Strona główna Działy Hyde Park DRAMAT w "NU" na ostatniej imprezie.

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 31)
  • Autor
    Wpisy
    Baggins
    Participant

[quote:bef8c12d8f]Tak w ogóle to wg. świadków uczestniczących w imprezie, była tam w piątek RZEŹNIA…[/quote]’
    Rzeznia (mniejsza lub wieksza) to byla chyba za kazdym razem, z relacji na forum wyczytalem. Abstrachujac od sprawy (sam przychylam sie do zamkniecia chocby za samo zachowanie takich ludzi) to po co kontynuowac impreze, ktora albo jest cygansko-pakuska, albo bijatyki, szarpanina itp. A dajmy na to nawwt 10% towarzystwa nie pozwala sie bawic normalnie innym.
    Ktos czerpie sobie z tego zyski i fajnie, tyle tylko czy gra jest warta swieczki?
    Juz nie moge sie doczekac relacji z kolejnej udanej (siodmej?) poslkiej imprezy w klubie NU
    😕

fatamorgana
    Participant

Masz rację Baggins, ale chodzi o to, że to jest JEDYNA polska masowa impreza, którza się odbywa CYKLICZNIE.
    Tego znaczenia nie można przecenić. Oczywiście, że ktoś na trym musi zarobić, aby był sens to robić, bo w końcu ta impreza nie była dla garstki ludzi, ale dla Polonii ogólnie. Zatem nasze polskie środowisko zyskało miejsce, gdzie można w gronie innych Polaków spędzić czas. Jedni miło, inni mniej miło, ale jest takie miejsce gdzie nas chcieli (bo teraz to już wątpię… 😕 🙁 )) i gdzie Polacy mieli zarezerwowane swoje miejsce w tym mieście. I to była najważniejsza sprawa w tym pomyśle.
    Adaś i spółka bardzo dobrze to wymyślili i chwała mu za to, że postarał się najpierw przekonać managera obiektu, aby nam coś dali, a potem to rozkręcał.
    Przedsiębiorczość powiązana z zauważaniem tego, czego nie ma, ale jest potrzebne- to bardzo dobra cecha. Dzięki niej funkcjonuje również coraz lepiej i silniej Leeds.pl
    Tyle że wielka szkoda, iż wysiłek jednego człowieka i jego partnerów uczyniony dla dobra nas wszystkich zostanie zapewne zaprzepaszczony przez kilku debili, którzy musieli "poszaleć".
    Organizatorowi współczuć (wysiłek i dobry pomysł legł w gruzach)
    Debili wywalić raz a porządnie i żadnego półgłówka nie wpuszczać na salony (niech wiochę urządzają w swoim "januszowie" – w ośmioosobowych flatach). Chamów batem pogonić, zaś tych zwyrodnialców wykleić po mieście na plakatach z napisem WANTED i dopisać jeszcze: "The outlaw"… 👿 👿 👿 😡 😡 😡

olszak
    Członek

ja jakis czas temu przestalem tam chodzic ze wzgledu na zenujacy poziom ludzi ktorzy tam przychodza jednak teraz zaluje ze mnie nie bylo na ostatniej… chociaz znajomi mnie namawiali ,bo jakbym zoabczyl co Ci kolesie probuja robic z ta dziewczyna to by sie raczej dla nich zle skonczylo… a na marginesie czy ktos na tym forum nadal uwaza ze w NU sa dobre imprezki ? i ze ludzie uczeszczajacy na nie sa na poziomie ?

Pozdrawiam

Baggins
    Participant

[quote:d7b7e43da0]Oczywiście, że ktoś na trym musi zarobić, aby był sens to robić, bo w końcu ta impreza nie była dla garstki ludzi, ale dla Polonii ogólnie[/quote]

Ano idea sluszna, ale zaczelo sie kiepsko, a skonczylo strasznie. oczywiscie nie moja rola decydowac, ale po co kontynuowac cos zenujacego? PO to aby Polonia mogla sie spotkac? Masowka dla Polakow za granica zawsze sciagnie burakow, ktorzy nawet w mniejszosci popsuc potrafia kazda impreze. Kontynuacja takich imprez wg mnie bedzie juz tylko gonitwa za pieniedzmi, a jesli organizatorzy robia to za free, to dla wlasnego spokoju powinni zaprzestac

GAWEL
    Participant

Wejsciowka na imprezke powinny byc wyniki testu na inteligencje ❗
    wtedy buraki i inne talatajstwo paszlo won 😈

camel
    Participant

Może mówię mało obiektywnie,ale Ci goście po prostu przesadzili.
    I takich ludzi to przydałoby się znaleźć na bocznej ulicy w kilka zebranych osób i poprostu dać im do zrozumienia,że to był ich pierwszy i ostatni raz…!!!
    Przydałoby się im kilka nocy w izolatce z kolegami lubiącymi chłopców.
    Może moja opinia jest troszkę drastyczna,ale myśle ze to był także drastyczny wypadek.

Mediator
    Członek

Przede wszystkim sprawcom czynu takiego jak ten przydaloby sie odszkodowanie finansowe dla ofiary – poza kara wlasciwa oczywiscie. Kocowa w ciemnej ulicy to poczatek wojny a nie sprawiedliwosc, ktora oni postrzegaliby w taki sposob.

Ciekawe, jak wyglada obraz tej sprawy. Jesli przyczyna milczenia domniemanej ofiary jest strach przed zemsta sprawcow, to jest to juz nastepny paragraf – o ile probowali sie z nia kontaktowac – w tej sytuacji policja nie potrzebuje jej prywatnej inicjatywy i moze oprzec sie na dostepnych materialach z nagran a potem dokonac konfrontacji z ofiara w sposob zapewniajacy brak bezposredniego kontaktu. Mylse, ze ta dziewczyna powinna zrozumiec, ze milczac sciaga na siebie jeszcze wieksze zagrozenie. POtencjalnie oczywiscie. Zaznaczam, ze caly czas pisze o stanie hipotetycznym a nie okonkretnej sytuacji – nie moge tak pisac, bo na razie nie ma konkretnych informacji potwierdzajacych zdarzenie i taki jego charakter – albo ja o nich nie wiem. Jestem ostrozny w wypowiedziach i nie chce ich ani personalizowac ani "wyostrzac" – wzialem sobie za lekcje przygode z forum, gdy nagle okazalo sie, ze ktos naklamal jak z nut oskarzajac imiennie kogos innego. Wciagajac w dyskusje nas, co bylo bardzo nieladnym zagraniem

fatamorgana
    Participant

Mediator, nie ma zgłoszenia gwałtu- nie ma sprawy.
    Ofiara nie potwierdza, że była ofiarą – nie ma sprawy.
    Póki co niestety nie ma sprawy w świetle prawa (mowa o gwałcie, zaś pozostałe rzeczy nadal kwalifikują się…) 😕 😕 🙁 🙁

Mediator
    Członek

Totez wlasnie dlatego nie ma sensu sie za bardzo konkretyzowac, skoro sama sprawa zbiera sie do odlotu w archiwa albo i z pominieciem tego etapu. Mam nadzieje, ze dla dziewczyn caly ten zgielk bedzie jakims ostrzeniem.

Znow mala dygresja – jesli tam imprezy wygladaja jak wygladaja i taki sklad "wychodzi na boisko", jest to jedno z miejsc ostatnich, gdzie moja nedzna fizyczna postac mozna by spotkac. Jak widac, co mnie odpycha, dziewczyny czasem przyciaga. Nie zakladam. To przeciez fakt. Z przyciaganiem jest tak, ze czasem Motyl krazacy wokol przystojnego ksiecia z bajki zbyt pozno konstatuje, ze jest tylko cma trzepoczaca sie coraz blizej plomienia zwyklej swieczki. Efektem takiego spotkania moze byc tylko popiol. Z ktorego niestety nie powstanie feniks. Co najwyzej popielniczka

Marta Klecz
    Członek

Od Poczatku mowilam ze na bramce powinien stac ktos kto umie odriznic buraka, od troublemakers, i powinno sie wpuszczac tylko niektorych, porzadnie wygladajacych polakow.

Klub – szczerze nie jest taki fajny.
    Moze trzeba cos zrobic innego-mniejszego , dla samej smietanki?
    Zrobic domofon, kamerke i jak za dawnych dobrych czasow….Imprezy by sie kleily na maxa.
    Tyle ze ja oczywiscie szukam….knajpy ktora w Polsce zostala 🙁

Malgon
    Participant

OJ poszloby sie do Klubo …. eh! 🙄

fatamorgana
    Participant

To chyba przypadek, ale ciekawe, że akurat teraz podali coś takiego…
    Jest jak znalazł do opisanej sytuacji…

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8703237&rfbawp=1169757909.087&ticaid=131ae

hammer18
    Participant

tak niby dziwne ale mozna sie doczytac ze teraz zostal skazany ale sprawa dotyczy 2005 roku!ale fakt artykul na topie

SpokoBoyxxx:)
    Członek

😯

MK
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    SpokoBoyxxx:) wrote:

Wiem ze ty M.k twoj brat jestescie dumni z bycia polkami czasami wolicie przemilczec zle postawy polakow w U.K.

tak jestesmy & tak wolimy;
    i
    nikt & nic nie jest w stanie tego zmienic 😉

i tak juz pozostanie

i jak [b:c514af2393]Leeds.pl[/color:c514af2393][/b:c514af2393] pomoze zwiekszyc ilosci osob myslacych w podobnych sposob to znaczy, ze warto bylo tworzyc ten portal.

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 31)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.