Strona główna Działy Finanse brokerzy

Wyświetlanych postów: 3 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    sm20
    Członek

witam,

moglby mi ktos pomoc? poszukuje informacji o angielskich brokerach zajmujacym sie polskimi akcjami? lub czyms dobrym w polsce, gdzie mozna bez problemu porozumiec sie po anglielsku i zalatwic formalnosci najlepiej na odleglosc?

nie mam wielkiego pojecia o tych sprawach, pytam w imieniu znjomego nie-polaka, bede wdzieczna za odpowiedz

pozdrawiam

v-tec
    Członek

Każdy polski bank ma biuro maklerskie, sprawdź ich strony. Zlecenia można składać przez telefon i internet, z angielskim też nie powinno być problemu, a skoro na polskiej giełdzie jest obecnych tylu zagranicznych inwestorów więc sadzę że jest to jak najbardziej możliwe.

Uwaga inaczej niz w normalnych krajach maklerzy w Polsce mogą tylko przyjmować zlecenia klineta, a nie mogą mu doradzać jakie akcje kupić ani prowadzić jego portfela itp., to mogą robić tylko doradcy inwestycyjni, warto o tym wiedzieć bo może to być źródłem nieporozumień.

makumba
    Participant

http://www.kpwig.gov.pl/index-ang.htm

np na to sie ostatnio natknalem

Wyświetlanych postów: 3 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.