tolerancyjne glowy gdyz potrafia sie cieszyc zimna sztucznokolorowa roza posprayowana dla podkreslenia jej sprzed miesiecznej swiezosci,wbite w kwadratowy nawias prezentu,kina,restauracji i wina przy stole.Czysta poezja.Podziwiam takze tych mezczyzn ktorzy maja obowiazek.Oni tak jak kobiety musza miec piekne serca i tolerancyjne glowy!
No bardzo fajnie, ja się zgadzam, że to powierzchowne, że okazywanie uczuć "z okazji" niewiele jest warte, kwiaty to banalny symbol itp. itd.
Tylko co powiecie mądrale na to, że kobiety wiedząc to wszystko, po prostu to LUBIĄ?
A zebyscie wiedzieli, ze lubimy, nawet jezeli uwazacie to za kiczowate.
Co do restauracji to takze polecam Bella Italie, ale walentynki spedze w ulubionej Fan Factory (niedaleko mojego miesca zamieszkania)
No bardzo fajnie, ja się zgadzam, że to powierzchowne, że okazywanie uczuć "z okazji" niewiele jest warte, kwiaty to banalny symbol itp. itd.
Tylko co powiecie mądrale na to, że kobiety wiedząc to wszystko, po prostu to LUBIĄ?
Ja na poczatek chociazby powiem to:
[i:d73463cf44]Kobieto! puchu marny! ty wietrzna istoto!
Postaci twojej zazdroszczą anieli,
A duszę gorszą masz, gorszą niżeli!…
Przebóg! tak ciebie oślepiło złoto!
I honorów świecąca bańka, wewnątrz pusta!
Bodaj!… Niech, czego dotkniesz, przeleje się w złoto;
Gdzie tylko zwrócisz serce i usta,
Całuj, ściskaj zimne złoto!
Ja, gdybym równie był panem wyboru,
I najcudniejsza postać dziewicza,
Jakiej Bóg dotąd nie pokazał wzoru,
Piękniejsza niżli aniołów oblicza,
Niżli sny moje, niżli poetów zmyślenia,
Niżli ty nawet… oddam ją za ciebie,
Za słodycz twego jedynego spojrzenia!
Ach, i gdyby w posagu
Płynęło za nią wszystkie złoto Tagu,
Gdyby królestwo w niebie,
Oddałbym ją za ciebie!
Najmniejszych względów nie zyska ode mnie,
Gdyby za tyle piękności i złota
Prosiła tylko, ażeby jej luby
Poświęcił małą cząstkę żywota,
Którą dla ciebie całkiem poświęca daremnie![/i:d73463cf44]
hmmm… a co z tymi,ktorzy nie maja komus poswiecic owej hiper atencji tego dnia?
Niech ida i sieja wiat na ulicach?
Buduja piramidy z pilotow telewizyjnych?
Sprezynuja na trampolinie czyjejs podgladanej radosci,nawet jesli jest tylko fasadowa?
Jakies to wszystko bezlitosne…
Czy naprawde taki dzien pozwala nam zauwazyc nadzwyczjanosc uczuc,obudzic fale zrozumienia,rozjasnic spojrzenia na dluzej niz blask restauracyjnych siwiec?
Statystycznie najszczesliwsze sa w tym dniu ponoc ptaki… 😆 😆
hmmm… a co z tymi,ktorzy nie maja komu poswiecic owej hiper atencji tego dnia?
Niech ida i sieja wiat na ulicach?
Buduja piramidy z pilotow telewizyjnych?
Sprezynuja na trampolinie czyjejs podgladanej radosci,nawet jesli jest tylko fasadowa?
Jakies to wszystko bezlitosne…
Czy naprawde taki dzien pozwala nam zauwazyc nadzwyczjanosc uczuc,obudzic fale zrozumienia,rozjasnic spojrzenia na dluzej niz blask restauracyjnych swiec?
Statystycznie najszczesliwsze sa w tym dniu ponoc ptaki… 😆 😆