Strona główna Działy Hyde Park Cyfrowy Polsat-zakup anteny sat. gdzie?

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    sparrow
    Członek

Witam !!! Wkrótce przywiozę tuner cyfrowego polsatu i w zwiazku z tym mam pytanie.
    Czy ktoś sie orientuje gdzie w Leeds mógłbym zakupić samą antenę satelitarną ❓
    Będę leciał samolotem z żoną i córką (czyli 3 bagaże + 3 podręczne) i zastanawiam sie czy jest mozliwość przewózki ,,talerza" samolotem???

Proszę o podpowiedź.Zapewne juz ktoś się z tym spotkał.

P.S.wiem ,że się ogłaszają osoby które montuja zestawy itd…ale w tym przypadku chciałbym sie pobawić w ,,…A.Słodowy -Zrób to sam " 😆

Troche spóźnione ale..
    WSZYSTKIEGO NAJ W 2007 ROKU.
    Pozdrawiam.Krzys z rodzina 😀

hammer18
    Participant

autobusem mozna zawsze wyslac i na miejscu odebrac 😀 zalezy skad ejstes mozliwosci jest pewnie kilka!

BeToN
    Participant

Sama antene mozesz kupic na sunday market jest taniej albo
    antene i konwerter w http://www.maplin.com miesci sie na regent street 150m od bus station ceny na stronie a konwertery od 10pound
    ZRESZTA WSZYSTKIM POLECAM SKLEP "MAPLIN" MAJA TAM PRAWIE WSZYSTKO Z ELEKTRONIKI
    Pozdro

sparrow
    Członek

Wielkie dzięki.Maplin no tak o tym sklepie nie pomyslałem.

Czy mógłbym zrezygnować z płacenia tv license na rzecz odbioru tylko cyfrowego polsatu ❓
    Moze jest jakiś haczyk w regulaminie tv license?
    Wiem że można to ominąć wykorzystując tv tylko do współpracy z np.x-box lub komputerem.[/b]

Mediator
    Członek

Zasypia Cie listami i bedziesz musial sie przygotowac na to, ze sa upierliwie wytrwali. poza tym oni tez mysla i juz wylaczyli czesc takich urzadzen spod "wolnosci" licencyjnej". Ale poczekaj, na pewno zaraz pojawi sie V-Tec :))), ktory przedstawi zdanie odmienne. Bo w przyrodzie musi byc rownowaga 🙂

Pozdrawiam

sorro8
    Członek

antene kupilem na harehills za 20 z zaczepem a konwerter przywiozlem z polandii bo ma wielkosc pszki na napoje
    sieeem

sparrow
    Członek

Mediator-tnx…moze faktycznie dam se na luz…a może i nie 😆 30 pare funciaków na 1/4 roku to w sumie nie majątek.
    sorro8-jak byś mógł dać namiar w którym miejscu na harehills?
    jak byś mógł odezwać sie na gg to z góry dzięki(gg.6936264)
    a nóż przy montażu bedę miał problem to bym sie ewentualnie poradził 😉

p.s.szczerze to nie myślałem że tak szybko idzie pomos słowna z waszej strony. Wielkie dzięki 🙂

Prekursor
    Członek

A nie lepiej kupic Antene na ebay’u? 🙄

Agnieszka_77
    Participant

antene mozesz wladowac do samolotu..jako bagaz nietypowy…bez problemu

gonia
    Participant

Mi akurat przywieziono antene z polski, ale z tego co sie orientuje bez problemu mozna nabyt antene jak juz wspomniane bylo w sklepie maplin, ja sie zaopatrzylam w sprzet typu kable, konektory trzymak wlasnie w tym sklepie, ceny sa ok, i jak trzeba to ci wysla ze nie musisz lazic i dzwigac.
    A takze na podstawie moich znajomych moge podpowiedziec ze mozna tez wykorzystac antene ktora prawdopodobnie jest juz przyczepiona do muru, mowie o antenie ktora odbiera angielska tv … wowczas nie bedziesz musial kupowac talerza jakis tam trzymakow itp … (ja nie bylam na tyle bystra przy podlaczaniu mojej anteny 😉

sparrow
    Członek

Przepraszam że tak długo nie odpisałem ale…. 🙂
    tz. jest tak.Przywiozłem cały zestaw samolotem.Czasza (60cm) weszła mi do walizki(duzia jest 😛 ).
    Antenę zainstalowałem sam.czekałem na aktywację około 24h uprzednio dzwoniac do cyfrowego polsat.
    Poniekąt wszystkie w/w porady przydały sie i moze się przydadzą innym.(po to jest w końcu forum).
    Dzięki i pozdrawiam całą Polonię w Leeds.
    Krzys z rodzinka:)

Prekursor
    Członek

Tak sie zastanawiam co jeszcze ludzie przewioza przez granice samolotem. 🙄

Meble w czesciach?
    Sprzet AGD?
    Choinki?
    Rowery?

Az strach pomyslec co ludzie wymysla! 8)

Uxbridge
    Członek

Ja słyszałem od naocznego świadka o wielkim pasztecie który ktoś usiłował przewieźć w święta do Anglii w bagażu podręcznym! Celnicy i SG mieli wyżerkę.

olo
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Prekursor wrote:

Tak sie zastanawiam co jeszcze ludzie przewioza przez granice samolotem. 🙄

Meble w czesciach?
    Sprzet AGD?
    Choinki?
    Rowery?

Az strach pomyslec co ludzie wymysla! 8)

Jak to co?

WSZYSTKO ❗

Nie zapominajmy że polak potrafi 😕

Kiedy pierwszy raz przyjechałemdo angli autobusem jeden gość przywiózł ze sobą w walizce 40 kilogramów jabłek ❗ ❗ ❗

Ostatnim natomiast razem jak leciałem samolotem pasarzer który był prześwietlany zaraz za mną mała w bagarzy podręcznym tylko chleb i bułki. w sumie pewnie kilka kilo pieczywa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    Pewnie lubi czerstwe 😈

ALe tak wracając do tematu to czy aby używanie i wywiżenie polsatu cyfrowego poza granice polskinie jest nielegalne ❓

Co mnie jednak najbardziej dziwi to: JAK MOZNA OGLADAC POLSAT ❓ ❓ ❓

Prekursor
    Członek

Hmm…pasztety calkiem swietny pomysl!Ciekawe czy zajecze?O chlebach nie slyszalem.Slyszalem kilku o zestawach garnkow TEFAL wywozonych do Polski w jednej torbie (tak tak samolotem oczywiscie),slyszalem ale to nie jest potwierdzone ,ze sa osoby ktore probowaly przywiezc telewizory i tym podogne artykuly RTV samolotem.

Ach ja bym tak sobie beczkie wody z Odry przywiozl albo pisek w razie czego! 8)

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.