Strona główna › Działy › Zdrowie › POLSKI PEDIATRA
hej.czy ktos posiada numer telefonu lub jakis kontakt do polskiego pediatry??prosze mi podac.pozdrawiam
PROSZE O KONTAKT TELEFONICZNY LUB JAKIEKOLWIEK NAMIARY NA POLSKIEGO PEDIATRE W LEEDS LUB OKOLICACH.BARDZO PROSZE O ODPOWIEDZ.POZDRAWIAM
Cierpliwości. Twój post jest widoczny jako nowy w tym dziale, więc nie musisz krzyczeć z dużej litery…
Pozdrawiam. 🙂
a czy jest pewnosc ,ze wogole takowy tutaj jest ??? 😯
Jak to powazna i pilna sprawa to radze wybrac sie juz do angielskiego … Co z nimi niby nie tak ?? 😀
problem jest taki,ze angielscy lekarze sa niekompetentni.Znam to z doswiadczenia.Sprawa nie jest pilna,ale przydalby by sie polski pediatra.Pewnosci nie mam,czy takowy tu jest,ale podobno tak.pozdrawiam
problem jest taki,ze angielscy lekarze sa niekompetentni.Znam to z doswiadczenia.
Brakuje informacji,ze napewno nie lubia Polakow i wizyta byla poprzez czat internetowy!!! 8)
Tak na marginesie to wydaje mi sie,ze sad powstal na podstawie odwiedzin u jednego lekarza.Lekarz sie zapewne nie spisal tak jakbysmy chcieli i wszyscy zostali zaszufladkowani.Proponuje znalezc tego dobrego angielskiego pediatre i podzielic sie z nami swoim szczesciem i sukcesem! 😈
nie chodzi tu o mnie,bo ja akurat trafilam na lekarza kompetentnego,ktory wykonal swa prace jak nalezy.Ale sprawa rozchodzi sie o moja malutka siostrzenice,ktora miala infekcje ucha,dosc powazna,a lekarz w przychodni,ktory ja badal stwierdzil,ze dziecko sie usmiecha,wiec wszystko jest ok.Kazal podawac Calpol.Dodam jeszcze,ze nawet jej nie zajrzal do gardla i do ucha,co jest podstawa w badaniu maluchow.3 dni potem mala dostala takiej goraczki,ze byla nieprzytomna.Tym razem trafilismy na lekarza,ktory podszedl do sprawy powazniej,jak normalny lekarz,od razu zbadal uszy i wszystko stalo sie jasne.Po jednej dawce antybiotyku dziecko doslownie odzylo.Wszystko skonczylo sie dobrze.Pozdrawiam
To bardzo dobrze,że wszystko dobrze się skończyło.Miałem taką nadzieję.Ja także miałem problemy z lekarzem pierwszego kontaktu.Miałem problem taki,że lekarz kompletnie mnie ignorował.Ja mówiłem swoje a on w ogóle mnie nie słuchaj.Raz nawet doszło do ostrej wymiany słów.Skończyło się tym,że poszukałem innego.Rozumiem Cię doskonale,że byłaś zła.Ja w takiej sytuacji pewnie rozszarpał bym lekarza!!!Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego!
ja naszczescie niemam i niemialem przykrych doswiadczen z lekarzami miejscowymi ,nie tyle co ja ale zona byla u kilka specjalistow jak i u lekarza pierwszego kontaktu, mialem przyjemnosc wejsc wraz z zona do kazdego jednego lekarza!!co do polskiego pediatry mhhh nie slyszalem ale dla dzieci mysle ze faktycznie to by byla dobra sprawa!!aczkolwiek jeszcze niewiem jak sie spisze angielski w moim przypadku 🙂 ale jetsem nauczony zadac,wymagac od lekarzy tego co chhce jesli boli mnie ucho nie wyjde od lekarza do poki go nie zbada i winnych przypadkach tak samo!!
Witam wszystkich 🙂
To jak z tym polskim pediatrą w końcu ?? Jest tu takowy czy nie?? A może w szpitalu?? Czy już ktoś coś wie na ten temat ??
problem jest taki,ze angielscy lekarze sa niekompetentni.Znam to z doswiadczenia.Sprawa nie jest pilna,ale przydalby by sie polski pediatra.Pewnosci nie mam,czy takowy tu jest,ale podobno tak.pozdrawiam
no niestety potwierdzam NIKOMPETENCJE 🙁 , moja corka byla chora wiec poszlam do lekarza ( mam taki odruch ze jak wchodze z chorym dzieckiem do gabinetu Pediatry to je rozbieram do badania -tak bylo w Polsce 🙂 ) a tu doktorka mnie sie pyta po co ja rozbieram,z laska ja zbadala i zajrzala do uszu ( bo powiedzialam ze corke bola uszy) i wiecie co kazalaa mi brac?! PARACETAMOL , nie jestem pierwsza matka ktora jest rozczarowana wizyta u lekarza, Matki Polki dbajcie o swoje dzieci zeby nie chorowaly , bo strach isc do lekarza, pozdrawiam
no niestety potwierdzam NIKOMPETENCJE 🙁 , moja corka byla chora wiec poszlam do lekarza ( mam taki odruch ze jak wchodze z chorym dzieckiem do gabinetu Pediatry to je rozbieram do badania -tak bylo w Polsce 🙂 ) a tu doktorka mnie sie pyta po co ja rozbieram,z laska ja zbadala i zajrzala do uszu ( bo powiedzialam ze corke bola uszy) i wiecie co kazalaa mi brac?! PARACETAMOL , nie jestem pierwsza matka ktora jest rozczarowana wizyta u lekarza, Matki Polki dbajcie o swoje dzieci zeby nie chorowaly , bo strach isc do lekarza, pozdrawiam
moja droga, sama napisalas ze masz typowe odruchy z ojczyzny przywiezione wiec zalecam Ci doze rozsadku i nie powielanie stereotypow, bo wtedy unikniesz wielu niepotrzebnych nerwow.
Dziecko nie musi byc rozebrane do rosolu do badania otoskopicznego – odkryte uszy na poczatek wystarcza. Jesli lekarz uzna ze chce np. sprawdzic czy dziecko nie ma wysypki na torsie to cie dopiero poprosi o rozebranie dziecka. Ze wzgledu na rygory czasowe jak i ochrone prywatnosci i godnosci pacjenta (w jakimkolwiek wieku on by nie byl) – pacjenci zdejmuja z siebie minimum, chyba ze jest taka rzeczywista koniecznosc.
Jesli lekarz (a dziwie sie ze dostalas skierowanie do pediatry) nie stwierdzil bakteryjnego zapalenia ucha czy innej bakteryjnej infekcji – nie dostaniesz nic innego niz paracetamol bo nie ma takiej potrzeby z medycznego punktu widzenia.
Sprawdz w twojej przychodni, ktory GP specjalizuje sie w chorobach dzieci – nie do kazdej przypadlosci potrzeba od razu konsultanta.
Zycze szybkiej poprawy.
pozdrawiam Matki Polki
Zapachniało komuną…
A historyjka z rozbieranem dziecka które boli ucho autentycznie mnie rozśmieszyła 🙂
(sory wiem że nie należy się śmiać z czyjejś choroby)
Fakt że w Polsce wygląda to inaczej, mniej więcej tak:
Przychodzi baba do lekarza lekarz proszę się rozebrać baba gdzie położyć ciuchy lekarz obok moich
hmmmmm jesli chroba sie nie poglebila to znaczy, ze diagnoza/ leczenie paracetamolem bylo poprawne!!!!!!!!! bo wyzdrowiala corka
zawsze dostalam antybiotych od lekarza w momencie kiedy ja/maz/dziecko bylismy POWAZNIE CHORZY
ja takze poszukuje polskiego pediatry,prosze o kontakt